Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Vrouw met kind aan keukentafel

Sparen of beleggen voor uw kind

Geld opzij zetten voor uw kind

Geld opzij zetten voor later, voor de studie of het rijbewijs van uw zoon of dochter. Daar kunt u niet te vroeg mee beginnen. Want voordat u het weet, hebben ze het kinderdagverblijf ingeruild voor de collegebanken. En ja, daar horen ook kosten bij. Als u begint vermogen op te bouwen als uw kind nog klein is, heeft u later een potje om uw kinderen financieel te helpen. Maar ja, de spaarrente is zo laag. Is beleggen een optie?

 

Sparen: geld opzij zetten en zekerheid

Van rijbewijs tot wereldreis. Van studie tot studentenkamer. Waarschijnlijk heeft uw kleine straks grootse plannen. En dan is een spaarpotje wel handig. Gelukkig kunt u dat gemakkelijk regelen. Reken uit wat u ongeveer nodig heeft en zet hiervoor doelgericht geld opzij op uw spaarrekening. U kunt ook een nieuwe spaarrekening voor uw kind openen, zoals de KinderToekomst Spaarrekening. Elke euro die u nu opzij zet, komt over een paar jaar zeker van pas. Alleen wel jammer dat de spaarrentes op het moment zo laag zijn. Met spaargeld zult u daarom niet veel rendement halen. Sparen geeft ook zekerheid, doordat het depositogarantiestelsel tot maximaal € 100.000 vergoedt per rekeninghouder per bank.

Beleggen: kans op meer rendement

Bent u bereid om meer risico te nemen? Wilt u een deel van uw spaargeld in beweging brengen? Dan is beleggen een interessante optie. Want beleggen heeft de afgelopen jaren meer rendement opgeleverd dan sparen. Op papier is het dus een interessante manier om vermogen op te bouwen. Bedenk wel dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. En dat beleggen vaak echt pas iets oplevert op de lange termijn.

Beleggen doet u met geld dat u kunt missen. Want met beleggen bestaat de kans dat u (een deel van) uw inleg kwijtraakt. Houd ook altijd een buffer over. U kunt al vanaf € 50 beginnen met beleggen, met ons product Begeleid Beleggen. U bepaalt zelf wat uw doel is, hoe lang u belegt, hoeveel u inlegt en hoe offensief of defensief u uw geld inzet. Bij het maken van die keuzes wordt u online begeleid. Dit maakt Begeleid Beleggen een populair product onder startende beleggers.

Beginnen met beleggen voor uw kind(eren)

Net als iedere ouder wilt u natuurlijk het beste voor uw kind(eren). Daarom is het belangrijk dat u verantwoorde beslissingen neemt. Wilt u een deel van uw geld in beweging brengen? Ga dan op zoek naar de beste balans tussen sparen en beleggen. Als u nog twijfelt of beleggen bij u past, kunt u beginnen met een klein bedrag. Dit kan met een van de Profielfondsen van Begeleid Beleggen. U stelt dan vooraf uw doelen vast en kiest zelf hoeveel risico u wilt nemen om deze te behalen. Bevalt het niet? Dan kunt u op elk moment stoppen.

Ook interessant voor u

KinderToekomst Spaarrekening

Vraag nu een KinderToekomst Spaarrekening aan en vul alvast de spaarpot van uw kind. Dan maakt het straks een vliegende start met op kamers gaan, studeren of rijlessen.

Sparen voor een studie of rijbewijs

Bent u ook benieuwd hoe andere ouders de financiën voor hun kinderen regelen? Bekijk wat de kosten van enkele populaire spaardoelen voor kinderen zijn.

Sparen op eigen naam of naam van uw kind?

Wilt u ook sparen voor uw kind? U kunt dan een spaarrekening openen die op naam staat van uw kind. Of u kunt sparen op uw eigen naam. Wat u ook kiest, beide opties hebben voor- en nadelen