Woning kopen

als pensioenaanvulling

Bouwt u geen of weinig pensioen op? Bijvoorbeeld omdat u ondernemer bent? Misschien is een woning voor verhuur interessant voor u. Lees wat erbij komt kijken. En bereken vast hoeveel u kunt lenen, wat het u kost en kan opleveren.

Doe de Financieringscheck
Volledig beeld, nauwkeurig en betrouwbaar

Wat komt er kijken bij een woning kopen als pensioenaanvulling?

De voordelen

  • Mogelijk hoger rendement dan op uw spaarrekening
  • Inflatiebestendige en tastbare investering 
  • Over de huuropbrengst betaalt u geen belasting 
  • Mogelijk meteen huurinkomsten

Houd rekening met

  • Kosten voor onderhoud
  • Wijzigingen in de wet- en (fiscale) regelgeving 
  • Leegstand: u heeft u dan geen opbrengst, wel kosten
  • De waarde van de woning kan stijgen, maar ook dalen
  • U kunt niet meteen over uw geld beschikken
  • Problemen met huurders. Denk aan wanbetalers of illegale wietteelt. 

Gevolgen voor de belasting

Een woning verhuren, heeft gevolgen voor de belasting. Verhuurt u een tweede woning, dan betaalt u bijvoorbeeld geen belasting over de huur. Wel moet u de woning opgeven als bezit in box 3, net als uw spaargeld. Hierdoor betaalt u rendementsbelasting.
Lees meer bij de Belastingdienst

Bureaus en beheerders

Een huis verhuren kost tijd en geld. U moet het huis goed onderhouden en veel weten van de regelgeving. En die is best ingewikkeld. Veel bureaus en beheerders kunnen u werk uit handen nemen. Ze kunnen bijvoorbeeld betrouwbare huurders voor u zoeken. Of u helpen met de administratie en het opstellen van huurovereenkomsten.

Regels en vergunningen

Voor het verhuren van een huis gelden regels. Zo is er bijvoorbeeld een  huurpuntensysteem dat de huurprijs bepaalt. En zijn er regels voor het huurcontract, de opzegtermijn en het onderhoud. Deze kunnen per gemeente verschillen. Check daarom bij uw gemeente welke regels er zijn en welke vergunningen u nodig heeft. Vraag ook bij uw verzekeringsmaatschappij of uw huurder nog extra verzekeringen moet afsluiten.

Lees meer over de regels
Pensioen aanvullen met een beleggingspand

Weten wat er in uw situatie kan?

Bespreek eerst de mogelijkheden met uw pensioenadviseur. Als een investering in een woning voor de verhuur een goede pensioenoplossing is, doe dan alvast de financieringscheck. Daarmee berekent u eenvoudig hoeveel u kunt lenen, wat het u kost én kan opleveren. Zo krijgt u een duidelijk beeld van uw mogelijkheden. En heeft u interesse in het kopen van een woning voor verhuur? Onze adviseurs begeleiden u graag bij de financiering.

 

Uw adviseur is er voor u

Financiering nodig voor uw aankoop?

Wilt u een bestaande woning kopen voor verhuur? En is dit uw eerste of tweede beleggingspand? Dan is de Beleggingspand Financiering misschien iets voor u. Daarmee kunt u tot 70% van de waarde van de woning financieren. 

Is uw situatie anders, dan is misschien ons Maatwerkkrediet iets voor u. Bel 088 - 388 97 77 voor meer informatie. Of laat u terugbellen door een adviseur

Daarom geld lenen bij ABN AMRO

Boetevrij aflossen

Als u de woning verkoopt, kunt u eerder aflossen. Dat kost u niets extra.

Betrouwbare berekening

Bereken eerst zelf hoeveel u kunt lenen. Snel, nauwkeurig en betrouwbaar.

Deskundig advies

Bel 088 – 388 97 77 voor deskundig en persoonlijk advies. Of laat een adviseur u terugbellen.