Naar de navigatie Naar de inhoud

Voordelen rechtsbijstandverzekering

U bent verzekerd van juridische hulp bij een conflict

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich tegen de kosten van juridische hulp. Denk hierbij aan juridische ondersteuning bij een geschil, in de vorm van bijvoorbeeld een advocaat of advies van een jurist.

Wanneer is een rechtsbijstandverzekering handig?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Als u een baan heeft, veel op de weg zit en een woning bezit, loopt u meer risico om in een conflict verzeild te raken. Ook uw vermogenspositie speelt een rol. Bent u  in staat om eventuele juridische kosten zelf te betalen?

Een ongeval in het verkeer in Europa

Stel, u heeft schade of bent gewond geraakt na een fout in het verkeer die iemand anders heeft gemaakt. En u krijgt hierover een conflict met de ander. Bijvoorbeeld omdat de ander vindt dat het ongeluk uw schuld is of omdat hij of zij weigert uw ziekenhuiskosten te vergoeden? Dan krijgt u onverwacht met ziekenhuiskosten of een dure rechtszaak te maken. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor juridische hulp en advies in het verkeer. Een autorechtsbijstandverzekering is dan niet meer nodig.

Conflict op het werk

U wordt onverwacht ontslagen en u bent het er niet mee eens. Dan is het handig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Ook andere conflicten op de werkvloer lost u op met juridische hulp.

Rechtsbijstand bij wonen

Heeft u een conflict over het verbouwen van uw woning, het plaatsen van een schutting of over een bestemmingsplan? De rechtsbijstandverzekering is handig als u in deze gevallen een conflict heeft.

Voordelen rechtsbijstandverzekering

Veel mensen denken pas na over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering als het eigenlijk al te laat is. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een rechtsbijstandverzekering?

Lage kosten

Als u een rechtsbijstandverzekering afsluit, bent u daar gemiddeld tussen de
€ 4,50 en € 20 per maand aan kwijt. Dit is afhankelijk van de modules die u kiest. Een minimale investering, want raakt u toch betrokken bij een conflict? Dan krijgt u alle juridische kosten vergoed.

Grotere kans om uw gelijk te halen

Komt het tot een rechtszaak? Dan kunt u natuurlijk voor eigen advocaat spelen. Maar soms zijn zaken zo complex, dat het lastig wordt om uw gelijk te halen. Een advocaat of juridische hulp kan uitkomst bieden.

Tips afsluiten rechtsbijstandverzekering

Bekijk onze tips als u besluit om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Bepaal weke dekking voor u relevant is

Kiest u voor een rechtsbijstandverzekering? Denk dan goed na welke modules van de rechtsbijstandverzekering voor u belangrijk zijn. Er zijn verschillende soorten modules voor verschillende problemen.

Geen wachttijd

Met wachttijd wordt een bepaalde periode na het afsluiten van de verzekering bedoeld, waarin u nog niet verzekerd bent. Wij werken niet met wachttijd. Vraagt u een ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering aan? Dan bent u direct verzekerd voor juridische hulp bij toekomstige conflicten. Heeft u al een bestaand conflict? Dan is dit niet verzekerd.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact met ons op via

0900 - 00 24

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting