Naar de navigatie Naar de inhoud

PensioenBeleggen

Beleggen voor uw pensioen met PensioenBeleggen

Eenvoudig beleggen voor later

PensioenBeleggen

  • Beleggingsfondsen speciaal voor uw pensioen
  • Hoger risico aan het begin, lager risico aan het einde van de looptijd
  • Vrijheid om te stoppen of over te stappen

Beleggingsfondsen voor uw pensioen

Wilt u (extra) pensioen opbouwen met beleggen en zoekt u een geschikte oplossing? Dan is PensioenBeleggen een interessante mogelijkheid: zelfstandig beleggen om pensioenkapitaal op te bouwen met een ABN AMRO Pension Lifecycle Fund. Een lifecycle fund is een beleggingsfonds waarin risico en rendement zijn afgestemd op een bepaalde einddatum.

Wilt u weten of PensioenBeleggen geschikt voor u is? Maak een afspraak met onze pensioenadviseurs.

Bekijk onze brochure over PensioenBeleggen (pdf, 1.5MB)

Minder risico aan het eind van de looptijd

Ligt de einddatum van een lifecycle fund meer dan 20 jaar in de toekomst? Dan zijn de beleggingen gericht op een snelle groei van uw geld. Het fonds belegt dan offensief en internationaal gespreid in vooral aandelen en onroerend goed. De kans op een aantrekkelijk rendement is dan hoger. Maar u loopt ook meer beleggingsrisico. Komt de einddatum dichterbij, dan zorgt de beheerder van het fonds voor meer zekerheid. Vanaf 20 jaar voor de einddatum wordt geleidelijk steeds meer belegd in obligaties. Uw beleggingen lopen dus minder risico als uw pensioendatum in zicht komt. Er zijn ABN AMRO Pension Lifecycle Funds met einddatum 2020 tot en met 2050.

Inleggen op de manier die bij u past

Geld inleggen kan op een aantal manieren. U kunt eenmalig een bedrag storten in het ABN AMRO Pension Lifecycle Fund van uw keuze. U kunt ook elke maand een vast bedrag storten. Ook kunt u bijstorten wanneer en hoeveel u wilt. Jaarlijks krijgt u gratis een rapportage over de waardeontwikkeling van uw belegging. Zo heeft u inzicht in de voortgang van de vermogensopbouw voor uw pensioen.

Vrijheid om te veranderen

Wilt u toch eerder of later met pensioen? Dan kunt u eenvoudig overstappen naar een ander ABN AMRO Pension Lifecycle Fund met een andere einddatum. Op de einddatum kunt u het opgebouwde kapitaal opnemen. U bent geheel vrij om te bepalen wat u met dat kapitaal doet. Zo kunt u een pensioenuitkering aankopen, maar verplicht is dat niet. U kunt het opgebouwde kapitaal ook tussentijds opnemen.

Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

Maak een afspraak

Bent u overtuigd?

Maak een afspraak
Risicometer. De risicometer attendeert u erop geen onnodig risico te lopen en de Financiele Bijsluiter te lezen. Het risico van dit product is zeer groot.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Later? Dan gaan we op wereldreis

Hoeveel heeft u later te besteden?

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Fantaseert u wel eens over een wereldreis? Tijdens uw pensioen heeft u tijd. Maar misschien is uw inkomen dan lager dan u denkt. Ontdek dus hoe u nu inkomen kunt opbouwen voor later.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief