Betalen met uw creditcard

Veilig en makkelijk

Overal en altijd veilig betalen? Met een creditcard is dit geen probleem. Online, in de winkel of in het buitenland.
 

Online shoppen

Met deze gegevens is uw aankoop zo gedaan:

 1. Creditcardnummer (16 cijfers op de voorkant van de creditcard)
 2. Vervaldatum (de datum die op uw creditcard staat)
 3. De 3 cijfers achterop uw creditcard (bij Visa de CVV-code, bij Mastercard de CVC-code)
 4. Extra controle. Dit kan een e-code of een wachtwoord met sms-code zijn. De e-code maakt u aan via de ICS app voor ABN AMRO creditcards. Als u geen ICS app heeft, kunt u een wachtwoord aanmaken tijdens uw online betaling.

3D Secure: extra controle bij online betalingen

De 3D Secure is een e-code of wachtwoord met sms-code (Mastercard ID Check of Visa Secure) die uw online betaling extra veilig maakt. Als u online betaalt, krijgt u regelmatig de vraag om een e-code of wachtwoord met sms-code. Dit is een extra controle om te bepalen of uzelf met uw creditcard probeert te betalen.

3D Secure e-code of wachtwoord met sms-code aanmaken of vergeten

U kunt uw e-code aanmaken via de ICS app voor ABN AMRO creditcards. Als u de app niet heeft, maakt u een wachtwoord aan tijdens uw online betaling. Bent u uw wachtwoord vergeten? Ook deze kunt u wijzigen tijdens de online betaling.

Hoe controleert u of een website beveiligd is?

 1. Klik in het betaalscherm met de logo's van MasterCard op uw rechtermuisknop.
 2. Selecteer 'eigenschappen'.
 3. Controleer of bij het adres de servernaam '3dsecure.icscards.nl' is ingevuld.
 4. Klik nog een keer in het scherm op uw rechtermuisknop.
 5. Selecteer 'certificaat'.
 6. Controleer bij 'verleend door' of het beveiligingscertificaat is uitgegeven door VeriSign voor International Card Services B.V.
Vrouw neemt creditcard mee in de auto

In winkels en restaurants

Betalen in winkels of restaurants? Doe het simpel met een pincode, net als met uw betaalpas. En uw pincode, die kiest u gewoon zelf. Contactloos betalen kan ook. De instellingen van de betaalautomaat in de winkel bepalen het bedrag dat u contactloos kunt betalen. Dit kan binnen Europa tot maximaal € 50 per transactie.

Betalen in het buitenland

Als u betaalt of geld opneemt buiten Europa rekenen wij het bedrag om naar euro's. We gebruiken hiervoor de wisselkoers die Visa en Mastercard ook gebruiken. Deze koers verandert elke dag. Daarnaast betaalt u een koersopslag: een tarief voor het inwisselen van de valuta. De kosten vindt u later terug in Creditcard Online.

Ook interessant voor u

ABN AMRO Credit Card

Veilig en makkelijk betalen: dát is het voordeel van een ABN AMRO Credit Card. Online, in de winkel of in het buitenland.

Doorlopende Reisverzekering

 • Voor al uw vakanties 
 • Zelf flexibel samenstellen 
 • Noodgeval? We zijn 24/7 bereikbaar

ABN AMRO Gold Card

Met een hoog standaardlimiet (€ 5.000) is de ABN AMRO Gold Card handig voor grote aankopen. Vrijwel alle aankopen zijn 365 dagen verzekerd.