Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hoeveel kunt u lenen?

Bekijk waar we op letten

Lenen met een gerust gevoel

Als u een lening aanvraagt, kijken we altijd goed naar uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld naar uw inkomsten, uitgaven en woonsituatie. We willen er zeker van zijn dat u de lening echt kunt betalen. Zo leent u comfortabel, met een gerust gevoel. 

 

Waar letten we op?

We houden altijd rekening met de volgende zaken: 

  • Uw inkomen 
  • Uw uitgaven 
  • Uw gezinssituatie: woont u alleen of samen? Heeft u kinderen? 
  • Andere leningen. Dit checken we bij Bureau Krediet Registratie (BKR)
  • Andere persoonlijke verplichtingen die u heeft. Bijvoorbeeld alimentatie. 

Goed om te weten!

Na 4 september 2023 kunt u mogelijk minder lenen. De regels die bepalen hoeveel u kunt lenen worden dan aangescherpt. Deze regels zijn bepaald na overleg tussen geldverstrekkers (banken en leenaanbieders), het NIBUD en Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Uw inkomen en uitgaven

Een lening moet u terugbetalen. Daarom is het belangrijk dat u elke maand inkomen krijgt. Bijvoorbeeld uit loondienst of uw pensioen. Ook kijken we naar uw uitgaven. Bijvoorbeeld de huur of hypotheek die u elke maand betaalt. 

Uw situatie nu en in de toekomst

Een lening heeft u vaak voor langere tijd. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de toekomst. Stel dat u uw baan verliest, arbeidsongeschikt raakt of uw kinderen gaan studeren. Kunt u uw lening dan nog steeds betalen?

Uitkering

Ook met een uitkering kunt u soms toch een lening afsluiten. De hoogte hangt af van uw uitkering, uw woonlasten en andere kosten.

Tijdelijk contract

Met een tijdelijk contract kunt u vaak gewoon lenen. Zorg er wel voor dat u uw lening heeft terugbetaald voordat uw contract afloopt. Zo voorkomt u dat u in de toekomst te weinig geld heeft om het terug te betalen.

Lenen als zelfstandige

Bent u zzp'er? Of runt u een bedrijf met meerdere medewerkers? Dan kunt u bij ons ook online een privé-lening aanvragen. Hiervoor bekijken we uw jaarcijfers en opgaven Inkomstenbelasting van de laatste 2 jaar.

Geen klant bij ons? Geen probleem

Ook als u geen klant van ABN AMRO bent, kunt u gewoon een lening bij ons aanvragen. We komen dan bij u langs om uw identiteitsbewijs te controleren.

Uw leeftijd

U kunt een lening aanvragen als u tenminste 21 en niet ouder dan 68  jaar bent. Er is een maximale leeftijd als u een lening wilt afsluiten. Zo is de kans groter dat u de lening kunt terugbetalen.

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Iedereen die een lening afsluit van € 250 of meer, krijgt een positieve BKR-registratie. Betaalt u op tijd terug? Dan heeft dat geen gevolgen. Heeft u de afgelopen 5 jaar een betalingsachterstand gehad? Dan krijgt u een negatieve registratie en is het moeilijker om nog een lening af te sluiten.

Uw woonplaats

U kunt alleen een lening afsluiten als u: 

  • In Nederland woont 
  • Een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft, of 
  • De tijdelijke verblijfsvergunningen (type 1 en 4) heeft

Let op! Als u een verblijfsvergunning heeft, zorg dan dat de looptijd van de lening korter is dan de duur van uw verblijfsvergunning.