Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Duurzaam schadeherstel van je huis of spullen

Ook bij het oplossen van schade aan je huis en je spullen is het milieu belangrijk. Daarom kiest ABN AMRO Verzekeringen steeds vaker voor repareren in plaats van vervangen. Want repareren is duurzamer. Het heeft bovendien nog meer voordelen. De reparaties worden gedaan door herstelbedrijven die gespecialiseerd zijn in duurzaam herstel en het keurmerk GroenGedaan hebben.

 

Wat is duurzaam schadeherstel?

Bij duurzaam schadeherstel repareert het herstelbedrijf alleen dat deel wat beschadigd is. En alleen wat écht niet hergebruikt kan worden, wordt vervangen. Twee voorbeelden:

  • Bij (water)schade aan een houten vloer, wordt niet de hele vloer vervangen.  Het herstelbedrijf repareert alleen het beschadigde deel van de vloer.
  • Als er een kras of deuk in het keukenblad is gekomen, kan dit vaak worden gerepareerd. Het herstelbedrijf hoeft het keukenblad dan niet te vervangen.

Waarom is duurzaam schadeherstel zo belangrijk?

Door alleen te laten repareren wat écht kapot is, gebruiken we met z’n allen minder grondstoffen en beperken we onze CO2-uitstoot. Zo draagt ook ABN AMRO Verzekeringen bij aan de doelen van de Nederlandse overheid. Want Nederland moet in 2050 een circulaire economie hebben, waarin grondstoffen steeds opnieuw gebruikt worden.

Keurmerk GroenGedaan

Duurzaam schadeherstel moet natuurlijk ook op een duurzame manier gedaan worden. Daarom werkt ABN AMRO Verzekeringen samen met duurzame herstelbedrijven. Dit zijn bedrijven die het keurmerk GroenGedaan hebben. Een bedrijf met dit keurmerk repareert en herstelt op een milieuvriendelijke manier. Het keurmerk wordt uitgegeven door Stichting Duurzaam, die ervoor zorgt dat de herstelbedrijven voldoen aan de eisen voor het keurmerk. Bedrijven met het keurmerk GroenGedaan beloven onder andere dat zij zoveel mogelijk: 

  • Werken met milieuvriendelijke middelen
  • Afval goed verwerken en recyclen
  • Materialen opnieuw gebruiken
  • Het energieverbruik verminderen

De voordelen van duurzaam schadeherstel

  1. Je hoeft minder zelf te regelen: bij vervangen komt vaak een hoop regelwerk kijken. Je moet op zoek naar een aannemer, contact onderhouden met je verzekeraar en de kosten voorschieten. Wanneer je een schade duurzaam wilt laten herstellen, wordt dit voor je geregeld.
  2. Het is vaak sneller: je niet hoeft te wachten tot een aannemer tijd heeft. Ook heb je geen last van lange levertijden van nieuwe onderdelen.
  3. Minder overlast: repareren is eenvoudiger dan vervangen. Zo hoef je bij schade aan een vloer niet je hele huis leeg te halen. Bij vervangen is dat wel vaak het geval.
  4. Minder gedoe: reparatie is vaak goedkoper dan een compleet onderdeel vervangen. Je hoeft die kosten niet voor te schieten, want de verzekeraar betaalt het schadeherstelbedrijf altijd direct. Ook eventuele onderzoekskosten worden door de verzekeraar vooruitbetaald.

Brandschade voorkomen

Jaarlijks zijn er 100.000 woningbranden in Nederland. Lees de tips om brand te voorkomen.

Schade aan uw smartphone

Het gebeurt helaas vaak genoeg: u laat uw smartphone vallen. Hoe bent u verzekerd?

Schade hittegolf en droogte

Een hittegolf komt steeds vaker voor. Dit kan tot veel schade leiden. Lees wat u kunt doen.