Oplichters bellen u vaak nadat u eerder via een valse e-mail uw gegevens heeft ingevuld op een valse webpagina. Dankzij deze gegevens kunnen de oplichters erg overtuigend zijn. Ze doen alsof ze u goed kennen, of veel van u weten. Zo proberen ze uw vertrouwen te wekken en u ertoe te brengen uw beveiligingscodes te geven. Hiermee kunnen zij geld overboeken van uw betaalrekening.
Het telefoonnummer waar de oplichters mee bellen kan overeenkomen met het nummer van de bank. Dit is een truc, genaamd bankhelpdeskfraude. Vertrouwt u het niet? Geef geen gegevens door en maak geen geld over. Laat ons weten wat er aan de hand is, dan gaan we u helpen.
Heeft u zelf geld overgeboekt, maar blijkt later dat u bent opgelicht? Omdat u zelf de betaalopdracht heeft gedaan, zijn banken niet verplicht de financiële schade te vergoeden. Toch hebben de banken besloten dat zij klanten die in het verleden slachtoffer zijn geworden van bankhelpdeskfraude, onder bepaalde voorwaarden, een schadevergoeding aanbieden. Een van die voorwaarden is, dat het slachtoffer aangifte heeft gedaan bij de politie. Bent u slachtoffer van bankhelpdeskfraude en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Laat ons weten wat er aan de hand is, dan gaan we u helpen.