gezin gaat online shoppen

Veilig online shoppen

Lees de 5 tips

Het aantal webshops is enorm. Toch verloopt het online winkelen niet altijd helemaal soepel. Er zijn webshops die hun zaken niet op orde hebben en criminelen die u proberen op te lichten. Hieronder geven we tips die u helpen veilig online te shoppen.

 1. Zorg voor een veilige wifiverbinding

  Laten we bij het begin beginnen. Om online te shoppen heeft u een veilige verbinding met het internet nodig. Zorg ervoor dat u geen gebruik maakt van een onbeveiligde wifiverbinding, zoals een gratis wifi-netwerk in een winkelcentrum. Het beste is om lekker thuis het internet op te gaan.
 2. Check of de webshop een keurmerk heeft

  Voordat u iets koopt is het slim om te controleren of de webshop betrouwbaar is. Dit kunt u op verschillende manieren achterhalen. 

  Heeft de webshop bijvoorbeeld een keurmerk? De meest bekende keurmerken zijn Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Op de website van het keurmerk kunt u controleren of de webshop terugkomt op de ledenlijst. 

  Webshops die zijn aangesloten bij een keurmerk moeten zich houden aan allerlei regels. Zo zijn de contact- en vestigingsgegevens gecontroleerd. Daarnaast heeft u de garantie dat de webshop zich houdt aan de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen en verloopt de betaling altijd via een beveiligde verbinding. 

 3. Bekijk de contactgegevens van de webshop

  Een andere manier om te controleren of u te maken heeft met een echte webshop is de contactgegevens. Elke webshop is volgens de wet verplicht zijn bedrijfsnaam, adres, contactgegevens, btw-nummer en het inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel te vermelden. 

 4. Lees reviews van andere klanten

  Waarschijnlijk heeft iemand al iets gekocht bij de webshop waarin u geïnteresseerd bent. Via Google kunt u deze ervaringen makkelijk opzoeken. Zo komt u er niet alleen achter of de webshop te vertrouwen is, maar ook wat de ervaring van andere klanten is. Worden producten op tijd geleverd? Hoe is het contact met de helpdesk? Komt de omschrijving van het product overeen met de werkelijkheid? Door deze vragen in gedachten te houden voorkomt u een bestelling bij een onbetrouwbare webshop.
 5. Betaal online met een creditcard

  Met deze tips bent u al aardig op weg. De verbinding met het internet is in orde, de webshop heeft een keurmerk en ook de reviews zijn positief. Dan hoeft u alleen nog maar te betalen. Online zijn er verschillende opties om te betalen, via iDEAL of PayPal bijvoorbeeld. Echter zijn uw aankopen met een creditcard mogelijk beter beschermd.

  Producten die zijn gekocht met een creditcard zijn dankzij de aankoopverzekering vrijwel altijd verzekerd tegen verlies, schade en diefstal. Koopt u bijvoorbeeld een nieuwe zonnebril dan is deze verzekerd bij schade door uzelf. Wordt uw bestelling niet geleverd? Dan krijgt u met de aflevergarantie in de meeste gevallen uw geld terug. Voor een volledig overzicht van de voorwaarden kunt u terecht op de website van International Card Services (ICS).

Voordelen van een credit card

Voordelen van een creditcard

Met een creditcard krijgt u veel extra's. Handig, maar welke extra’s zijn dat dan precies? Lees alles over de voordelen van een creditcard.
ABN AMRO Gold Card

Bekijk onze creditcards

Of u nu uw vakantie gaat boeken, op reis gaat naar het buitenland of online gaat shoppen. Met een creditcard betaalt u makkelijk en veilig: wereldwijd.
Wat is een creditcard?

Mastercard ID Check

Overal en altijd veilig betalen? Dit kan met een creditcard. Online, in de winkel of in het buitenland. Met de Mastercard ID Check is uw online betaling extra veilig.