Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Een huis kopen voordat u met pensioen gaat

Gaat u binnen 10 jaar met pensioen? Dan kan het lastiger zijn om een hypotheek te krijgen dan wanneer u langer zou blijven werken. Hypotheekverstrekkers moeten namelijk 10 jaar voor uw AOW-leeftijd rekening houden met uw pensioeninkomen.

 

Lager pensioen? Dan vaak een lagere hypotheek

De meeste mensen hebben vóór hun pensioen een hoger inkomen dan na hun pensioen. Met een lager inkomen krijgt u meestal een lagere hypotheek. Steeds meer 57-plussers willen verhuizen en hebben een nieuwe hypotheek nodig. Bijvoorbeeld omdat ze kleiner willen wonen of willen verhuizen naar hun droomhuis.

ABN AMRO heeft voor deze groeiende groep ouderen speciaal de 57+ hypotheek. Hierbij houden wij rekening met uw werkelijke woonlasten vanaf het moment dat uw toekomstige pensioeninkomen ingaat. Die zijn soms lager. Een lager inkomen volstaat dan ook.

Een voorbeeld: het pensioeninkomen telt mee

Bekijk het voorbeeld van het echtpaar Vermeer, beiden begin 60 met een gezamenlijk jaarinkomen van € 65.000. Het echtpaar wilde een nieuwe woning kopen, maar zou ook over een paar jaar met pensioen gaan. Het pensioeninkomen zou met € 35.000 een stuk lager liggen dan het huidige inkomen. De Vermeers wisten niet dat dit lagere inkomen voor problemen zou zorgen. De huidige woning was namelijk voor de helft afbetaald en het echtpaar Vermeer had veel spaargeld. De woning die ze wilden kopen was weliswaar duurder dan de huidige woning, maar zou toch een besparing van € 50 aan maandlasten opleveren. Dus ook met een duurdere woning en een hogere hypotheek. Een prima deal, zo leek het. Helaas ging de hypotheekverstrekker uit van het veel lagere pensioeninkomen en gaf het echtpaar Vermeer niet de gewenste hypotheek.

Meer woningen beschikbaar

Gelukkig kon het echtpaar Vermeer bij ABN AMRO terecht voor de 57+ hypotheek en – op een verantwoorde manier – een nieuwe hypotheek krijgen. Zo heeft het echtpaar ook bijgedragen aan een goede doorstroming op de woningmarkt. Wan als meer mensen verhuizen, komen er meer woningen vrij en hiervan kunnen andere huizenkopers profiteren.

ABN AMRO

Maak vrijblijvend een afspraak

Wilt u weten wat er in uw geval mogelijk is? Bel de Hulp bij Bankzaken Lijn . Of maak vrijblijvend een afspraak en bespreek uw mogelijkheden met een hypotheekadviseur.