Wenskaarten nieuw huis

Een huis huren

Deze verzekeringen heeft u nodig

Leuk dat u een huis gaat huren!

Verhuizen naar een huurhuis is hartstikke leuk, maar er komt ook veel bij kijken. De muren krijgen misschien een ander kleurtje en u kunt nieuwe meubels uitzoeken. Om ook goed verzekerd te zijn in uw nieuwe huis, vindt u hier de verzekeringen die belangrijk zijn bij het huren van een huis.

Bekijk welke verzekeringen u nodig heeft voor uw huurhuis

Geen verplichte verzekeringen

Bij een huurhuis hoeft u niet verplicht verzekeringen af te sluiten. Wel is het verstandig om een inboedel- een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Belangrijke verzekeringen

  • Inboedelverzekering

Het vervangen van uw meubels en spullen na diefstal, brand of storm is vaak duurder dan u denkt. Met een inboedelverzekering krijgt u de kosten voor reparatie of vervanging in zulke situaties vergoed.

  • Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel heel belangrijk. Zo zijn u en uw gezinsleden verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen. Bijvoorbeeld omdat u iets van een ander heeft beschadigd. Of omdat iemand door u heeft.

Handige verzekeringen

  • Rechtsbijstandverzekering

Veel mensen denken niet aan een rechtsbijstandverzekering bij het huren van een huis. Toch kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering met de module Consument en Wonen af te sluiten als u een huis huurt. Zo bent u verzekerd tegen een conflict met bijvoorbeeld de verhuurder van uw huis over een (onterechte) huurverhoging.

Het is belangrijk dat u deze verzekering al heeft afgesloten voordat een conflict ontstaat.

ABN AMRO

Wanneer moet ik mijn verzekeringen afsluiten?

Op de datum dat uw huurcontract ingaat, is het belangrijk dat u onderstaande verzekeringen heeft afgesloten:

  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekeringen kunt u vaak al eerder afsluiten. U kunt zelf kiezen wat de ingangsdatum van de verzekeringen is.

Thuiswerken en verzekeringen

Werken vanuit huis is verzekerd als het risico op schade niet groter wordt. Als u of uw gezinslid de woning of het bijgebouw zakelijk gebruikt, kunt u in sommige gevallen geen woonverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld als u een praktijkruimte aan huis heeft, zoals een schoonheidssalon. Of als u thuis personeel of klanten ontvangt. Geldt dit voor u? Sluit dan een  zakelijke verzekering  af voor uw woning.

Man tilt verhuisdoos

Verhuizen en uw verzekeringen

Heeft u een nieuw huis gevonden en staat u op het punt om te verhuizen? Spannend! Om te zorgen dat u goed verzekerd bent in uw nieuwe huis, hebben we 3 korte checks voor al uw verzekeringen op een rijtje gezet. Want wist u bijvoorbeeld dat uw woonplaats invloed heeft op uw premie van de autoverzekering?

Veelgestelde vragen

Bent u aan het verhuizen en woont u nog in de oude woning? Dan is uw inboedel in de nieuwe woning ook gedekt. Maar alleen als u de verhuizing binnen 14 dagen na de verhuisdatum aan ons meldt. Verhuist u naar de nieuwe woning? Dan is de achtergebleven inboedel in uw afgesloten woning gedekt tot € 5.000.

Heeft u voor uw verhuizing in de leegstaande nieuwe woning een losse badkamer of keuken staan? Dan kunt u deze voor maximaal 21 dagen verzekeren voor diefstal onder uw ABN AMRO Inboedelverzekering. Het eigen risico is 10% van de eventuele schade.

Heeft u een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering? Dan is het belangrijk dat u uw adres van deze verzekeringen wijzigt binnen 14 dagen na de verhuisdatum.

Zo wijzigt u uw verzekering.

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact met ons op. Dan zorgen we ervoor dat uw verzekering zo goed mogelijk aansluit op uw situatie.