Woning kopen voor uw kind

Woning kopen voor uw (studerende) kind? Lees wat er bij komt kijken. En bereken vast hoeveel u kunt lenen en wat het u kost. Onze adviseur begeleidt u graag bij uw aanvraag.

Bereken hoeveel u kunt lenen
Persoonlijk, nauwkeurig en betrouwbaar

Wat komt er kijken bij een woning kopen voor uw kind?

De voordelen

  • Uw kind helpen aan woonruimte 
  • Inflatiebestendige en tastbare investering
  • Eventueel huurinkomsten van medehuurders. U kunt kamers verhuren aan  Eerstegraads familieleden: partner, ouders (ook adoptie- en stiefouders), schoonouders, kinderen (ook adoptie- en stiefkinderen), schoondochters- en zonen. Tweedegraads familieleden: broers en zussen, kleinkinderen, grootouders, schoonzussen en zwagers, stiefbroers- en zussen. met maximaal 2 andere personen. 

Houd rekening met

  • Wijzigingen in uw inkomen. Bijvoorbeeld omdat u uw baan verliest, of arbeidsongeschikt wordt. 
  • Betaalt uw kind minder dan een commerciële huurprijs? Dan moet u misschien schenkbelasting betalen.
  • Kosten voor onderhoud en verduurzamen van de woning
  • De waarde van de woning kan stijgen maar ook dalen

Gevolgen voor de belasting

Een woning verhuren, heeft gevolgen voor de belasting. Verhuurt u een tweede woning, dan betaalt u bijvoorbeeld geen belasting over de huur. Wel moet u de woning opgeven als bezit in box 3, net als uw spaargeld. Hierdoor betaalt u rendementsbelasting.
Lees meer bij de Belastingdienst

Onderhoud van de woning

Wist u dat u als huiseigenaar verplicht bent uw woning te onderhouden? Dat staat in de Woningwet. Maar het is ook gewoon een slimme investering. Een goed onderhouden huis is meer waard en verkoopt beter. Dat geldt ook voor een energiezuinig huis. Bovendien bespaart u daarmee op uw energierekening en draagt u bij aan een beter milieu. 

Meer over duurzaam wonen

Studentenwoning: mag dat?

Vraag altijd na bij de gemeente of de woning die u koopt als studentenwoning gebruikt mag worden. Daarnaast is het goed om te informeren of u vergunningen nodig heeft.
financieringscheck

Weten wat er in uw situatie kan?

Doe de Financieringscheck. Daarmee berekent u eenvoudig hoeveel u kunt lenen en wat het u kost. Zo krijgt u een betrouwbaar beeld van uw mogelijkheden. En heeft u interesse in het kopen van een woning voor uw zoon of dochter? Onze adviseur begeleidt u graag bij elke stap van de financiering.

financiering van de woning voor uw kind

Financiering nodig voor uw aankoop?

Wilt u een bestaande woning kopen voor verhuur? En is dit uw eerste of tweede beleggingspand? Dan is de Beleggingspand Financiering misschien iets voor u. Daarmee kunt u tot 70% van de waarde van de woning financieren. 

Is uw situatie anders, dan is ons Maatwerkkrediet misschien iets voor u. Bel 088 - 977 77 voor meer informatie. Of laat u terugbellen door een adviseur.

Daarom geld lenen bij ABN AMRO

Boetevrij aflossen

Als u de woning verkoopt, kunt u eerder aflossen. Dat kost u niets extra.

Betrouwbare berekening

Bereken eerst zelf hoeveel u kunt lenen. Snel, nauwkeurig en betrouwbaar.

Deskundig advies

Bel 088 – 388 97 77 voor deskundig en persoonlijk advies. Of laat een adviseur u terugbellen.