Naar de navigatie Naar de inhoud

Kenmerken Maatwerkkrediet

Geld lenen kost geld
lees de voordelen neem contact op

Alles over maatwerkkrediet

Wat is maatwerkkrediet?

Maatwerkkrediet is meestal een combinatie van een Rekening Courant Krediet en een Middellange Lening.

U bepaalt zelf waarvoor u leent. Samen met de adviseur stelt u vast welke variant of combinatie het beste aansluit bij uw wensen en uw leendoelen.

  • Met een Rekening Courant Krediet kunt u tot een afgesproken limiet rood staan op uw betaalrekening. U bepaalt zelf wanneer u het geld gebruikt. U  sluit een Rekening Courant Krediet voor onbepaalde tijd.

  • Een Middellange Lening is een lening op een aparte rekening. U ontvangt het geld in één keer daarna start u met terugbetalen. U spreekt van te voren af hoe lang de lening loopt.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Hoeveel u precies kunt lenen boven € 75.000,- hangt af van een aantal factoren, bijvoorbeeld:

  • Het bestedingsdoel.

  • Uw persoonlijke situatie nu en in de toekomst.

  • Wet- en regelgeving.

Voor wie

Particulieren vanaf 18 jaar

Hoe betaalt u terug?

Bij een Rekening Courant Krediet bepaalt u zelf wanneer u het krediet terugbetaalt. U betaalt maandelijks wel rente over het bedrag dat u heeft gebruikt.

Bij een Middellange Lening  kunt u kiezen uit verschillende maandbedragen.

Annuïtair: u betaalt een vast maandbedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing plus rente.

Lineair: u betaalt een vast bedrag aan aflossing plus de rente over de openstaande lening.

Aflossingsvrij: u betaalt alleen rente over de openstaande lening. Aan het eind van de looptijd betaalt u de lening terug.

Vervroegd aflossen

Bij een Rekening Courant Krediet mag u altijd zonder kosten  vervroegd terugbetalen

Bij een Middellange Lening mag u onder bepaalde voorwaarden een deel vervroegd terugbetalen zonder kosten. Dit staat in de voorwaarden.
Op datum renteherziening  kunt u het hele bedrag vervroegd terugbetalen zonder kosten. Wilt u op een ander moment vervroegd terugbetalen dan betaalt u wel kosten.

Rente

Bij een Rekening Courant Krediet is de rente variabel. Dat betekent dat de rente dagelijks kan wijzigen. De rente is onder andere afhankelijk van de ontwikkelingen op de geldmarkt en de kapitaalmarkt.

Bij een Middellange Lening staat de rente vast. Gedurende een afgesproken periode wijzigt de rente niet.

Renteaftrek?

Fiscale aftrek is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het bestedingsdoel van het maatwerkkrediet.

Zekerheden

Wij kunnen u vragen om een zekerheid. Als u uw schuld niet terugbetaalt kunnen we deze zekerheid gebruiken om de lening mee terug te betalen. De meest voorkomende zekerheden zijn:

  • Hypotheek: u geeft dan een recht van hypotheek op bijvoorbeeld uw huis.

  • Verpanding: u geeft dan een recht van pand op bijvoorbeeld een spaarrekening of verzekering.

  • Borgstelling: een andere persoon staat garant voor u.

Looptijd

 

Een Rekening Courant Krediet verstrekken we voor onbepaalde tijd. We kunnen wel een einddatum met u  afspreken als u dat wilt.

Bij een Middellange Lening zijn er looptijden mogelijk van één tot dertig jaar. De looptijd is  afhankelijk van het leendoel, uw wensen en uw financiële situatie.

Risico’s bij betalingsachterstand

 

Betalingsachterstanden melden wij bij het Bureau Krediet registratie (BKR). Het BKR registreert deze gegevens. Dit kan gevolgen hebben als u een nieuw krediet aanvraagt. Bij een betalingsachterstand kan ABN AMRO het krediet ook opeisen. Dan moet u de openstaande schuld in één keer helemaal terugbetalen.

Kosten

Als u een maatwerkkrediet afsluit of wijzigt, betaalt u hiervoor eenmalig advieskosten en eenmalig afhandelingskosten. Bekijk de tarieven.

Naast deze kosten kunnen er ook andere kosten zijn. Bijvoorbeeld taxatiekosten als u uw huis in onderpand geeft. Of kosten voor het vestigen van de hypotheek op uw huis of andere zekerheid.

Bureau Krediet Registratie

De bank is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, in het kort 'BKR'. De bank meldt het krediet bij het BKR. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat u niet te veel krediet krijgt. En om krediet- en betaalrisico's voor andere bedrijven te beperken. Als u meer dan 60 dagen achterloopt met betalen, meldt de bank dit aan het BKR.

Aanvullende informatie

Wat mag u van ons verwachten als u kiest voor een maatwerkkrediet van ABN AMRO? En wat verwachten wij van u? Hoeveel kost het afsluiten van een maatwerkkrediet eigenlijk? Lees de antwoorden in het dienstverleningsdocument en maak een bewuste keuze.
Download het dienstverleningsdocument (pdf, 144kB).

Aanvragen met advies

Welk maatwerkkrediet past het beste bij uw situatie? In een persoonlijk gesprek krijgt u advies over de oplossing die het beste bij uw situatie past. Deze kredieten zijn complexe producten. Dit betekent dat u goed geadviseerd moet zijn, voordat u besluit zo'n product af te sluiten. Wilt u een maatwerkkrediet aanvragen? Maak een afspraak met een adviseur.

Europees gestandaardiseerd informatieblad

Voor dit product krijgt u een Europees gestandaardiseerd informatieblad over Consumentenkrediet. Als u een offerte aanvraagt krijgt u deze informatie gericht op u persoonlijk.

Algemene Bepalingen

Algemene Bepalingen Kredietverlening (pdf, 856kB).

lees de voordelen neem contact op

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 92 19 (uitleg tarieven)

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.