Naar de navigatie Naar de inhoud

Persoonlijke Lening

Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Ideaal voor een eenmalige uitgave

Nieuwe auto? Huis verbouwen? Met een Persoonlijke Lening krijgt u het geld in één keer op uw rekening. En u weet altijd precies waar u aan toe bent, want het maandbedrag en de einddatum spreken we van te voren met u af.

vrijblijvende offerte Lees de kenmerken
Persoonlijke Lening aanvragen

Uw Persoonlijke Lening

  • U krijgt het bedrag in één keer op uw rekening.
  • De rente staat vast. U betaalt elke maand een vast bedrag.
  • Wat u heeft terugbetaald, kunt u niet opnieuw opnemen.
  • Hoe snel u terugbetaalt (looptijd) bepaalt u van tevoren zelf.
  • U kunt altijd sneller terugbetalen dan gepland. Dat kost u niets extra.
  • Als u tijdens de looptijd overlijdt, hoeft de lening niet terugbetaald te worden. Lees de kenmerken van de Persoonlijke Lening

Ook als u nog geen klant bij ons bent

Ook als u nog geen klant bij ons bent sluit u eenvoudig een lening bij ons af. U hoeft er niet eens de deur voor uit: u regelt het helemaal online. En moeten wij uw identiteitsbewijs controleren? Dan komen we gewoon bij u langs. Wel zo gemakkelijk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Goede voorwaarden

Een lening is meer dan alleen de rente. Kijk dus ook altijd naar andere kenmerken van een lening. Denk aan bijkomende kosten, boetevrij aflossen en wat er gebeurt als u overlijdt. Onze leningen hebben goede voorwaarden.

Vergelijk onze leningen

Verantwoord lenen

Als u geld wilt lenen, is het goed vooraf te weten waar u aan toe bent. Het bedrag dat u leent, betaalt u immers ook weer terug. Mét rente. Hoeveel kunt u lenen? Welke looptijd past het best bij u? Onze tips helpen u verantwoord te lenen. 
lees onze leentips

Voorbeeldberekening

Bekijk de 4 voorbeelden. Per kredietbedrag leest u wat de kosten zijn per looptijd als u tussendoor niet extra aflost. Bereken uw persoonlijke rentetarief.

Kredietbedrag Debet- 
rentevoet
 Jaarlijks- 
kosten- 
percentage
Termijnbedrag 
(per maand)
Looptijd Totale prijs krediet
€ 10.000 5,9% 5,9% € 234 48 mnd € 11.232
€ 10.000 9,3% 9,3%  € 249 48 mnd € 12.000
€ 25.000 4,7% 4,7% € 227 144 mnd € 32.688
€ 25.000 8,5% 8,5% € 274 144 mnd € 39.888

De gegevens in de tabel zijn een voorbeeld. Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. De rente die u betaalt is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Ook als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk. Bereken uw persoonlijk tarief. Het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) geeft alle kosten van het krediet weer. Het JKP is gelijk aan de rente en is maximaal 14,00%. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. De looptijd van een Persoonlijke Lening is minimaal 24 maanden en maximaal 144 maanden. 

De kenmerken van een Persoonlijke Lening

Wat is een Persoonlijke Lening?

Een Persoonlijke Lening is een aflopende lening. U ontvangt het geld in een keer op uw betaalrekening. Elke maand betaalt u hiervoor hetzelfde bedrag. U spreekt met ons af wanneer u de lening helemaal heeft terugbetaald.

Een lening waarbij is vastgelegd wanneer de lening helemaal moet zijn terugbetaald. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag terug.

Voorwaarden

Voor de Persoonlijke Lening gelden de Voorwaarden Persoonlijke Lening (pdf, 94kB).

Hoeveel kan ik lenen?

Een bedrag tussen € 2.500,- en € 75.000,-. Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie.

Wilt u meer lenen?

U wilt meer lenen dan € 75.000,-? Dan hebben wij Maatwerkkrediet voor u. Dit is een lening die specifiek aansluit op uw wensen.

Mag ik de lening vaker gebruiken?

Wat u heeft terugbetaald, kunt u bij deze lening niet opnieuw opnemen.

Tot welke leeftijd kan ik de lening aanvragen?

Tot u 75 jaar bent.

Wanneer moet de Persoonlijke Lening zijn terugbetaald?

Dit hangt af van uw situatie. Bijvoorbeeld waarvoor u de lening wilt gebruiken. En van uw leeftijd. U moet de lening terugbetaald hebben voor u 81 jaar bent.

Waarvoor wilt u de lening gebruiken? Maximale looptijd in maanden
Auto/motor 72
Meer financiële ruimte 72
Oversluiten bestaande lening 72
Andere aankoop 96
Verbouwing woning 144
Verbouwing huurhuis of 2e woning 144
Studie 144
Restschuld hypotheek 144

Hoe betaal ik terug?

U betaalt elke maand een vast bedrag via automatische incasso. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit terugbetaling.

Meer terugbetalen

U kunt altijd meer terugbetalen dan uw maandbedrag. Dit kost u niets. U maakt dan via Internet Bankieren geld over op het contractnummer van de lening.

Problemen met terugbetalen?

Kunt u in de toekomst het maandbedrag (tijdelijk) niet meer betalen? Lees dan hoe u betalingsproblemen kunt oplossen of maak een afspraak met een financieel adviseur.

Rente

De rente staat vast. Tijdens de looptijd wijzigt de rente dus niet. Bekijk het overzicht van de rentepercentages.

Na overlijden

Als u overlijdt, hoeft de lening niet te worden terugbetaald. Als de lening op naam van 2 personen staat en 1 van beiden overlijdt, dan hoeft de ander de lening niet terug te betalen. Er zijn een paar voorwaarden:

  • De Persoonlijke Lening is langer dan 6 maanden vóór het moment van overlijden afgesloten.

  • U had geen achterstand met betalen.

Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet

Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Risico's

Geld dat u leent, moet u ook terugbetalen. Mét rente. Daarom is het belangrijk dat u uw lening kunt betalen. Ook als u ineens minder inkomen krijgt. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Lees onze tips voor verantwoord lenen.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt dit krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet teveel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Aanvullende informatie

Voor dit product is een productwijzer (pdf, 106kB) beschikbaar. Hierin vindt u meer informatie over de Persoonlijke Lening.

Voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een contract voor een Persoonlijke Lening eruit ziet? Bekijk een voorbeeld (pdf, 47kB).

Vragen over geld lenen? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Neem contact met ons op

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.