Naar de navigatie Naar de inhoud

Uitbetaling toeslagen Belastingdienst

Wanneer ontvangt u uw toeslag(en)?

Ontvangt u toeslagen van de Belastingdienst? Dan heeft u vast gemerkt dat het tijdstip van betaling per bank kan verschillen. Zo krijgt u als ABN AMRO klant uw Kindgebonden budget, huur- of zorgtoeslag op een later tijdstip dan uw buurman die klant is bij ING. We leggen u hier uit waardoor dit verschil ontstaat.

 

Waarom krijgen ING klanten hun toeslagen eerder?

De Belastingdienst betaalt elke maand rond de 20e de toeslagen. De Belastingdienst heeft een rekening bij ING. Klanten van de ING hebben hun toeslagen eerder binnen dan klanten van een andere bank. Een betaling binnen dezelfde bank wordt namelijk meteen verwerkt, omdat er geen tussenkomst van een betalingsverwerker (Equens) nodig is.

Waarom krijgen ABN AMRO klanten hun toeslagen later?

ING boekt de toeslagen eerst over naar betalingsverwerker Equens. Equens regelt al het betalingsverkeer tussen verschillende banken. Equens controleert de rekeninggegevens en boekt de toeslagen over naar ABN AMRO. Equens doet veel betalingen in één keer (een batch). Er zijn zoveel toeslagen dat er meerdere batches nodig zijn die op verschillende tijdstippen worden verstuurd. We kunnen daardoor niet per persoon nagaan hoe laat zijn of haar toeslag wordt bijgeschreven.

 

Verwerken van toeslagen

We begrijpen dat het vervelend is om niet zeker te zijn van het tijdstip van de bijschrijving. We doen er alles aan om de toeslagen zo snel mogelijk te verwerken.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Pas deblokkeren? Gebruik de app

U kunt uw pas meteen weer gebruiken

Pas weer gevonden? Deblokkeer 'm direct via de app.

Heeft u uw geblokkeerde pas teruggevonden? Dat is fijn, want dan hoeft u geen nieuwe pas aan te vragen. U deblokkeert de pas zelf via Internet Bankieren of de Mobiel Bankieren app. Daarna kunt u de pas meteen weer gebruiken.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief