Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Uw kind naar de middelbare school

Help uw kind zich voor te bereiden

Wat vliegt de tijd he? Na de zomervakantie gaat uw kind al naar de middelbare school. Uw kind zal veel zelf moeten ontdekken, maar met sommige dingen kunt u een handje helpen.

 

Betalen in de schoolkantine

In veel schoolkantines kan je alleen nog maar met een betaalpas betalen. Mag uw kind dat ook? Controleer dan of de instellingen van de Jongerengroeirekening goed staan. Geef uw kind toestemming om pintransacties te doen, en stel een limiet in.

Kleedgeld in plaats van zakgeld

De brugklas is ook een goed moment om over te stappen van zakgeld naar kleedgeld. Maak in plaats van wekelijks, maandelijks een geldbedrag over naar uw kind waar hij/zij van moet rondkomen. Op deze manier leert uw kind met vallen en opstaan budgetteren. Twijfelt u hoeveel kleedgeld u moet geven? Lees onze tips over kleedgeld.

Geld verdienen

Vanaf de leeftijd van 13 jaar mag uw kind een bijbaantje hebben. Bijvoorbeeld een krantenwijk. Is uw kind nog geen 13 jaar? Dan mag hij/zij officieel nog niet werken. Maar u kunt uw kind wel klusjes laten doen voor wat extra geld. Bijvoorbeeld de auto wassen, of onkruid wieden in de tuin. Precies weten wat wel en niet mag?  De Rijksoverheid legt het uit .

Help met online bankieren

Als u uw kind helpt met mobiel bankieren zal het sneller financieel zelfstandig worden. Zo kunt u laten zien hoe u een Tikkie verstuurt en een overboeking of een online betaling doet. Ook hiervoor moeten de instellingen van de Jongerengroeirekening goed staan. Dat doet u eenvoudig in uw eigen ABN AMRO app.

ABN AMRO app voor uw kind

Leer uw kind veilig en verantwoord omgaan met de Jongerengroeirekening met de ABN AMRO app. U bepaalt wat uw kind kan en mag met de rekening. Zo stelt u een limiet in voor geldopname en iDEAL-betalingen. Is het nog te vroeg voor online shoppen? Dan zet u de mogelijkheid van iDEAL-betalingen uit voor uw kind. U regelt de bevoegdheden van uw kind eenvoudig in Internet Bankieren.

Pas verloren of kapot?

Dat overkomt de beste. U blokkeert de betaalpas van uw kind in uw eigen ABN AMRO app. In de app kunt u direct een nieuwe pas aanvragen, of deze deblokkeren als hij weer terecht is. 

De pas van uw kind blokkeren, deblokkeren of een nieuwe aanvragen vindt u onder 'Zelf regelen' in uw ABN AMRO app. 

ABN AMRO

Hoeveel kleedgeld krijgt mijn kind?

Kleedgeld is een goede manier om kinderen met geld te leren omgaan. Na zakgeld is het de logische volgende stap in de financiële opvoeding. De bedragen zijn groter en uw kind wordt verantwoordelijk voor zijn of haar eigen kleding. Zo leert uw kind uitgaven te plannen en creatief te zijn met een klein budget.

Rekening voor uw kind

Wilt u een rekening voor uw kind openen? Onze Jongerengroeirekening bevat een betaal- en spaarrekening én betaalpas. U kunt zelf instellen wat uw kind kan en mag met de rekening. 

De rekening van uw kind instellen

  • Jongerengroeirekening instellen en beheren
  • U bepaalt het betaallimiet
  • Pushberichten ontvangen als uw kind iets betaalt