Ga goed voorbereid op reis

Met onze handige checklist

Backpacken door Indonesië, met de auto naar Zuid-Frankrijk of All-Inclusive relaxen in een resort. Wat voor reis u ook op de planning heeft staan, het begint allemaal bij een goede voorbereiding. Dan kunt u straks zorgeloos genieten van uw reis.

 1. Denk aan uw reisdocument en visum

  Het klinkt misschien als een open deur, maar check voordat u op reis gaat nog even of uw reisdocument nog geldig is. Als u dit ruim van tevoren doet, heeft u nog genoeg tijd om te verlengen. Buiten Europa op vakantie? Zorg er dan voor dat u een paspoort heeft. 

  Vergeet ook voor uw reis niet te checken hoe het zit met een visum op uw reisbestemming. 

 2. Sla belangrijke telefoonnummers alvast op

  Zoek voordat u op reis gaat alvast wat belangrijke telefoonnummers op. Bijvoorbeeld het nummer van de Nederlandse ambassade op uw reisbestemming. Of het noodnummer van uw verzekeraar. Handig als u schade heeft op reis. 

  Verzekering bij ABN AMRO? Sla ons noodnummer alvast op in uw telefoon: +31 26 400 23 45.

 3. Vergeet uw medicijnen niet

  Medicijnen
  Gebruikt u medicijnen? Niet alle medicijnen kunt u meenemen naar het buitenland. Vraag uw apotheker of u een medische verklaring nodig heeft. Denk ook voor vertrek nog aan de standaard pijnstillers en medicijnen, zoals paracetamol of reistabletten. 

  Medische kosten
  Medische kosten in het buitenland worden vergoed door uw zorgverzekering. In sommige gevallen is deze vergoeding te laag. Dan moet u alsnog een gedeelte van de kosten zelf betalen. Deze kosten kunt u meeverzekeren via de dekking Geneeskundige Kosten. Zo bent u alsnog goed verzekerd.

 4. Kies uw reisverzekering

  Kies welke reisverzekering het beste bij u past. Gaat u langer dan 2 weken op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Ook bent u dan het hele jaar verzekerd. Dus ook als u een weekendje weggaat in eigen land. 

 5. Ga voor Europa- of werelddekking

  Blijft u binnen Europa? Dan heeft u genoeg aan de Europadekking. Ook landen buiten Europa aan de Middellandse Zee vallen onder de Europadekking. Zoals Egypte, Tunesië en Turkije. Gaat u verder weg? Kies dan de werelddekking. 

 6. Weet waarvoor u bent verzekerd

  Weet u precies waarvoor u bent verzekerd? Of welke bagage er allemaal is verzekerd? Check dit nog even voor u op reis gaat. Zo weet u wat u terugkrijgt bij schade.

 7. Check of uw kinderen zijn verzekerd

  Op reis met uw kinderen? Check dan eerst of uw kinderen wel onder uw verzekering vallen. Heeft u uw kinderen meeverzekerd bij uw doorlopende reisverzekering? Dan zijn ze ook meeverzekerd als ze niet meer thuis wonen en een voltijdstudie volgen. Zelfs als ze zonder u op vakantie gaan.

 8. Creditcard aanvragen?

  Als u naar het buitenland gaat, is het handig om te weten hoe u daar moet betalen. Kunt u uw betaalpas gebruiken of wordt er altijd met contant geld betaald? Met een creditcard op zak weet u zeker dat u in het buitenland kunt betalen. Handig voor als u bijvoorbeeld een auto wilt huren.

  Meer over aanvragen creditcard

 9. Sluit een annuleringsverzekering

  Er kan altijd iets gebeuren waardoor u uw reis moet annuleren. Of waardoor u na een paar dagen alweer naar huis moet. Met een annuleringsverzekering krijgt u uw reissom in veel gevallen terug. Sluit 'm wel 7 dagen na het boeken van uw reis af. 

  Liever alles in één verzekering? Kies de dekking Annuleringskosten bij de Doorlopende Reisverzekering.

Reisverzekering

Nog geen reisverzekering?

Heeft u uw vakantie al geboekt, maar nog geen reisverzekering afgesloten? Bereken dan uw premie.