Jongerengroeirekening openen

Veelgestelde vragen over het openen van een jongerenrekening

Een rekening openen voor uw kind? Dat kan eenvoudig bij ABN AMRO. Het is gratis en kan gewoon online. We beantwoorden de meestgestelde vragen over het openen van een jongerenrekening. 

 

1. Moet ik naar kantoor om een rekening te openen voor mijn kind? En moet mijn kind mee?

Nee, een jongerenrekening openen hoeft niet per sé op een bankkantoor. Als u de rekening op een van onze kantoren wilt openen, hoeft u uw kind niet mee te nemen, maar dat mag wel natuurlijk. 

De gemakkelijkste manier om een Jongerengroeirekening te openen is online. 

 

2. Wat is het verschil tussen een spaarrekening kind en jongerenrekening?

We hebben 2 producten voor kinderen onder de 18: 

 1. Jongerengroeirekening
  De Jongerengroeirekening is een betaalrekening voor kinderen tussen de 0 en 17 jaar. Als u deze jongerenrekening opent, kunt u optioneel een betaalpas laten opsturen. U kunt de betaalpas ook in een latere fase aanvragen. 

  Omdat wij als geen ander weten dat het spannend is om uw kind met geld om te laten gaan, kunt u bij ABN AMRO de rekening van uw kind zelf instellen. U bepaalt dus wat uw kind kan en mag. Betalen met iDeal bijvoorbeeld, of een limiet voor pinbetalingen. 

 2. KinderToekomst Spaarrekening
  Deze spaarrekening kan geopend worden voor kinderen onder de 18 jaar door ouders en grootouders. Deze spaarrekening heeft een basisrente en daarnaast krijgt uw (klein)kind een bonusrente over het geld dat tot en met 30 december op de spaarrekening blijft staan. 
 

3. Hoe moet ik online een jongerenrekening openen?

Voor het online openen van een Jongerengroeirekening heeft u het BSN-nummer van uw kind nodig. 

Doorloop de volgende stappen:

 1. Ga naar de pagina van de Jongerengroeirekening
 2. Bekijk in welke leeftijdsgroep uw kind valt en klik op 'Aanvragen'
 3. Doorloop de stappen in het formulier
 4. Kiest u voor inloggen, dan verloopt het hele proces online. Kiest u niet voor inloggen, dan krijgt u de overeenkomst thuisgestuurd. 
 5. Informeer uzelf alvast over de instellingen voor de rekening van uw kind

Indien u heeft gekozen voor een betaalpas, krijgt u deze binnen enkele dagen thuisgestuurd.

ABN AMRO app voor uw kind

Mobiel bankieren voor kinderen is een uitstekend hulpmiddel bij de financiële opvoeding van uw kind. U bepaalt wat uw kind mag en kan met de rekening. Zo wordt uw kind stap voor stap financieel zelfstandig.

U bepaalt wat uw kind kan doen met zijn of haar rekening

Een betaallimiet instellen, online aankopen uitschakelen of een melding krijgen als uw kind een betaling doet? U regelt het allemaal bij de instellingen van de Jongerengroeirekening.

In deze video ziet u hoe u stapsgewijs hoe u bevoegdheden van uw kind aanpast.

Zakgeld voor uw kind

Zakgeld geven, contant of digitaal, is een goede manier om uw kind met geld te leren omgaan. Zo leert uw kind vooruit denken en keuzes maken. En dat je geld maar één keer kunt uitgegeven.