Hypotheek voor medici met een studieschuld

Ook met een studieschuld kunt u gewoon een hypotheek krijgen. Uw studieschuld heeft wel invloed op het maximaal te lenen bedrag. Medici hebben vaak ook nog extra uitdagingen om een hypotheek te krijgen. Bij ABN AMRO zijn er voor medici gunstigere acceptatiecriteria.

 

Gevolgen studieschuld kleiner dan andere verplichtingen

Bij het berekenen van uw mogelijkheden voor een hypotheek, wordt zowel naar uw inkomen als naar uw verplichtingen gekeken. Een DUO-lening of studieschuld lost u na uw studie af. Dit betekent dat u een verplichting hebt en dit heeft gevolgen voor uw maximale hypotheek, net zoals bij een persoonlijke lening of alimentatie.

Gelukkig zijn de gevolgen van een DUO-lening of studieschuld kleiner dan bij andere verplichtingen, het is echter goed te beseffen wat de gevolgen hiervan zijn. Wilt u direct weten wat uw mogelijkheden zijn, bereken deze dan nu via onze rekenhulp. Wilt u meer informatie over de verschillen tussen het oude en nieuwe stelsel (DUO)? Lees het artikel over studieschuld en hypotheek.

Extra uitdagingen voor medici

Daarnaast hebben medici vaak nog meer uitdagingen om een hypotheek te krijgen. Zo krijgen medici vaak niet direct een vast contract of zijn medici meer bezig met het investeren in de toekomst dan hun huidige inkomen. Wij weten door onze ervaring met medici welke financiële kansen én uitdagingen er voor medici liggen, nu en in de toekomst. Daarom kunnen wij medici enkele grote voordelen bieden. Zo houden we niet alleen rekening met de wensen van nu, maar geven we ook advies en tips voor een zorgeloze financiële toekomst.

Makkelijker een hypotheek voor medici

Wij begrijpen dat het voor een groot aantal medici niet vanzelfsprekend is om vroeg in de carrière een vast contract te krijgen. Dit is exact de reden dat wij voor deze groep medici het tijdelijke contract als vast en bestendig zien. Dit houdt in dat wij het totale inkomen meenemen bij de hypotheekaanvraag. Dit heeft uiteraard grote voordelen voor de totale leencapaciteit en voor de eventuele slagingskans van uw aanvraag.

Bent u net afgestudeerd, of klaar met uw opleiding en wordt u zelfstandig ondernemer? Dan kunnen wij in bepaalde gevallen uitgaan van het te verwachten inkomen in de toekomst. Dit is natuurlijk heel erg prettig aangezien u zo eerder uw droomwoning kunt aanschaffen en gaan genieten van de mogelijkheden die uw nieuwe inkomen u biedt.

Inzicht in uw financiële toekomst

Bij elk adviesgesprek krijgt u de mogelijkheid om naast het hypotheekadvies ook een inzicht te krijgen in uw financiële toekomst. We maken inzichtelijk wat de huidige situatie is en waar u op kunt rekenen. Dit is ontzettend handig, want zo kunt u op een vroeg stadium al bijsturen en rekening houden met uw (financiële) wensen.

Wilt u weten of u voor de ruimere acceptatiecriteria voor een hypotheek in aanmerking komt, aarzel dan niet en maak een afspraak. Een speciaal voor de medicus opgeleide adviseur neemt contact met u op en zal de mogelijkheden die er specifiek voor u zijn met u bespreken.
Tip