Zó werkt Webex Meetings

Webex Meetings voor digitale bijeenkomsten

U heeft zich ingeschreven voor een digitale bijeenkomst. Handig en makkelijk, want zo hoeft u de deur niet uit. Maar hoe kunt u deelnemen? En wat moet u doen voordat de bijeenkomst begint? Bereid u vast voor, zodat u de digitale bijeenkomst goed kunt starten. 

 

Webex Meetings downloaden en installeren

Om de beste videokwaliteit te garanderen, maakt ABN AMRO voor lokale digitale bijeenkomsten gebruik van 'Webex Meetings'. Deze applicatie brengt u op een veilige manier in verbinding met de sprekers. Webex Meetings is beschikbaar voor uw desktop, tablet of mobiele telefoon. Met behulp van onderstaande instructie kunt u dit programma makkelijk downloaden en installeren. Daarna leest u hoe u de digitale bijeenkomst kunt starten. 

 

Webex Meetings downloaden en installeren

Het is handig om Webex Meetings voorafgaand aan de bijeenkomst al te installeren. Bekijk de instructie:

 1. Windows computer of laptop met Internet Explorer  
 2. Windows computer of laptop met Google Chrome
 3. Apple/Mac computer of laptop  
 4. Android telefoon of tablet
 5. iPhone of iPad

De digitale bijeenkomst starten

Heeft u Webex Meetings geïnstalleerd? Dan bent u goed voorbereid en hoeft u op het moment van de bijeenkomst alleen nog maar de volgende stappen te doorlopen.

 1. U heeft een bevestiging ontvangen per e-mail. Klik op de link in de e-mail. U komt in een inlogscherm.
 2. Vul uw naam en e-mailadres in en klik op 'nu deelnemen'. Of kies voor 'gebruiken als gast' en vul uw naam en e-mailadres in op het volgende scherm. Klik vervolgens op 'doorgaan' of 'deelnemen'. Webex start automatisch.
 3. Verschijnt er een melding waarin u gevraagd wordt of u wilt deelnemen aan de geïntegreerde spraakconferentie of video? Klik dan op 'Nee'. 
 4. Ziet u de melding 'De host heeft zich nog niet bij de vergadering gevoegd’? Dan is de bijeenkomst nog niet gestart. U kunt nu wachten.
 5. Verschijnt de melding 'Kan geen verbinding maken met audio of video'? Klik dan op 'toch verbinding maken'. 
 6. Als uw microfoon (dempen)-icoon rood is, staat uw microfoon uit. Dat is ook de bedoeling, want dan treedt er geen ruis op tijdens de bijeenkomst en is de spreker goed verstaanbaar. Uw camera staat vanzelf uit. 
 7. Klaar! Veel plezier tijdens de bijeenkomst.

Veelgestelde vragen over Webex Meetings

Voor een goede videoverbinding heeft u een internetsnelheid nodig van minimaal 500Kbps. Een gemiddeld mobiel 4G-netwerk moet voldoende zijn. Wij raden u voor een stabiele verbinding echter aan om gebruik te maken van een WIFI netwerk.

U kunt Webex Meetings gebruiken op:

 • pc's met Windows, Mac en Linux
 • en op smartphones met Android, iOS en Windows.
 
U kunt testen of het op uw pc of smartphone werkt.
Het programma waarmee u en de adviseur in contact staan, Webex Meetings, is gecertificeerd door het Skyhigh CloudTrustTM-programma. Dit is de meest uitgebreide en onpartijdige evaluatie van cloudbeveiliging die beschikbaar is.