Begeleid Beleggen
Begeleid Beleggen

Begeleid Beleggen

Zo gemakkelijk kan online beleggen zijn

 • Winnaar Gouden Stier: Beste Keuze  Bokaal
 • Finner beoordeling: 4 sterren
 • Onze experts beheren uw fonds 
 • Binnen 5 minuten aan de slag
 • Inleggen vanaf €50

Begeleiding bij uw start

Wilt u beleggen, maar weet u niet precies waarin en hoe? We begeleiden u in de keuze voor uw doel, hoelang u wilt beleggen en het risico dat u wilt nemen. U kiest zo een ABN AMRO Profielfonds die beheerd wordt door onze experts. U kunt altijd uw keuzes aanpassen of stoppen.

Vóórdat u gaat beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Als u gaat beleggen, is het belangrijk dat u zich daar bewust van bent, zeker in roerige tijden op de beurs.

Meer over de risico's van beleggen

Icoon target

Wat doet u en wat doen wij voor u?

1. Kies uw doel

U kiest zelf een doel. Dat kan bijvoorbeeld de studie van uw kinderen zijn, of het sneller aflossen van uw hypotheek. Maar een mooie reserve voor later of gewoon vermogensgroei kan ook een doel zijn.

2. Bepaal uw profielfonds en inleg

We begeleiden u online bij de keuze voor een ABN AMRO Profielfonds en uw inleg. Een profielfonds kiest u aan de hand van het risico dat u wilt nemen. Daarna ziet u een voorspelling over wat uw inleg mogelijk opbrengt.

3. Wij gaan voor u aan de slag

Onze experts beheren uw profielfonds en doen aanpassingen als het nodig is. U kunt zelf de resultaten in de ABN AMRO app of Internet Bankieren volgen. Zo gemakkelijk kan online beleggen dus zijn.

Hoe werkt Begeleid Beleggen?

In 3 stappen bent u klaar!

1. U opent binnen 5 minuten een beleggingsrekening.

2. U krijgt online begeleiding bij uw keuze voor uw doel, uw doelhorizon (termijn) en voor een ABN AMRO Profielfonds.

3. U doet een eenmalige en/of een automatische periodieke inleg.

Wilt u iets aanpassen? Dat kan altijd via Internet Bankieren en de ABN AMRO app. U ziet direct wat dat kan betekenen voor het halen van uw doel.

Calculator

Maak kennis met de 6 ABN AMRO Profielfondsen

Elk ABN AMRO Profielfonds heeft een ander risico

Elk profielfonds verschilt van risico: van zeer weinig in profielfonds 1 tot zeer veel in profielfonds 6. Natuurlijk verschilt de mogelijkheid op rendement ook. Met onze online begeleiding kiest u welk ABN AMRO Profielfonds het beste bij u past.

Lees meer over de profielfondsen

Beheerd door een team van experts

U kiest een ABN AMRO Profielfonds. Het beheer van elk ABN AMRO Profielfonds gebeurt door een ervaren team van experts. Zij volgen nauwkeurig de invulling van het beleggingsbeleid van ABN AMRO.

Lees meer over het team van experts

Dhr. de Bont, belegt bij ABN AMRO sinds 2020

Het is een goede keuze geweest om te starten met beleggen. Ik heb prima begeleiding gehad. De aanvraag van Begeleid Beleggen is uitstekend verlopen.

Onze awards

Beleggen bij de beste broker en instelling

Beleggen bij ABN AMRO is beleggen met meer dan 200 jaar ervaring. Onze expertise, dienstverlening en producten zijn onderscheidend en worden goed gewaardeerd. Zo goed zelfs dat we regelmatig in de prijzen vallen en zijn benoemd tot de beste broker en instelling.

Lees meer over onze awards en onderscheidingen

Zelf Beleggen Basis
Begeleid Beleggen rendement

Gemiddeld het hoogste rendement

In de afgelopen 3, 5 en 7 jaar behaalde Begeleid Beleggen gemiddeld het hoogste rendement van vergelijkbare producten van andere aanbieders. Dit blijkt uit onderzoek van Finner (voorheen Beleggingsmatch) en IEX.

Lees meer over het onderzoek

Meer informatie en voorwaarden

Wat kost Begeleid Beleggen?
Hoe zijn de kosten opgedeeld?

Servicekosten 

Voor Begeleid Beleggen betaalt u een vast percentage aan servicekosten. Hierin zitten de koop- en verkoopkosten, de kosten van de online begeleiding, de kosten van de administratie van uw ABN AMRO Profielfonds en de kosten van informatievoorziening aan u. De servicekosten gelden per jaar. U betaalt de servicekosten achteraf per kwartaal. Aan het einde van ieder kwartaal bepalen we de waarde van de beleggingen. We verrekenen dan 25% van het jaarpercentage met u.

Fondskosten 

U betaalt ook kosten aan de fondsbeheerder van het fonds. Dit noemen wij de fondskosten. De fondskosten bestaan uit lopende kosten en transactiekosten in fondsen. 

Lopende kosten zijn kosten zoals de beheerkosten, administratiekosten, marketing- en distributiekosten. Deze kosten zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt en worden door het beleggingsfonds vastgesteld.

Daarnaast beheren veel fondsmanagers hun fonds actief en handelen daar ook naar. De transactiekosten in fondsen voor de aankopen en verkopen zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt. De kosten verschillen per fondsaanbieder en beleggingsfonds. De fondskosten van ieder beleggingsfonds staan in de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) per fonds. In onderstaande rekensom ziet u de fondskosten van 2019.

In de ‘Aanvullende informatie tarievenkaarten beleggen’ vindt u nog andere soorten kosten. Niet alle daarin genoemde beleggingsproducten en beleggingsdiensten gelden voor Begeleid Beleggen. Voor Begeleid Beleggen is vooral het hoofdstuk over Beleggingsfondsen van belang.

Wat zijn de ABN AMRO Profielfondsen?

Er zijn zes ABN AMRO Profielfondsen, die door een ervaren fondsbeheerder worden beheerd. Elk fonds heeft een eigen risico, van zeer defensief (weinig risico) tot zeer offensief (veel risico).

De fondsen Risico Aanbevolen looptijd Gemiddeld jaarlijks rendement*

Profielfonds 1

zeer defensief

2 jaar

0,77%

Profielfonds 2

defensief

5 jaar

2,87%

Profielfonds 3

matig defensief

7 jaar

4,35%

Profielfonds 4

matig offensief

10 jaar

6,09%

Profielfonds 5

offensief

12 jaar

7,68%

Profielfonds 6

zeer offensief

15 jaar

8,89%

* Op basis van 2015 t/m 2019

Bron: ABN AMRO Investment Solutions. Rendementen per 31-12-2019, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd. Op basis van meetkundige rekenmethode. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Lees meer over de fondsen

Waar is de afgelopen maand in belegd?

Elke maand is er een rapportage voor u beschikbaar met daarin informatie over uw ABN AMRO Profielfonds(en). In de rapportage staat algemene informatie, zoals het fondsprofiel en de fondsgegevens, maar u kunt ook lezen over het rendement en de aandelen en obligaties waarin is belegd. Zo weet u precies hoe het met uw fonds gaat. Als er een nieuwe maandrapportage beschikbaar is, krijgt u hiervan bericht via uw bankmail. Bekijk hieronder de meest recente maandrapportages:

Voor wie is Begeleid Beleggen?
 • U heeft geld over en u zoekt een mogelijkheid op een hoger rendement.
 • U wilt zelfstandig op een makkelijke manier beleggen.
 • U wilt beleggen in een ABN AMRO Profielfonds, dat wordt beheerd door een fondsbeheerder.
 • U weet dat u uw inleg (voor een deel) kunt verliezen.
Risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Beleg alleen in beleggingsproducten die u begrijpt. 

Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes -  zonder advies van ons -  en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen. We hebben de meest voorkomende risico’s van beleggen voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk alle voorwaarden van beleggen.

Altijd inzicht in uw portefeuille
 • Via Internet Bankieren
 • Via de ABN AMRO app (vanaf versie 9.5)

U ziet daar de ontwikkeling en actuele waarde van uw ABN AMRO Profielfonds. U heeft ook direct inzicht in het behalen van het doelbedrag onder verschillende marktomstandigheden.

Overzicht portefeuille

Overzicht portefeuille
Een order opgeven

U kunt op elk moment via de ABN AMRO app of Internet Bankieren een ABN AMRO Profielfonds kopen of verkopen. Hier zijn geen transactiekosten aan verbonden. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order opgeven, waardoor u automatisch periodiek inlegt. Wel zo gemakkelijk.

De koop of verkoop van een ABN AMRO Profielfonds wordt binnen maximaal 4 werkdagen afgerond.

Order inleggen

Order inleggen
Tussentijds geld opnemen

Een belegging rendeert het beste als u uw inleg zo lang mogelijk laat staan, maar met Begeleid Beleggen kunt u wel altijd geld opnemen van uw Beleggingsrekening.

Stoppen

U kunt uw ABN AMRO Profielfonds altijd kosteloos verkopen. Na de verkoop van uw hele belegging in uw fonds kunt u kosteloos stoppen met Begeleid Beleggen door uw rekening op te zeggen.

Duurzaamheid

Bij duurzaam beleggen spelen de gevolgen van de belegging een belangrijke rol. Het wordt daarom ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd. De duurzame belegger wil bijdragen aan een betere wereld. Behalve het milieu, stimuleert de duurzame belegger bijvoorbeeld ook mensenrechten en onderwijs. 

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk principe van ABN AMRO. Bepaalde beleggingen zijn volledig uitgesloten voor alle beleggingsvormen. Bijvoorbeeld beleggingen in producenten van bijvoorbeeld tabak, clusterbommen en landmijnen.

Bij 'tabak' is er een verschil tussen de productie van tabak en de verkoop ervan. Het is bij ABN AMRO niet mogelijk te beleggen in producenten van tabak. Maar bedrijven die bijvoorbeeld sigaretten transporteren of supermarkten die tabak verkopen, sluiten we niet uit.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel (BCS) compenseert beleggers als de bank niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal € 20.000 per persoon per instelling. Op de website van de Nederlandsche Bank leest u hier meer over.

Meer informatie en voorwaarden

Wat kost Begeleid Beleggen?

Een rekensom als voorbeeld

Rekenmodel Profielfondsen

Hoe zijn de kosten opgedeeld?

Servicekosten 

Voor Begeleid Beleggen betaalt u een vast percentage aan servicekosten. Hierin zitten de koop- en verkoopkosten, de kosten van de online begeleiding, de kosten van de administratie van uw ABN AMRO Profielfonds en de kosten van informatievoorziening aan u. De servicekosten gelden per jaar. U betaalt de servicekosten achteraf per kwartaal. Aan het einde van ieder kwartaal bepalen we de waarde van de beleggingen. We verrekenen dan 25% van het jaarpercentage met u.

Fondskosten 

U betaalt ook kosten aan de fondsbeheerder van het fonds. Dit noemen wij de fondskosten. De fondskosten bestaan uit lopende kosten en transactiekosten in fondsen. 

Lopende kosten zijn kosten zoals de beheerkosten, administratiekosten, marketing- en distributiekosten. Deze kosten zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt en worden door het beleggingsfonds vastgesteld.

Daarnaast beheren veel fondsmanagers hun fonds actief en handelen daar ook naar. De transactiekosten in fondsen voor de aankopen en verkopen zijn in de koers van het beleggingsfonds verwerkt. De kosten verschillen per fondsaanbieder en beleggingsfonds. De fondskosten van ieder beleggingsfonds staan in de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) per fonds. In onderstaande rekensom ziet u de fondskosten van 2019.

In de ‘Aanvullende informatie tarievenkaarten beleggen’ vindt u nog andere soorten kosten. Niet alle daarin genoemde beleggingsproducten en beleggingsdiensten gelden voor Begeleid Beleggen. Voor Begeleid Beleggen is vooral het hoofdstuk over Beleggingsfondsen van belang.

Wat zijn de ABN AMRO Profielfondsen?

Er zijn zes ABN AMRO Profielfondsen, die door een ervaren fondsbeheerder worden beheerd. Elk fonds heeft een eigen risico, van zeer defensief (weinig risico) tot zeer offensief (veel risico).

De fondsen Risico Aanbevolen looptijd Gemiddeld jaarlijks rendement*

Profielfonds 1

zeer defensief

2 jaar

0,77%

Profielfonds 2

defensief

5 jaar

2,87%

Profielfonds 3

matig defensief

7 jaar

4,35%

Profielfonds 4

matig offensief

10 jaar

6,09%

Profielfonds 5

offensief

12 jaar

7,68%

Profielfonds 6

zeer offensief

15 jaar

8,89%

* Op basis van 2015 t/m 2019

Bron: ABN AMRO Investment Solutions. Rendementen per 31-12-2019, in euro en na aftrek van kosten. Netto dividenden herbelegd. Op basis van meetkundige rekenmethode. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Lees meer over de fondsen

Waar is de afgelopen maand in belegd?

Elke maand is er een rapportage voor u beschikbaar met daarin informatie over uw ABN AMRO Profielfonds(en). In de rapportage staat algemene informatie, zoals het fondsprofiel en de fondsgegevens, maar u kunt ook lezen over het rendement en de aandelen en obligaties waarin is belegd. Zo weet u precies hoe het met uw fonds gaat. Als er een nieuwe maandrapportage beschikbaar is, krijgt u hiervan bericht via uw bankmail. Bekijk hieronder de meest recente maandrapportages:

Voor wie is Begeleid Beleggen?

 • U heeft geld over en u zoekt een mogelijkheid op een hoger rendement.
 • U wilt zelfstandig op een makkelijke manier beleggen.
 • U wilt beleggen in een ABN AMRO Profielfonds, dat wordt beheerd door een fondsbeheerder.
 • U weet dat u uw inleg (voor een deel) kunt verliezen.

Risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Beleg alleen in beleggingsproducten die u begrijpt. 

Met Begeleid Beleggen maakt u zelf uw keuzes -  zonder advies van ons -  en bepaalt u daarmee zelf uw risicogrenzen. We hebben de meest voorkomende risico’s van beleggen voor u op een rij gezet.

Voorwaarden

Bekijk alle voorwaarden van beleggen.

Altijd inzicht in uw portefeuille

 • Via Internet Bankieren
 • Via de ABN AMRO app (vanaf versie 9.5)

U ziet daar de ontwikkeling en actuele waarde van uw ABN AMRO Profielfonds. U heeft ook direct inzicht in het behalen van het doelbedrag onder verschillende marktomstandigheden.

Overzicht portefeuille

Overzicht portefeuille

Een order opgeven

U kunt op elk moment via de ABN AMRO app of Internet Bankieren een ABN AMRO Profielfonds kopen of verkopen. Hier zijn geen transactiekosten aan verbonden. Ook kunt u eenvoudig een periodieke order opgeven, waardoor u automatisch periodiek inlegt. Wel zo gemakkelijk.

De koop of verkoop van een ABN AMRO Profielfonds wordt binnen maximaal 4 werkdagen afgerond.

Order inleggen

Order inleggen

Tussentijds geld opnemen

Een belegging rendeert het beste als u uw inleg zo lang mogelijk laat staan, maar met Begeleid Beleggen kunt u wel altijd geld opnemen van uw Beleggingsrekening.

Stoppen

U kunt uw ABN AMRO Profielfonds altijd kosteloos verkopen. Na de verkoop van uw hele belegging in uw fonds kunt u kosteloos stoppen met Begeleid Beleggen door uw rekening op te zeggen.

Duurzaamheid

Bij duurzaam beleggen spelen de gevolgen van de belegging een belangrijke rol. Het wordt daarom ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen genoemd. De duurzame belegger wil bijdragen aan een betere wereld. Behalve het milieu, stimuleert de duurzame belegger bijvoorbeeld ook mensenrechten en onderwijs. 

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk principe van ABN AMRO. Bepaalde beleggingen zijn volledig uitgesloten voor alle beleggingsvormen. Bijvoorbeeld beleggingen in producenten van bijvoorbeeld tabak, clusterbommen en landmijnen.

Bij 'tabak' is er een verschil tussen de productie van tabak en de verkoop ervan. Het is bij ABN AMRO niet mogelijk te beleggen in producenten van tabak. Maar bedrijven die bijvoorbeeld sigaretten transporteren of supermarkten die tabak verkopen, sluiten we niet uit.

Beleggerscompensatiestelsel

Het beleggerscompensatiestelsel (BCS) compenseert beleggers als de bank niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal € 20.000 per persoon per instelling. Op de website van de Nederlandsche Bank leest u hier meer over.

Begeleid Beleggen

Direct online aanvragen

U kunt Begeleid Beleggen online aanvragen. In het begin van de aanvraag stellen we u nog een paar vragen. Zo weet u of Begeleid Beleggen goed bij u past. Aanvragen werkt via inloggen op Internet Bankieren.

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
 • 30 min.
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk opgebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.