Vermogensopbouw

Speciaal voor vrouwen

Wist u dat wereldwijd twee derde van de bestedingen uit de huishoudportemonnee bepaald wordt door vrouwen? En dat van het totale vermogen wereldwijd 40% in handen is van vrouwen? Toch hebben vrouwen tijdens hun pensioen zo’n 35% minder te besteden dan mannen. Het wordt tijd dat daar verandering in komt!

Terugblik event Vrouwen & Vermogen
Op donderdag 5 november vond het online event 'Vrouwen en Vermogen' plaats. Heeft u het event gemist of wilt u het nog een keer bekijken? Bekijk de terugblik.

Nieuws & achtergrond

Een testament voor nu of voor later

Een testament: voor nu of voor later?

Vaak wordt gedacht dat een testament regelen toch iets voor later is. Ons idee is: zorg ervoor dat uw testament en financiële situatie op orde zijn, want we worden niet allemaal honderd jaar oud.

Lees meer
Hoe ga je om met geld dat over is?

Wat doe ik met geld dat ik maandelijks overhoud?

We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat sparen verstandig is. En dat je je verdiensten met je krantenwijk of je zakgeld het beste op een spaarrekening kunt zetten voor later.

Lees meer
Waarom beleggen moeten beleggen

Waarom beleggen juist voor vrouwen een goed idee kan zijn

Vrouwen zijn slecht vertegenwoordigd in de beleggingswereld. Slechts één op de zeven beleggers in Nederland is vrouw. Dat is jammer, want juist voor vrouwen kan het goed zijn om te beleggen.

Lees meer
Stappenplan beginnen met beleggen

Stappenplan 'Beginnen met beleggen'

Denkt u dat beleggen alleen voor de rijken is? Of dat beleggen veel te ingewikkeld is? Met ons stappenplan helpen we u op weg.

Lees meer
Hoe duurzaam beleggen?

Hoe kan ik duurzaam beleggen?

De meeste mensen beleggen vooral om een goed rendement te behalen. Maar steeds meer beleggers hebben ook oog voor mens, maatschappij en milieu. Lees onze tips voor duurzaam beleggen.

Lees meer
Wat moet je doen om een goed pensioen op te bouwen?

Wat kunt u doen om genoeg pensioen op te bouwen?

Mannen van 60 jaar en ouder hebben gemiddeld meer pensioen opgebouwd dan vrouwen. Waar komen deze verschillen vandaan?

Lees meer
Vrouwen en vermogen

Videoblog: Zicht op investeringen

Topondernemer Nina Pierson is zelf  'niet zo erg bezig' met haar financiële toekomst en is benieuwd naar de ervaringen van andere vrouwen. Bekijk de video.

Lees meer
Vrouwen en vermogen

Videoblog: Zicht op financiën

Topondernemer Nina Pierson probeert antwoord te krijgen op de vraag hoe vrouwen hun financiële situatie nu én later goed in beeld kunnen krijgen. Bekijk de video.

Lees meer
Vrouwen & Vermogen

Masterclass pensioen

In een online videoserie delen onze experts hun kennis, ervaring en inzichten met u. Bekijk de eerste aflevering over pensioenen met prof. dr. Mary Pieterse Bloem (hoofd obligatiebeleggingen).

Lees meer
Vrouwen & Vermogen

Masterclass beleggen

In onze masterclasses krijgt u waardevolle informatie, concrete tips en doet u inspiratie op om aan de slag te gaan met uw financiën. Bekijk de tweede aflevering met Judith Sanders (beleggingsstrateeg) over beleggen.

Lees meer