Reizen

Verzekerd van een goede reis

Zelfs bij een goede voorbereiding kan er toch wat mis gaan op vakantie. Ga daarom goed verzekerd op reis. Controleer ook regelmatig of uw reisverzekeringen nog passen bij uw situatie en wensen.
 

Kortlopende reisverzekering

De Kortlopende Reisverzekering verzekert uw bagage tijdens uw vakantie tegen diefstal en verlies. Ook bent u verzekerd tegen onvoorziene kosten door ongevallen of ziekte. U sluit de Kortlopende Reisverzekering voor elke afzonderlijke vakantie apart af.

Doorlopende Reisverzekering

Gaat u vaker dan 2 keer per jaar op vakantie? Dan kan het voordeliger zijn om een Doorlopende Reisverzekering af te sluiten. U hoeft dan niet voor iedere vakantie een nieuwe reisverzekering af te sluiten. U bent het hele jaar voor een onbeperkt aantal vakanties verzekerd. U kiest zelf waarvoor u extra verzekerd wilt zijn, zoals werelddekking, annulering, geneeskundige kosten of pechhulp Europa. Zo betaalt u alleen voor wat u echt nodig heeft.

Kortlopende Annuleringsverzekering

Een Kortlopende Annuleringsverzekering sluit u per reis af. Deze verzekering vergoedt uw reissom of een deel ervan als u uw reis moet annuleren of als u eerder dan gepland naar huis moet. Ook bent u verzekerd tegen vertraging. Dat geldt als u langer dan 3 dagen reist en uw vliegtuig, bus, trein of boot met meer dan 8 uur vertraagd is.

Kinderen mee?

Met kinderen op vakantie bent u extra kwetsbaar. Daarom is het goed  uw dekkingen te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het meeverzekeren van geneeskundige kosten. Of het afsluiten van een annuleringsdekking. Heeft u net een kind gekregen? Pas dan de gezinssamenstelling bij uw verzekeringen aan.

Tablet of smartphone mee?

Heeft u een ABN AMRO Doorlopende Reisverzekering? Dan zijn uw tablet en smartphone meeverzekerd als ze in uw handbagage worden vervoerd. U kunt deze ook meeverzekeren op de buitenshuisdekking van uw Inboedelverzekering. U heeft wel een eigen risico van € 50 per reis.

Met de auto op pad

Met Pechhulpverzekering bent u ook voor schade aan uw auto onderweg verzekerd van vervangend vervoer of een reparatie van uw eigen auto. Met een Autorechtsbijstandsverzekering krijgt u juridische hulp wanneer u in een conflict in het verkeer terecht komt. Beide dekkingen zijn een uitbreiding van de Autoverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Op vakantie een auto huren en in botsing gekomen met een ander voertuig? Met de module Verkeer van de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering hoeft u dan niet veel meer zelf te regelen. Ook geschillen over de vakantie accommodaties en boekingen zijn verzekerd.