Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Jongen betaalt met bankpas

Wil jij meer zakgeld?

Lees onze tips

Krijg jij wel zakgeld van je ouders, maar denk je dat je wel wat meer zou mogen krijgen? Omdat je vrienden bijvoorbeeld meer krijgen. Dan kun je hier snel uitzoeken of je echt minder dan anderen krijgt. Daarna kun je dat met je ouders bespreken zodat je misschien wat meer zakgeld kunt krijgen.

 

Hoeveel zakgeld krijgen anderen?

Het ligt aan een heleboel dingen hoeveel zakgeld je krijgt, maar hieronder vind je een lijstje van het met het gemiddelde bedrag dat kinderen op een bepaalde leeftijd krijgen.


Zakgeld op de middelbare school
Leeftijd Maandelijks bedrag in euro's
12 jaar 15 - 20
13 jaar 15 - 20
14 jaar 18 - 20
15 jaar 20 - 20
16 jaar 20 - 25
17 jaar 22 - 26
18 jaar 25 - 30

Bron: Nibud

Wat ga jij van je zakgeld betalen?

Zoals je ziet krijgt niet iedereen evenveel zakgeld. Hoef je er zelf niets van te betalen? Dan is het daarom misschien wat lager. Maar moet je er zelf: de bioscoop, treinkaartjes en als je al wat ouder bent misschien je kleren van betalen? Dan valt het misschien wat hoger uit. Dus als je meer zakgeld wilt dan kun je ook voorstellen aan je ouders dat je meer zelf gaat betalen. Maar reken voor jezelf eerst even goed uit of je daar wel beter van wordt. 😉

Hoe haal je je ouders over?

Denk je echt dat het tijd wordt voor een verhoging en heb je het goed voorgerekend? Dan kun je bijvoorbeeld het lijstje laten zien met wat andere kinderen gemiddeld krijgen. Om vervolgens nieuwe afspraken te maken over wat jij met je zakgeld gaat betalen. Dat kan heel makkelijk met een zakgeldcontract .