Naar de navigatie Naar de inhoud

De voordelen van de ABN AMRO Credit Card

Wie heeft een creditcard?

Ruim de helft van de Nederlanders heeft een creditcard. De andere helft niet. Dus u misschien ook niet. Maar waarom zou een creditcard toch handig zijn? Tuurlijk, in het buitenland kan het makkelijk zijn, en uw aangekochte spullen zijn direct verzekerd. Maar wat zijn nou nog meer goede redenen om een creditcard aan te vragen? Twijfelt u nog over het aanvragen van een creditcard? Lees verder en laat u overtuigen.

Te veel tekst? Wilt u gewoon direct weten wat een creditcard kost? Kies dan voor de creditcard die het beste bij u past.

10 keer creditcard voordeel

Naast de bekende voordelen krijgt u nog andere extra’s bij een creditcard. Zo kunt u uw creditcard gebruiken voor het:

 • huren van een auto
 • verlaten van de parkeergarage (niet in de rij bij de betaalautomaat)
 • betalen van tol bij wegen en tunnels
 • boeken van een vakantie/hotelkamer
 • betalen van borg van een hotelkamer
 • kaartje kopen in het buitenland (bijvoorbeeld voor de trein)
 • betalen van noodgevallen (autopech of een ziekenhuisopname in het buitenland)
 • niet hoeven zoeken naar een geldautomaat (in het buitenland)
 • afrekenen in restaurants (niet meelopen naar de kassa)
 • tanken in het buitenland

Services bij uw creditcard

De ABN AMRO Credit Card is een MasterCard en wordt uitgegeven door onze dochter ICS. Bij een ABN AMRO Credit Card kunt u:

 • zelf uw pincode kiezen

 • gebruikmaken van interessante kortingen en aanbiedingen

 • een extra Credit Card aanvragen voor een ander

 • eenvoudig een vervangende kaart aanvragen

 • uw pincode opvragen als u deze bent vergeten

 • uw bestedingslimiet wijzigen

Tip 1: ESTA verklaring voor Amerika

Reist u veel of doet u regelmatig aankopen in (buitenlandse) webshops? Dan is een creditcard wel zo handig. Op vakantie naar Amerika? Dan is een creditcard bijna een must. Om Amerika te bezoeken heeft u een ESTA-verklaring (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Deze verklaring vraagt u eenvoudig aan met een creditcard.

Tip 2: pakketjes betalen met uw creditcard

Betaalt u met een creditcard en wordt uw aankoop niet bezorgd? Of is uw aankoop kapot bij levering? Met de aflevergarantie krijgt u uw geld terug. Ook geeft een creditcard een veiliger gevoel dan rond te lopen met honderden dollars op zak. En bij diefstal of fraude draait u niet zelf op voor het misbruik van uw creditcard. Alle creditcards hebben een chip die is gekoppeld aan uw persoonlijk gekozen pincode. Bij vermoeden van fraude wordt direct contact met u opgenomen door onze dochter ICS.

 

Tip 3: spaar met uw creditcard

Wist u dat u ook kunt sparen met een creditcard? Vanaf een positief saldo van meer dan € 500,- ontvangt u rente over uw totale spaartegoed (tot € 1.000.000,-). En houdt u uw uitgaven eenvoudig zelf onder controle. De actuele rente bekijkt u altijd via uw persoonlijke creditcardomgeving in Creditcard Online.

De voordelen van de ABN AMRO Credit Card en Gold Card

Een creditcard? Dat is toch hartstikke duur?

Er bestaan nogal wat misverstanden over creditcards. De bekendste is dat een creditcard heel duur is. Bij ABN AMRO kost een creditcard slechts € 22,42 per jaar. Heeft u een BetaalGemak Extra Pakket? Dan krijgt u de creditcard er zelfs zonder extra kosten bij. Betaalt u uw rekening binnen 21 dagen? Dan betaalt u geen debetrente. Maak het uzelf nog makkelijker door de uitgaven automatisch te laten afschrijven van uw betaalrekening. Zo hoeft u er niet naar om te kijken en voorkomt u extra kosten.

 

Help, ik ben het overzicht kwijt!

Nee hoor, u raakt het overzicht niet kwijt. Als u uitgaven doet met uw creditcard krijgt u hiervan namelijk bericht. U kunt het totaaloverzicht van al uw creditcarduitgaven altijd en overal eenvoudig bekijken via de Mobiel Bankieren app van ABN AMRO. Een rekening betalen of uw limiet wijzigen? Log in in Creditcard Online. Dit is een veilige omgeving waar u uw persoonlijke gegevens kunt bekijken en aanpassen.

Veilig bankieren met uw creditcard

Veiligheid staat voorop wanneer u uw creditcard gebruikt. Ook online. Samen met onze partner ICS houden wij in de gaten of er geen vreemde transacties plaatsvinden. Bij twijfel nemen we direct contact met u op. Let op: ABN AMRO en ICS vragen nooit om uw pincode, inloggegevens, volledige creditcardnummer of veiligheidscode.

Wilt u veilig online shoppen? Let dan op het volgende:
 • Kijk voor u betaalt of het internetadres begint met https://. De 's' staat voor secured (=beveiligd).
 • Winkelt u bij een winkel die voor u onbekend is? Probeer dan referenties te krijgen over deze winkel (via bijvoorbeeld een internetforum.
 • Stel gratis Card Alerts in. U krijgt dan een SMS of mail bij bij betalingen met uw creditcard.

International Card Services, marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. ICS is een zelfstandige dochtermaatschappij van ABN AMRO Bank (Nederland) NV.

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.