Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

leenrente rood staan

Privélimiet Plus niet meer verkrijgbaar

Vanaf 16 november 2020 kunt u geen Privélimiet Plus meer aanvragen. Wilt u rood kunnen staan op uw betaalrekening? Vraag dan Rood Staan aan. Dat kan online via Internet Bankieren of de ABN AMRO app.

Icoon waarschuwing
 

Waarom bieden we geen Privélimiet Plus meer aan?

We zien graag dat onze klanten roodstand zien als tijdelijke oplossing. En met Privélimiet Plus kunt u continue rood staan. Daarom vragen we bij ons andere product Rood Staan dat u 1 werkdag in de 3 maanden een positief saldo heeft. Zo staat u niet langer rood dan nodig. 
 

Kenmerken van Rood Staan

  • Uw inkomen moet binnenkomen op de betaalrekening waarop u wilt rood staan 
  • Uw saldo is iedere 3 maanden minstens 1 werkdag positief  
  • Online aanvragen: u hoeft meestal geen documenten aan te leveren 
  • Aanvraag meestal direct geregeld. U kunt dan meteen gebruik maken van Rood Staan. 
  • Rood Staan van € 500 tot € 5.000, maar nooit meer dan uw netto inkomen

Heeft u nu een Privélimiet Plus?

Dan ontvangt u een brief van ons waarin we u persoonlijk informeren over uw mogelijkheden. Wilt u uw Privélimiet Plus zelf opzeggen of verlagen? Regel het eenvoudig online.

Goed om te weten: als u uw Privélimiet Plus opzegt, blijft uw betaalrekening met hetzelfde rekeningnummer gewoon bestaan. U kunt alleen niet meer rood staan op uw betaalrekening. 

icoon
 

Heeft u nog vragen?

We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Uw betaalrekening blijft met het zelfde rekeningnummer bestaan. U kunt alleen niet meer rood staan op uw betaalrekening.

We vinden het belangrijk dat rood staan u tijdelijk helpt als u even extra geld nodig hebt. En dat u niet langer rood staat dan nodig. Met de Privélimiet Plus kunt u continu rood staan en hoeft u niet regelmatig een positief saldo te hebben. Dat is een belangrijk verschil met het product Rood Staan: hiermee is het wel nodig om regelmatig een positief saldo te hebben. Voor extra financiële ruimte op de betaalrekening bieden we daarom vanaf nu alleen nog Rood Staan aan.   

Meer over Rood Staan
De tarieven voor een Privélimiet Plus en Rood Staan zijn hetzelfde. Bekijk hier de actuele rentetarieven.
Als u niet wilt dat we uw Privélimiet Plus omzetten naar Rood Staan, zeg uw Privélimiet Plus dan op. Dat regelt u eenvoudig zelf online. Zorg voor een positief saldo als u uw Privélimiet Plus wilt opzeggen.  
 
 
Ja, net als Privélimiet Plus wordt ook het product Rood Staan geregistreerd bij BKR. Iedereen die een lening afsluit van € 250 of meer, krijgt een positieve BKR-registratie. Betaalt u op tijd terug? Dan is er niks aan de hand. Wordt uw lening opgeheven? Dan melden we deze weer af bij BKR. Is uw limiet lager dan € 250? Dan wordt deze niet geregistreerd bij BKR.

 

Wilt u meer rood staan, minder rood staan of niet meer rood staan? Dat past u eenvoudig zelf aan via Internet Bankieren. Bekijk hoe het werkt en regel het makkelijk zelf. Uw Privélimiet Plus kunt u vanaf 16 november alleen nog verlagen en opzeggen. 

Gebruikt u het krediet niet voor een periode van minimaal 12 maanden, dan mag de bank het krediet beëindigen. U leest er meer over de productvoorwaarden van Privélimiet Plus .

Dat ziet u in Internet Bankieren of de ABN AMRO app. Hebben we uw Privélimiet Plus beëindigd? Dan staat Privélimiet Plus niet meer in uw productenoverzicht. U vindt dit overzicht onder ‘Zelf regelen’. 

Hebben we uw Privélimiet Plus omgezet naar Rood Staan? Dan staat er in uw productenoverzicht Rood Staan. 

Goed om te weten: vanaf het moment dat uw Privélimiet Plus is omgezet naar Rood Staan gelden de Voorwaarden Rood Staan en Algemene Voorwaarden Lenen

We willen natuurlijk voorkomen dat u door de overstap naar Rood Staan in de problemen komt. Bent u bang dat u het niet kunt betalen of dat u niet aan de voorwaarden kunt voldoen? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Ontdek hoe u grip op uw geld krijgt én houdt.
Kijk of een Persoonlijke Lening iets voor u is. Let op: de voorwaarden en het rentepercentage van dit product verschillen met die van Rood Staan. 

Meer over onze Persoonlijke Lening

De voorwaarden voor een Privélimiet Plus en Rood Staan zijn op dit onderdeel hetzelfde. Wanneer u voor uw 80e overlijdt, hoeven uw nabestaanden het negatieve saldo niet terug te betalen. Staat Rood Staan op 2 namen? Dan hoeft de ander het negatieve saldo niet terug te betalen. Er zijn een paar voorwaarden:

  • Rood Staan is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.
  • U heeft altijd op tijd betaald.
  • Het overlijden is binnen 12 maanden na overlijden aan de bank gemeld.

Meer over rood staan

Rood staan en het BKR

We vertellen u precies wat, waarom en wanneer. Dan weet u waar u aan toe bent.

Tips om niet te veel rood te staan

Want hoe minder u leent, hoe minder u betaalt. Lees de tips.

Persoonlijk contact

Vragen over lenen? De medewerkers van onze Leendesk helpen u graag. Via chat, telefoon of beeldbankieren.