Terugkerende betalingen instellen met je betaalpas
Handig en veilig voor abonnementen en lidmaatschappen

Met je nieuwe betaalpas van Mastercard kun je automatische betalingen instellen. Je kiest samen met de verkoper hoe vaak je de betaling wilt doen en welk bedrag je betaalt. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van abonnementen en lidmaatschappen.
Zo betaal je veilig, zonder na te denken en op tijd. Je stelt een automatische betaling één keer in met je betaalpas, daarna gaan de betalingen vanzelf. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ineens zonder je favoriete serie zit!
Verschil tussen een terugkerende betaling en een automatische incasso
Bij een automatische incasso geef je een bedrijf toestemming geld van je rekening te halen. Dit doe je nu misschien bijvoorbeeld voor je verzekeringen of de maandelijkse energierekening.
Terugkerende betalingen zijn betalingen via je betaalpas die je bij de (web)winkel of verkoper doet. Je laat deze op een vaste datum herhalen. Bijvoorbeeld voor de krant, streamingdiensten of de sportschool. Het bedrag wordt via je betaalpas van je rekening afgeschreven.
Zo stel je een terugkerende betaling in
Ga naar de winkel, webpagina of open de app van de verkoper of aanbieder.
Kies bij het afsluiten van het abonnement 'Terugkerende betaling' als betaalmethode.
Kies, als dat kan, hoe vaak je de betaling wilt doen (bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of per kwartaal), vul je kaartgegevens in en kies het bedrag van de betaling.
Controleer de gegevens die je hebt ingevuld: het tijdschema, het bedrag en de gegevens van de betaalpas.
Sommige verkopers vragen je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden. Geef na het lezen van de voorwaarden aan dat je akkoord bent om door te gaan.
Bevestig de betaling. Hiermee stel je de terugkerende betaling in.
Verschil terugkerende betaling en automatische incasso
Betalen via een terugkerende betalingen lijkt op een automatische incasso. Toch zijn er verschillen. Met een automatische incasso geef je een bedrijf toestemming regelmatig geld van je bankrekening af te schrijven, bijvoorbeeld voor je verzekeringen of de maandelijkse energierekening.
Verschil terugkerende betaling en periodieke overboeking
Een terugkerende betaling via je betaalpas lijkt op een periodieke overboeking. Toch zijn er verschillen. Een periodieke overboeking stel je zelf in via de ABN AMRO app of Internet Bankieren, en deze betalingsopdracht herhaalt zich. Bijvoorbeeld voor de huur, om te sparen of als zakgeld voor je kind. Er is dus geen verkoper bij betrokken.
Veelgestelde vragen
Wanneer is een terugkerende betaling een handige betaalmethode?
Een terugkerende betaling is handig om je abonnementen te betalen, bijvoorbeeld op de krant, streamingdienst of de sportschool. Dit kunnen vaste bedragen zijn per keer, of variabel op basis van gebruik.
Waar kan ik terugkerende betalingen gebruiken?
Je kunt een terugkerende betaling gebruiken voor betalingen in binnen- en buitenland. Dit geldt voor online betalingen en betalingen bij fysieke verkooppunten. Denk bijvoorbeeld aan het ter plekke afsluiten en ondertekenen van je sportschoolabonnement. Verkopers en aanbieders kiezen zelf of ze deze betaalmogelijkheid aanbieden.
Kan ik met mijn Maestro betaalpas gebruikmaken van terugkerende betalingen?
Nee, terugkerende betalingen kun je alleen doen met de nieuwe betaalpas met het Mastercard logo. De komende jaren vervangen we alle betaalpassen met het Maestro logo. Je ontvangt vanzelf jouw nieuwe betaalpas met het Mastercard logo.
Kan ik ook bij buitenlandse verkopers of aanbieders betalen met terugkerende betalingen?
Ja, dit kan. Verkopers bepalen zelf welke betaalmethoden zij aanbieden. Dat geldt ook voor een buitenlandse (web)winkel. Niet elke (web)winkel zal terugkerende betalingen aanbieden.
Hoe stop ik een terugkerende betaling?
Hoe je een terugkerende betaling stopzet, is afhankelijk van de manier waarop de verkoper of aanbieder terugkerende betalingen aanbiedt. En van het contract dat je hebt afgesloten. Neem daarom contact op met de klantenservice van de verkoper of aanbieder.
Reserveringen doen

Online boodschappen betalen, een hotelovernachting of huurauto reserveren doe je met je nieuwe betaalpas. Een reservering is handig als het totaalbedrag of leverdatum onzeker is. Het bedrag van de reservering gaat van jouw besteedbare saldo op je betaalrekening af.
Veilig betalen met je nieuwe betaalpas

Shoppen en online betalen met je nieuwe betaalpas is veilig. Zo moet je soms eerst betalingen goedkeuren in de ABN AMRO app.