Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Ajax Vrouwen 10 jaar

Ajax Vrouwen 10 jaar, gefeliciteerd

Soms schuilt de grootste ontwikkeling in het feit dat iets normaal wordt. Daarom is ABN AMRO trots op de Ajax Vrouwen. Wat begon met een ambitie is in 10 jaar uitgegroeid tot een voorbeeld voor gelijke kansen. Met een vrouwenteam, een Talententeam én een Talentenacademie voor meiden als inspirerend resultaat. Dat belooft wat voor de toekomst!

Win een gesigneerd shirt

Win een gesigneerd shirt

Al 10 jaar werken de Ajax Vrouwen keihard om hun doelen te realiseren. Wat zijn jouw doelen voor de komende 10 jaar? Deel je ambitie en stuur een mailtje naar sponsoring@nl.abnamro.com. Hiermee maak je kans op een gesigneerd shirt van Nikita Tromp!

Wie de kans geeft, heeft de toekomst

Wie de kans geeft, heeft de toekomst

Waar jongens hun droom om te spelen in het wit-rood-wit van Ajax konden waarmaken, was dit tot 2012 nog niet het geval voor meiden. Maar in tien jaar tijd is er veel veranderd op sportcomplex de Toekomst. Wat begon met één vrouwenelftal, is geleidelijk uitgegroeid tot een professionele organisatie in alle facetten. Als hoofdsponsor heeft ABN AMRO bijgedragen aan de ontwikkeling van de faciliteiten op de Toekomst en investering in de Talentenacademie en het Talententeam.

Talentendagen

In 2015 werden de eerste ABN AMRO Talentendagen georganiseerd. De beste talenten kregen een trainingstraject aangeboden bij Ajax. Tot en met 2018 werd dit trainingstraject jaarlijks georganiseerd en aangevuld met nieuw gescout talent. Met de start van de Ajax Talentenacademie in 2019 is dit uitgebreid naar een heel seizoen voor verschillende leeftijdsgroepen. Met ingang van dit seizoen start Ajax, in navolging van een onder-12, onder-14 en onder-16, ook met een onder-10 team in de Talentenacademie.

Talententeam

Het ultieme doel voor deze meiden is om de stap te maken naar het Talententeam. Dit team werd in 2018 opgericht voor speelsters onder-19 jaar. Het Talententeam draait een fulltime programma op de Toekomst en speelt wedstrijden in de Beloftencompetitie. In korte tijd hebben al veel speelsters de overstap van het Talententeam naar de Ajax Vrouwen gemaakt, waaronder Nikita Tromp, Regina van Eijk en Isa Kardinaal.

Het oog op de Toekomst

10 jaar, maar nog lang niet klaar

Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat Ajax Vrouwen een voortrekkersrol heeft als het gaat om gelijke kansen in het Nederlandse voetbal. Meiden kunnen hun droom om profvoetballer te worden waarmaken. Wat de volgende stap is? Bijdragen aan de groei van het vrouwenvoetbal. En meiden inspireren om - net als Nikita Tromp en haar Ajax teamgenoten - te voetballen en kansen te grijpen!