Naar de navigatie Naar de inhoud

Uitbetaling toeslagen Belastingdienst

Wanneer ontvangt u uw toeslag(en)?

Ontvangt u toeslagen van de Belastingdienst? Dan heeft u vast gemerkt dat het tijdstip van betaling per bank kan verschillen. Zo krijgt u als ABN AMRO klant uw Kindgebonden budget, huur- of zorgtoeslag op een later tijdstip dan uw buurman die klant is bij ING. We leggen u hier graag uit waardoor dit verschil ontstaat.

 

Waarom krijgen ING klanten hun toeslagen eerder?

De Belastingdienst betaalt elke maand rond de 20e de toeslagen. De Belastingdienst heeft een rekening bij ING. Klanten van de ING hebben hun toeslagen eerder binnen dan klanten van een andere bank. Een betaling binnen dezelfde bank wordt namelijk meteen verwerkt, omdat er geen tussenkomst van een betalingsverwerker (Equens) nodig is.

Waarom krijgen ABN AMRO klanten hun toeslagen later?

ING boekt de toeslagen eerst over naar betalingsverwerker Equens. Equens regelt al het betalingsverkeer tussen verschillende banken. Equens controleert de rekeninggegevens en boekt de toeslagen over naar ABN AMRO. Equens doet veel betalingen in één keer (een batch). Er zijn zoveel toeslagen dat er meerdere batches nodig zijn die op verschillende tijdstippen worden verstuurd. We kunnen daardoor niet per persoon nagaan hoe laat zijn of haar toeslag wordt bijgeschreven.

 

Verwerken van toeslagen

We begrijpen dat het vervelend is om niet zeker te zijn van het tijdstip van de bijschrijving. We doen er alles aan om de toeslagen zo snel mogelijk te verwerken.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.