Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Koopsom Garantie Polis

Wat is de Koopsom Garantie Polis?

De Koopsom Garantie Polis is een levensverzekering. Deze verzekering keert op de einddatum een bedrag uit als de verzekerde op dat moment in leven is. De verzekering keert ook een bedrag uit als de verzekerde voor de einddatum overlijdt.
U betaalt voor deze verzekering eenmalig een bedrag (de koopsom) en ontvangt een vaste rente. Hierdoor weet u hoe hoog de uitkering op de einddatum is. De uitkering moet worden gebruikt als aanvulling op het inkomen. Het geld mag dus alleen worden gebruikt voor een periodieke uitkering.

Voor wie?

 • U betaalt inkomstenbelasting, heeft een pensioentekort en kunt uw jaarruimte en/of reserveringsruimte gebruiken voor belastingaftrek.

 • U bent zelfstandig ondernemer. U heeft een oudedagsreserve en/of stakingswinst opgebouwd en wilt de waarde overboeken naar ABN AMRO Levensverzekering.

 • U heeft een lijfrenteverzekering of lijfrentespaarrekening die vrijvalt en u wilt de uitkering nog een aantal jaren uitstellen. En u wilt gebruik blijven maken van de voordelen van oude fiscale regimes.

 • U wilt nu op een fiscaal gunstige manier sparen voor uw gehandicapte (klein)kind en het opgebouwde vermogen later laten uitkeren.

 • De verzekerde is niet ouder dan 72 jaar.

 • U heeft een ABN AMRO Betaalrekening. De verzekering is niet los af te sluiten als u geen ABN AMRO Betaalrekening heeft.

Hoe bouw ik het bedrag op?

 • U betaalt eenmalig een bedrag en ontvangt een vaste rente. Er geldt een minimale inleg van € 4.000. U kunt maximaal € 5.000.000 inleggen.

 • U kunt tijdens de looptijd extra geld storten. Hiervoor gelden dezelfde limietbedragen. Voor de bijstorting krijgt u de actuele rente, op het moment van bijstorting.

Rente

U krijgt een vaste rente. Deze rente wordt per kwartaal bijgeschreven. Bekijk de actuele rente. (pdf, 66kB)

Looptijd

 • Uw verzekering eindigt op de afgesproken einddatum van de verzekering. Overlijdt de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering? Dan wordt er uitgekeerd en eindigt de verzekering vóór de afgesproken einddatum.

 • De looptijd is minimaal 1 jaar en maximaal 25 jaar. De maximale eindleeftijd is 75 jaar.

Opnemen

U kunt geen geld opnemen uit de Koopsom Garantie Polis. U mag de verzekering ook niet beëindigen. Het bedrag dat u ermee opbouwt, moet worden gebruikt voor periodieke uitkeringen. Doet u dit niet, dan kan dit nadelige fiscale gevolgen hebben. Om het bedrag in termijnen te kunnen ontvangen is bijvoorbeeld een ABN AMRO Leefrente of een ABN AMRO Lijfrente Garantie Polis nodig.

Kosten

 • Kiest u voor advies? Dan betaalt u daarvoor advieskosten. Vraagt u de Koopsom Garantie Polis aan? Dan betaalt u daarvoor afhandelingskosten. Advieskosten en afhandelingskosten betaalt u rechtstreeks aan ABN AMRO Bank N.V. Bekijk de tarieven.

 • Als u tijdens de looptijd een extra bedrag stort, dan betaalt u daarvoor ook kosten. Hoe u deze kosten betaalt is afhankelijk van wanneer de polis is afgesloten. Is de polis afgesloten na 1 januari 2013? Dan betaalt u € 99 afhandelingskosten rechtstreeks aan ABN AMRO Bank N.V. Is de polis afgesloten voor 1 januari 2013? Dan houdt ABN AMRO Levensverzekering N.V. € 99 provisie in op uw storting en draagt deze af aan ABN AMRO Bank N.V.

Wat gebeurt er als de verzekerde overlijdt?

Als de verzekerde overlijdt tijdens de eerste helft van de looptijd, ontvangt de begunstigde 90% van de opgebouwde waarde van de verzekering. Als de verzekerde overlijdt tijdens de tweede helft van de looptijd is dat 100%. ABN AMRO Levensverzekering keert dit bedrag in termijnen uit aan de begunstigden. Het bedrag mag niet in 1 keer worden uitgekeerd. Om het bedrag in termijnen te kunnen ontvangen is bijvoorbeeld een ABN AMRO Leefrente of een ABN AMRO Lijfrente Garantie Polis nodig.

Hoe veilig is mijn geld?

 • De Koopsom Garantie Polis is een product van ABN AMRO Levensverzekering N.V.. Zij valt onder de wettelijke opvangregeling voor levensverzekeraars. Deze regeling beschermt de rechten van een consument in het geval een levensverzekeraar er financieel slecht voor staat. Meer informatie daarover kunt u vinden op www.verzekeraars.nl.

 • Het geld van de Koopsom Garantie Polis wordt door ABN AMRO Levensverzekering N.V. gestort op een bankrekening bij ABN AMRO Bank N.V.. Als ABN AMRO Bank N.V. niet of minder terugbetaalt door bijvoorbeeld faillissement, dan keert ABN AMRO Levensverzekering N.V. niets of een lager bedrag uit voor uw Koopsom Garantie Polis. Het depositogarantiestelsel is niet van toepassing op deze rekening.

Belastingen

 • U mag uw inleg, maximaal uw jaarruimte of reserveringsruimte, aftrekken in box 1. Heeft u een inleg gedaan? En is dit aftrekbaar? Geef deze dan op bij uw belastingaangifte. Brengt u de waarde van een lijfrenteverzekering of -rekening in en heeft u de inleg hiervan in het verleden al afgetrokken? Dan kan dat niet nog een keer.

 • U betaalt over de waarde van de verzekering tijdens de looptijd geen vermogensrendementsheffing in box 3.

 • U betaalt inkomstenbelasting over de uitkeringen op het moment dat u ze ontvangt. Dit kan voordelig voor u zijn. Misschien betaalt u dan minder inkomstenbelasting.

Wanneer keert de verzekering niet uit?

ABN AMRO Levensverzekering N.V. keert niet uit als de verzekerde overlijdt door opzet of grove schuld van iemand die belang heeft bij de uitkering.

Aanvullende informatie

De Koopsom Garantie Polis is een levensverzekering van ABN AMRO Levensverzekering N.V. ABN AMRO Bank N.V. is bemiddelaar voor deze verzekering. ABN AMRO Levensverzekering N.V is onderdeel van ABN AMO Verzekeringen ABN AMRO Bank N.V. heeft 49% van de aandelen in ABN AMRO Verzekeringen

Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen (pdf, 1.1MB)

Wat doet de verzekeraar met uw gegevens?

Bekijk de privacyverklaring (pdf, 261kB).

Verzekeringskaart

Wilt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien? Bekijk dan de verzekeringskaart. Deze kaart is opgesteld volgens de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars. Het geeft u een overzicht van deze verzekering en helpt u om onze verzekering te vergelijken met die van andere verzekeraars.

Verzekeringskaart

Aanvragen met of zonder advies

Wilt u de Koopsom Garantie Polis aanvragen? Dan is het belangrijk dat het product past bij uw situatie nu, maar ook in de toekomst. Onze adviseurs adviseren u graag over dit product. Heeft u voldoende kennis over levensverzekeringen  en regelt u het liever zelf? Dan kunt u de Koopsom Garantie Polis ook zonder advies aanvragen. Welke vorm van advies past bij u?.

Later? Dan gaan we reizen!

Begin daarom nu al met sparen

En stel ligt in een hangmat. Zij denken na over later. Hoeveel hebben ze later te besteden en wat zijn hun plannen?

Als u straks stopt met werken, heeft u alle tijd voor die langgekoesterde wereldreis. Zorg voor voldoende budget, dus begin nu alvast met sparen.