Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man en vrouw lachen samen op de bank

Open een gezamenlijke bankrekening

Via de website

  • Online openen, geen kantoorbezoek nodig
  • 1 rekening en 2 betaalpassen voor € 4,35 per maand
  • AMP Groep komt langs voor identificatie

Identificeren kan met een Nederlands identiteitsbewijs, buitenlands identiteitsbewijs of een vreemdelingendocument (type I/IV)

Open uw rekening
stap 1 bankrekening openen stap 2 bankrekening openen stap 3 bankrekening openen stap 4 bankrekening openen
stap 1 bankrekening openen

1. Beantwoord een aantal vragen

Ga naar het  aanvraagformulier  en beantwoord een aantal vragen. Deze vragen stellen we om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn. Na het invullen controleren jullie of de gegevens kloppen. Is alles juist? Dan kunnen jullie de aanvraag verzenden.

stap 2 bankrekening openen

2. Maak een afspraak met AMP groep

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan ontvangen jullie binnen 3 werkdagen een e-mail. Hierin staat een link naar een afspraakplanner van onze partner AMP Groep. Voordat we een gezamenlijke rekening openen, controleren we namelijk de identiteit van de medeaanvrager die nog geen klant is bij ABN AMRO. Zo sluiten we identiteitsfraude uit. De medeaanvrager kiest zelf wanneer, waar én hoe laat AMP Groep de identiteit komt controleren. De afspraak kan tot één dag van tevoren worden verplaatst.

stap 3 bankrekening openen

3. Bereid jullie voor op de afspraak

De medeaanvrager die nog geen klant is bij ABN AMRO en van wie het identiteitsbewijs wordt gecontroleerd, moet aanwezig zijn bij de afspraak met AMP Groep. Iemand anders mag het identiteitsbewijs niet overhandigen. Zorg ervoor dat het identiteitsbewijs alvast klaarligt, zo duurt de afspraak niet langer dan nodig. AMP Groep controleert het identiteitsbewijs en maakt een kopie. Goed om te weten: AMP Groep rijdt niet in voertuigen met het logo van ABN AMRO.

stap 4 bankrekening openen

4. Jullie rekening is geopend!

Alles gelukt? Welkom! Binnen 5 werkdagen ontvangen jullie de betaalpassen en e.dentifier thuis op de mat. U en de medeaanvrager hebben vanaf nu samen een bankrekening en regelen gezamenlijke bankzaken bij ABN AMRO. Jullie kunnen nu ook makkelijk een spaarrekeningverzekering of creditcard aanvragen.

Veelgestelde vragen

Jullie kunnen met onderstaande identiteitsbewijzen een rekening openen via de ABN AMRO app:

  • Nederlands identiteitsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort)
  • Europese identiteitskaart (met uitzondering van een identiteitskaart uit Denemarken, Griekenland, IJsland, Zwitserland en Roemenië)
  • Internationaal paspoort (met uitzondering van een paspoort uit de Verenigde Staten)
  • Verblijfsvergunning (type I, II, III, IV, V, of EU/EER)

Bekijk hoe jullie een gezamenlijke rekening kunnen openen via de ABN AMRO app.

Jullie kunnen met onderstaande identiteitsbewijzen een rekening openen via de website:

  • Nederlands identiteitsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort)
  • Buitenlands identiteitsbewijs (met uitzondering van een identiteitsbewijs uit de Verenigde Staten)
  • Verblijfsvergunning (type I/IV)

Heeft u een identiteitsbewijs uit de Verenigde Staten? Bel dan voor een afspraak.

Na het uploaden van uw identiteitsbewijs wordt gevraagd om de gegevens te controleren. Uw naam en geboortedatum kunt u indien nodig aanpassen. Ook kan het zijn dat uw aanvraag wordt afgekeurd als de gegevens niet goed gecontroleerd kunnen worden. In dat geval kunt u de aanvraag opnieuw starten.

Net als alle andere banken zijn we wettelijk verplicht de identiteit van de medeaanvrager te controleren. En om te controleren of de medeaanvrager klant kan worden. Dit staat in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Zo gaan we witwassen of financiering van terrorisme tegen.