Lening oversluiten? Zo werkt het.

Lening oversluiten

Regel het zelf online of samen met de Oversluitdesk

Rente vanaf
4,0%
 • Wij regelen de overstap 
 • Kosteloos extra aflossen via iDEAL
 • Ook als u bij een andere bank zit

Check vooraf of u voor het oversluiten van uw huidige lening(en) boeterente moet betalen.

Een lening oversluiten kan u voordeel opleveren. Bijvoorbeeld bij een scherpere rente of kortere looptijd. Oversluiten kan op twee manieren. U vraagt zelf een nieuwe lening aan of regelt het samen met onze collega’s van de Oversluitdesk. Wat u ook kiest: wij zeggen uw huidige lening(en) voor u op en lossen deze af met uw nieuwe lening. Lees hoe het werkt.

Zelf oversluiten of samen met de Oversluitdesk?

Zelf uw lening(en) oversluiten

 1. Bereken hoeveel u kunt lenen en check of u voor het oversluiten van uw huidige lening(en) een boeterente moet betalen 
 2. Kunt u besparen? Vraag een vrijblijvende offerte aan. U heeft 30 dagen bedenktijd en zit nergens aan vast. 
 3. Gaat u akkoord? Onderteken de offerte en lever de benodigde documenten aan. 
 4. Zijn de ondertekende offerte en documenten in orde? Dan zeggen we uw huidige lening(en) op en lossen deze voor u af met uw nieuwe lening.

Regel het samen met de Oversluitdesk

 1. Kies een dag en tijdvak en laat u terugbellen door een collega van de Oversluitdesk  
 2. Samen met een collega van de Oversluitdesk kijkt u of u kunt besparen op uw huidige leningen. Kunt u besparen? Dan krijgt u een vrijblijvende offerte.  
 3. Gaat u akkoord? Onderteken de offerte en lever de benodigde documenten aan. Een collega van de Oversluitdesk helpt u daarbij. 
 4. We zeggen uw huidige lening(en) op en lossen deze voor u af met uw nieuwe lening.  

Daarom oversluiten naar ABN AMRO

Rente vanaf 4,0%

Profiteer van de betrouwbaarheid van ABN AMRO tegen een lage prijs.

(Extra) aflossen via iDEAL

Aflossen kost niets extra en u regelt het eenvoudig zelf via iDEAL.

De overstap regelen wij

Wij zeggen uw huidige lening(en) voor u op en lossen deze voor u af met uw nieuwe lening.

Waar moet u op letten bij oversluiten?

Check of u écht voordeliger uit bent

Bij sommige leenaanbieders betaalt u boeterente als u een lening oversluit. Bereken daarom vooraf altijd eerst of u écht voordeliger uit bent met het oversluiten van uw lening.

Kunt u nog hetzelfde bedrag lenen?

Als u een lening oversluit, vraagt u een nieuwe lening aan. Het kan dan zijn dat u minder kunt lenen dan u wilt. Bijvoorbeeld omdat uw situatie veranderd is, of door de aangescherpte leenregels.

Handig om te weten over oversluiten van uw lening

Een lening oversluiten kan voordelig zijn. Bijvoorbeeld als u kunt profiteren van een scherpere rente of een kortere looptijd. 

Goed om te weten: 
Het kan zijn dat u voor het oversluiten van uw huidige lening(en) een vergoeding moet betalen. Bereken daarom altijd eerst of u echt voordeliger uit bent met oversluiten. 

Als u een lening oversluit, leent u opnieuw geld om uw oude lening mee af te betalen. Veel leningen kunt u niet kosteloos oversluiten. U betaalt dan een vergoeding. Het is goed vooraf uit te rekenen of oversluiten u straks echt voordeel oplevert. Een medewerker van de Oversluitdesk helpt u daar graag bij.
Sluit u uw lening over? Dan kunt u kiezen voor een kortere looptijd. Daarmee lost u sneller af en dat scheelt u uiteindelijk geld.

Voor kleine leningen betaalt u vaak een hoge rente. Deze kleine leningen samenvoegen, is dus een goede manier om geld te besparen. U kunt verschillende leningen samenvoegen. Bijvoorbeeld: 

 • Persoonlijke Lening
 • Doorlopende lening
 • Roodstand 
 • Creditcardschuld 
 • Postorderkrediet

Door deze leningen samen te voegen, leent u een groter bedrag waarmee de kleine leningen worden afgelost. Zo profiteert u van lagere kosten, lagere rente en veel inzicht en overzicht.   

Uiteraard informeren, begeleiden en helpen we u graag als u een lening oversluit. We geven u alleen geen advies.
Sluit u uw lening(en) over naar ABN AMRO? Dan krijgt u bij ons een Persoonlijke Lening. Een Persoonlijke Lening biedt zekerheid, want:

 • De rente blijft de hele looptijd gelijk 
 • U betaalt elke maand hetzelfde bedrag 
 • U weet precies wanneer u uw lening heeft afbetaald 
Ook goed om te weten: extra aflossen kost u niets extra en regelt u eenvoudig via iDEAL. Net zoals u gewend bent met uw online aankopen. Lees meer over onze Persoonlijke Lening
 • Persoonlijke Lening
 • Doorlopende lening
 • Roodstand 
 • Creditcardschuld 
 • Postorderkrediet

Voorbeeldberekening Persoonlijke Lening

Deze tabel is slechts een voorbeeld met de meest voorkomende (en laagste) rentepercentages. Afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie en de hoogte van uw lening (het kredietbedrag) is de rente die u betaalt voor uw lening anders. Bij ABN AMRO kan het rentepercentage daarom variëren van 3,5% tot maximaal 7,1%. Bekijk de verschillende rentetarieven voor de Persoonlijke Lening.

Kredietbedrag Maandbedrag Vaste debetrente/ Jaarlijks kostenpercentage Looptijd Totale prijs krediet
€ 10.000 € 189,08 5,2% 60 maanden € 11.345
€ 15.000 € 277,72 4,3% 60 maanden € 16.663
€ 25.000 € 459,61 4,0% 60 maanden € 27.576
€ 50.000 € 919,21 4,0% 60 maanden € 55.153

De looptijd van een Persoonlijke Lening is minimaal 12 maanden en maximaal 144 maanden. Het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) geeft alle  kosten van het krediet weer. Behalve de rente worden er geen extra kosten in rekening gebracht.