Naar de navigatie Naar de inhoud

Wijziging dienstverlening Beleggen met advies

Keuze uit een topselectie Beleggingsfondsen en persoonlijk advies

We wijzigen onze beleggingsdienstverlening. De instapgrens voor beleggen met advies komt te liggen op €500.000. Deze mogelijkheid bieden we alleen aan via ABN AMRO MeesPierson. Belegt u bij ons in advies onder deze grens of nog niet bij ABN AMRO MeesPierson? Dan zullen wij in een persoonlijk gesprek de alternatieven met u bespreken.

 

De alternatieven waar u uit kunt kiezen als uw beleggingsportefeuille kleiner is dan € 500.000,-

 

Hoe geeft u uw keuze door?

Als u heeft gekozen uit de alternatieven, dan geeft u uw keuze aan ons door op één van de volgende drie manieren:

  • U belt ons, op het telefoonnummer dat in de brief staat die wij u eind april sturen
  • Wij bellen u (of hebben u al gebeld)
  • In een gesprek met uw adviseur
Als u kiest voor Zelf Beleggen, hoeft u ons niet te bellen om uw keuze door te geven. Want als we niets van u horen, dan zullen wij op 30 juni 2018 de beleggingen van uw adviesbeleggingsrekening overboeken naar Zelf Beleggen (of naar Zelf Beleggen Plus, als dat voor u voordeliger is).
 

Waarom veranderen we onze dienstverlening?

Sinds enige jaren zien we een verschuiving van beleggers die advies krijgen naar Vermogensbeheer en Zelf Beleggen. Ook nieuwe beleggers kiezen steeds minder voor advies.

Veel beleggers met advies nemen ons advies één-op-één over waardoor het passender is over te gaan op Vermogensbeheer. In deze beleggingsvorm worden de wijzigingen in het beleggingsbeleid direct doorgevoerd in de portefeuille van de belegger. Daarmee zijn deze portefeuilles altijd up to date binnen de gegeven marktomstandigheden.

Wilt u zelf aan het stuur blijven? Dan kunt u overstappen naar Zelf Beleggen of Begeleid Beleggen. Het spreekt vanzelf dat wij u daarbij volledig ontzorgen.

 

Alternatieven voor beleggen met advies

Alternatieven om aan uw veranderende behoeften gehoor te geven, zijn er dus in Vermogensbeheer, Begeleid Beleggen en, mocht u dat willen, Zelf Beleggen. 

Binnen Begeleid Beleggen wordt u ondersteund in de keuze uit zes Profielfondsen en heeft u altijd online inzicht in de ontwikkeling van uw vermogen richting haar doel. De komende periode zullen we steeds verdere invulling geven aan het online begeleiden van de belegger. 

En om beleggen dichter bij uw belevingswereld te brengen, starten we binnenkort ook een pilot op het gebied van het beleggen in thema’s. Via een app kunnen beleggers eenvoudig thema’s selecteren en vervolgens informatie vinden over die thema’s en hierin investeren. Uiteraard zullen ook aansprekende thema's als duurzaam- en impact beleggen hier onderdeel vanuit maken.

 

Wanneer is deze aanpassing voor u belangrijk?

Deze aanpassing in onze beleggingsdienstverlening is belangrijk voor u als u een beleggingsportefeuille in advies heeft die kleiner is dan € 500.000,-. Is dat voor u het geval? Dan benaderen we u persoonlijk en sturen we u eind april 2018 een brief. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw adviseur.