Met Exchange Traded Funds (ETF's) kun je eenvoudig gespreid beleggen. Maar hoe kies je de juiste? Onderzoek zelf populaire ETF's uit onze wereldwijde selectie, bekijk onze analyses of maak een afspraak met een medewerker.
Bij aankoop van 1 ETF beleg je meteen meer gespreid dan wanneer je een of enkele losse aandelen koopt. Bijvoorbeeld in verschillende regio's en sectoren.
Voor het kopen en verkopen van ETF's uit het basisassortiment betaal je geen transactiekosten. Dat scheelt! Let wel op servicekosten en productkosten.
Maak zelfstandig keuzes met hulp van onze tools en opinies, of leer meer over beleggen op het Leren Beleggen platform.
Bij aankoop van 1 ETF beleg je meteen meer gespreid dan wanneer je een of enkele losse aandelen koopt. Bijvoorbeeld in verschillende regio's en sectoren.
Voor het kopen en verkopen van ETF's uit het basisassortiment betaal je geen transactiekosten. Dat scheelt! Let wel op servicekosten en productkosten.
Maak zelfstandig keuzes met hulp van onze tools en opinies, of leer meer over beleggen op het Leren Beleggen platform.
Met onze Fondsselector onderzoek en vergelijk je ETF’s. Leer meer over de historische koersontwikkeling of bijvoorbeeld hoe duurzaam de ETF is. Meer over beleggen of de aandelenmarkt leer je op het Leren Beleggen platform, via onze seminars, of door ons actuele beursnieuws en de handelsopinie door te nemen.
Heb je nog geen beleggingsrekening? Om vandaag nog een ETF te kopen, heb je een Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus rekening nodig. Voor de ETF’s uit het basisassortiment betaal je geen transactiekosten.
Een order is zo opgegeven via de ABN AMRO app of Internet Bankieren. Loop je ergens tegenaan of heb je behoefte aan een laatste check op je beleggingsplan? Onze medewerkers staan voor je klaar om je verder te helpen via beeldbankieren. Dat maakt beleggen bij ABN AMRO net even wat persoonlijker.
Een exchange traded fund (ETF) is vergelijkbaar met een beleggingsfonds. Beleggingen in een ETF zijn gespreid, net als in beleggingsfondsen. Meestal volgt een ETF een index zoals de AEX of de Dow Jones. Vandaar dat het ook indexbeleggen of een index tracker genoemd wordt. Lees hier meer en bekijk de video om meer te weten te komen over ETF’s.
Het is belangrijk om de voor- en nadelen van een beleggingsproduct waarin je geïnteresseerd bent te weten. Zie hier de voor- en nadelen van ETF’s:
Voordelen:
Nadelen:
Je vindt de ETF's uit het basisassortiment in de Fondsselector, onder de filters 'Zelf Beleggen Basis' en 'ETF's'.
Naar de Fondsselector
Kosten hebben invloed op het rendement. Sommige kosten zijn verbonden aan het beleggingsproduct (productkosten), die al in de koers van het product zijn verwerkt. Andere kosten, zoals servicekosten, betaal je aan ABN AMRO, voor de administratie van jouw beleggingsportefeuille en de informatie die wij daarover delen.
Bekijk onze tarievenkaart Zelf Beleggen Basis en tarievenkaart Zelf Beleggen Plus voor een totaalbeeld van alle kosten.
Je kunt op elk moment via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren een order opgeven om een ETF uit het assortiment te kopen of te verkopen.
Wanneer je een Zelf Beleggen rekening hebt aangevraagd, hebben wij informatie van jouw kennis van en ervaring met beleggen nodig. Met die informatie beoordelen we of de beleggingsproducten waarin je wilt gaan beleggen, passend voor je zijn. Daarom vragen we je om een vragenlijst over je kennis en ervaring in te vullen, voordat je gaat beleggen.
Lees meer over de vragenlijst
Om ETF’s te kunnen kopen en verkopen, heb je een Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus rekening nodig. Je kunt de beleggingsvormen hier vergelijken.
Of lees alle informatie over het assortiment, de kosten en andere voorwaarden op de pagina van Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus.
Beleggen doe je met geld dat je over hebt, naast je buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn maar brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) jouw inleg verliezen. Het is goed om je hiervan bewust te zijn. Wij adviseren je alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij jouw kennis en ervaring.
Met Zelf Beleggen maak je zelf je keuzes, zonder advies van ons. Ken je de risico’s van beleggen? Dan kun je beter bepalen of je die risico’s wilt lopen en kom je niet voor verrassingen te staan. We hebben de meest voorkomende risico’s voor je op een rij gezet.
Je kunt altijd stoppen met Zelf Beleggen. Je kunt schriftelijk opzeggen of online laten weten dat wij de rekening moeten opheffen.
Lees meer over het opheffen van je beleggingsrekening.
Dat je wilt starten met beleggen is misschien al een feit. Maar: hoe begin je? Welke mogelijkheden zijn er en waar moet je allemaal rekening mee houden? Dat en meer is terug te vinden op ons Leren Beleggen Platform.
Vind je het belangrijk om met jouw investeringen bij te dragen aan een duurzamere wereld? Ons assortiment bestaat voor een steeds groter deel uit duurzame beleggingsproducten. Hoe duurzaam een ETF is, zie je terug aan de duurzaamheidsindicator.
Beleggen doe je met geld dat je over hebt, naast je buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Het is goed om je hiervan bewust te zijn, zeker in roerige tijden op de beurs.
Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.
24/7 online. Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan nemen haar collega's het gesprek over.
24/7 online. Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan nemen haar collega's het gesprek over.