Uw woning verduurzamen

Uw woning verduurzamen

Met de stijgende energieprijzen wordt het verduurzamen van uw woning steeds interessanter én u ervaart direct de voordelen. Daarnaast is het een investering die zichzelf uiteindelijk terugverdient.

Isolatie

Isolatie

Isolatiematerialen zorgen ervoor dat warmte langer in uw huis blijft hangen in de winter. Of dat uw woning juist koel blijft in de zomer. Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan dak-, gevel-, vloer- en spouwmuurisolatie. Een andere vorm van isolatie is dubbel glas, zoals H++. Hiermee heeft u ook minder geluidsoverlast van buiten.

ABN AMRO

Laadpaal voor elektrische auto

Uw elektrische auto is net als andere auto's goed verzekerd met een autoverzekering van ABN AMRO. Heeft u een eigen laadpaal die vastzit aan uw woning? Dan is deze laadpaal verzekerd onder de opstalverzekering van ABN AMRO.

icoon
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op en dat ziet u meteen terug in uw energiekosten. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Het meeste vuil wordt namelijk automatisch weggespoeld door de regen. Het is wel handig om uw zonnepanelen zo nu en dan te controleren op eventueel achtergebleven vuil, zoals bladeren en stof. Als u ze schoon houdt, behoudt u ook het rendement.

Warmtepomp

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Een warmtepomp werkt het beste wanneer u vloerverwarming in uw woning heeft. Vloerverwarming werkt met lage temperaturen en beschikt vaak over een groot oppervlak. De vloerverwarming kan hierdoor makkelijk gevoed worden door een warmtepomp. Daarnaast blijft uw huis met deze combinatie in de zomer lekker koel, wel zo prettig!

Ook duurzame producten goed verzekerd

Gaat u verduurzamen of heeft u al geïnvesteerd in duurzaam wonen? Dan is het fijn om te weten dat uw huis, spullen en duurzame producten goed verzekerd zijn. Met een inboedel- en opstalverzekering van ABN AMRO hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

Hoe goed is uw kennis over duurzame producten?

Interessant voor u

Rechtsbijstandverzekering

Gaat u uw huis verduurzamen? Dan kan een rechtsbijstandverzekering van pas komen. Zo staat u er niet alleen voor als u een geschil krijgt met bijvoorbeeld de aannemer, of als een bedrijf zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

Subsidies voor verduurzamen

Uw huis verduurzamen. Waar begint u? Op de website van Milieu Centraal van de Rijksoverheid ziet u welke duurzame producten interessant zijn voor uw huis, wat de kosten zijn om uw huis te verduurzamen én welke subsidies u kunt aanvragen.

Uw huis verbouwen

Gaat u verbouwen? Dan is het goed om ook uw woonverzekeringen te controleren. Want misschien wordt uw woning wel meer waard. Bent u bijvoorbeeld bezig met een uitbouw? Dan koopt u wellicht nieuwe spullen voor deze ruimte en wordt uw inboedel ook meer waard.