Mee op de groeigolf

Beleggingsstrategie mei 2019

We nemen u graag mee in onze visie op de financiële markten:

  • Macro-economie, koerswijzigingen centrale banken en beleidsverschuivingen Chinese overheid.
  • Regio’s en sectoren die onze voorkeur hebben.
  • Suggesties voor de beste positionering om te profiteren van de aanhoudende groeigolf.
  • Kansen op opkomende markten, met name voor obligatiebeleggers.
  • Duurzaam beleggen in opkomende markten.

De belangrijkste punten in beeld

Het laatste kwartaal van 2018 eindigde in mineur. Vooralsnog laat 2019 een totaal ander beeld zien. Een fors herstel. Als belegger vraagt u zich misschien af: hoe nu verder? Welke beleggingskansen biedt de tweede helft van 2019? 

In deze video nemen we u in 5 minuten mee in onze Beleggingsvisie.

Onze strategische richting

De Amerikaanse economie groeit sinds 2009. En het ziet ernaar uit dat deze economische opmars in de komende maanden een plek in de recordboeken gaat verwerven als langstdurende groeigolf in de VS ooit. Hoe langer de groei aanhoudt, des te sterker vragen beleggers zich af wanneer het einde in zicht is.

Over instappen en uitstappen

Ongetwijfeld raakt u zo nu en dan verzeild in discussies over de vraag wanneer er in aandelen gestapt moet worden en wanneer het tijd is om juist helemaal uit te stappen. Vaak passeren in dat soort gesprekken de marktomstandigheden en de wereldwijde macrosituatie de revue, gevolgd door een inschatting van het beste in- of uitstapmoment.

Duurzaam beleggen in opkomende markten

Duurzaam beleggen in opkomende markten

Duurzaam beleggen is een manier om de overgang naar een duurzamere toekomst te financieren. Maar een duurzame benadering kan in opkomende markten lastiger te realiseren zijn dan in andere regio’s.

Macro-economisch: het handelsconflict

Macro-economisch: het handelsconflict

Vorig jaar werd er gevreesd dat er bij één of meerdere toonaangevende economieën een recessie voor de deur stond. Sommige negatieve factoren die drukten op de groei hebben echter aan kracht ingeboet. Dat gaf reden tot optimisme. Maar toen twitterde president Trump...

Aandelen en thema

Aandelenmarkten op een kruispunt

Tot dusver hebben aandelenmarkten zich in 2019 van hun beste kant laten zien: solide rendementen bij een geringe marktbeweeglijkheid. Voor beleggers zien wij kansen in bedrijven die diensten of producten leveren ter verbetering van de waterinfrastructuur, de toegang tot water en de waterkwaliteit.

Obligaties

Obligaties: rente blijft langer laag

Te midden van een klimaat waarin rentes voor langere tijd laag blijven, is het voor obligatiebeleggers lastig om rendement te genereren. Wie belegt in toonaangevende staatsobligaties moet rekenen op een zeer karige oogst. Vanuit rendementsoogpunt kunnen beleggers zich daarom beter focussen op bedrijfsobligaties en obligaties uit opkomende markten.

Grondstoffen

Grondstoffen: onze visie op goud en olie

Sinds eind maart is de goudprijs aanzienlijk gedaald. Het herstel van de rente op Amerikaanse Treasuries, de sterkere Amerikaanse dollar en getemperde marktverwachtingen met betrekking tot renteverlagingen in de VS vormden hierbij de belangrijkste boosdoeners.

Valuta

Valuta: de status van de dollar

Op dit moment speelt de Amerikaanse dollar een leidende rol binnen het wereldwijde financiële stelsel. Maar op de lange termijn kan de dominantie van de dollar wat gaan afnemen.

Download

De risico’s van beleggen

Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

En wat is uw strategie?

Ziet u kansen met beleggen? ABN AMRO helpt u graag. Zelfs als u er niet veel tijd aan wilt besteden, hebben wij een geschikte beleggingsvorm voor u. U kunt al beginnen met beleggen vanaf € 50. Met de keuzehulp ontdekt u snel welke beleggingsvorm het best bij u past.