Naar de navigatie Naar de inhoud

Toeslagen van de Belastingdienst

Wanneer ontvangt u uw toeslag(en)?

Ontvangt u toeslagen van de Belastingdienst? Dan heeft u vast gemerkt dat het tijdstip van betaling per bank kan verschillen. Zo krijgt u als ABN AMRO klant uw Kindgebonden budget, huur- of zorgtoeslag op een later tijdstip dan uw buurman die klant is bij ING. We leggen u hier uit waardoor dit verschil ontstaat.

 

Waarom krijgen ING klanten hun toeslagen eerder?

De Belastingdienst betaalt elke maand rond de 20e de toeslagen. De Belastingdienst heeft een rekening bij ING. Klanten van de ING hebben hun toeslagen eerder binnen dan klanten van een andere bank. Een betaling binnen dezelfde bank wordt namelijk meteen verwerkt, omdat er geen tussenkomst van een betalingsverwerker (Equens) nodig is.

Waarom krijgen ABN AMRO klanten hun toeslagen later?

ING boekt de toeslagen eerst over naar betalingsverwerker Equens. Equens regelt al het betalingsverkeer tussen verschillende banken. Equens controleert de rekeninggegevens en boekt de toeslagen over naar ABN AMRO. Equens doet veel betalingen in één keer (een batch). Er zijn zoveel toeslagen dat er meerdere batches nodig zijn die op verschillende tijdstippen worden verstuurd. We kunnen daardoor niet per persoon nagaan hoe laat zijn of haar toeslag wordt bijgeschreven.

 

Verwerken van toeslagen

We begrijpen dat het vervelend is om niet zeker te zijn van het tijdstip van de bijschrijving. We doen er alles aan om de toeslagen zo snel mogelijk te verwerken.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Identificatiecode vergeten?

Maak eenvoudig een nieuwe code aan

Sneller inloggen en uw saldo bekijken met uw persoonlijke identificatiecode

Bent u uw identificatiecode vergeten? Maak dan in Internet Bankieren een nieuwe code aan en u kunt direct weer inloggen. Voor de Mobiel Bankieren app gebruikt u dezelfde code.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief