De grote herstart

Beleggingsstrategie

Vrijwel de gehele westerse wereld gaat gebukt onder het coronavirus en de lockdownmaatregelen die getroffen worden om het virus te bestrijden. Toch is het juist nu voor beleggers van belang om vooruit te kijken en zich voor te bereiden op de grote herstart.

Lees ook de update van onze beleggingsstrategie van 24 februari.

Beleggen in 2021: de grote herstart

We hebben een turbulent jaar achter de rug. Hoewel de markt beweeglijk blijft, verwachten we een aanhoudend economisch herstel vanaf het tweede kwartaal van 2021. We zijn van mening dat beleggers zich moeten voorbereiden op deze ‘grote herstart’, met een lichte overweging van risico in de portefeuille. In deze video geeft Hoofd Beleggingsstrategie Ralph Wessels een concrete en beknopte toelichting bij onze beleggingsvisie voor 2021. Hij legt uit waar de risico’s én kansen liggen voor het komende beleggingsjaar.
Strategische inrichting

Strategische richting

Als in autoraces iemand spint of niet verder kan vanwege een mechanisch probleem, dan komt er een ‘safety car’ de baan op. Als de orde is hersteld, volgt de herstart. Op dit moment lijkt een herstart van de economie nog ver weg...
Macro-economisch: het handelsconflict

Vaccin voedt hoop op herstel

De positieve berichten over de ontwikkelde coronavaccins van onder andere Pfizer en Moderna sterken ons in onze overtuiging dat we in de loop van 2021 een sterke en aanhoudende groeiversnelling van de wereldeconomie kunnen verwachten.
Aandelen

Is de grote versnelling houdbaar?

Het jaar 2020 komt vast en zeker in de financiële geschiedenisboeken. De wereld heeft te maken gekregen met de grootste pandemie sinds 1918, met de ernstigste recessie én met het sterkste herstel in de moderne economische geschiedenis.
Meer informatie
Obligaties

Kansen op de obligatiemarkten

Voor de rente op toonaangevende staatsobligaties is het coronavirus de genadeslag gebleken. Toch liggen er nog kansen voor obligatiebeleggers, vooral in de opkomende markten, bij bedrijfsobligaties van hogere kwaliteit en in groene obligaties.
Meer informatie
Valuta

Een lagere dollar in 2021

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn achter de rug. Het startpunt is verre van ideaal voor de nieuwe president. De economie is sterk gekrompen, het begrotingstekort is enorm gestegen en de reële rente (rente gecorrigeerd voor inflatie) is negatief...
Meer informatie
Aandelen

The future of food

De wereld van de voedselvoorziening gaat er fundamenteel anders uit zien door verschuivend consumentengedrag en innovaties. Zo groeit de vraag naar plantaardig ‘vlees’ snel en kondigt kweekvlees zich aan. De ecologische impact hiervan is minimaal in vergelijking met de impact van de huidige landbouw.
Meer informatie
Grondstoffen

Olieprijs onder invloed van Biden en OPEC

Het beleid van Joe Biden zou kunnen leiden tot grote verschuivingen op de energiemarkt, zowel aan de vraag- als aan de aanbodzijde. De vraag naar olie zou kunnen worden beïnvloed door zijn geplande investeringen in de verduurzaming van de energiemix.
Meer informatie
Impactbeleggen

Coronacrisis katalysator van sociaal ondernemen

Waar in de beginjaren van het ESG-beleggen de aandacht veelal uitging naar de E van environmental (milieu) en G van governance (ondernemingsbestuur), zien we dat de S van social (maatschappij) in de afgelopen jaren aan een inhaalslag is begonnen.
Meer informatie
Portfolio allocatie

ESG als beleggingsfactor

Het was ooit een algemeen aanvaarde overtuiging: duurzaam beleggen gaat ten koste van het resultaat. Dat zou dan vooral komen omdat een aantal lucratieve sectoren werd geweerd. Denk aan tabak, alcohol, nutsbedrijven of energie.
Meer informatie

De risico’s van beleggen

Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. We hebben de meest voorkomende risico’s voor u op een rij gezet.

Kijk het webinar over The Future of Food terug

Heeft u de online uitzending The Future of Food met presentator Roelof Hemmen op 26 januari gemist, of wilt u het nog een keer bekijken? We hebben de uitzending voor u opgenomen.