Naar de navigatie Naar de inhoud

Spoedoverboeking doen

Vandaag nog geld op een rekening overboeken

De voordeligste methode om met spoed over te boeken is via Internet Bankieren. Binnen 1,5 uur kan het bedrag met een spoedoverboeking op de rekening van de begunstigde staan. Dit geldt alleen voor spoedoverboekingen naar een Nederlandse IBAN. Dit kan alleen op werkdagen en als de opdracht vóór 16.30 uur is opgegeven. Voor spoedoverboekingen binnen SEPA, maar buiten Nederland is de verwerking afhankelijk van de begunstigde bank en kan geen tijdindicatie gegeven worden. 

In stap 3 hieronder leest u hoe u binnen Internet Bankieren kunt aangeven dat een betaling spoed heeft. Weet u nog niet hoe een overboeking via Internet Bankieren werkt? Volg dan alle stappen van de instructie hieronder.

Let op: Maakt u geld over naar een ABN AMRO-rekening en staat er voldoende saldo op uw rekening? Dan hoeft u geen 'SPOED' aan te vinken want wij voeren deze overboeking direct uit. De ontvanger kan direct beschikken over het geld.

IBAN staat voor International Bank Account Number. Het Nederlandse IBAN is als volgt opgebouwd: NL is de landcode, 2 cijfers als controlegetal, 4 letters die de bank aanduiden en 10 cijfers. De 10 cijfers bestaan uit het oude rekeningnummer (meestal 9 cijfers), voorafgegaan door nullen. Bijvoorbeeld: NL99ABNA0123456789

stap 1

Aanmaken
 • Log in in Internet Bankieren.

 • Klik in de lijst met rekeningen op de betaalrekening waarvandaan u wilt overmaken.

 • Klik bovenaan, in het overzicht van uw rekening, op de gele knop 'nieuwe overboeking'.

stap 2

Gegevens invoeren
 • Kies de rekening waarvandaan u betaalt.

 • Vul bedrag, naam, rekeningnummer en omschrijving in.

 • Voeg de gegevens eventueel toe aan het adresboek.

stap 3

Spoed aangeven
 • Zet aan de linkerzijde bij 'eenmalig' een vinkje bij 'Spoed'

 • Lees de informatie van de waarschuwing.

 • Klik op 'verder' en volg de gebruikelijke stappen voor een overboeking.

Veelgestelde vragen

 • Hoe regel ik een spoedoverboeking zonder Internet Bankieren?

  Voor een spoedoverboeking gaat u naar een bankkantoor. Een medewerker maakt de spoedoverboeking voor u in orde. Hiervoor heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig.

 • Wat zijn de kosten van een spoedoverboeking?

  Bekijk voor meer informatie over de kosten van een spoedoverboeking de tarieven voor betaalopdrachten.

 • Wat zijn de voorwaarden voor een spoedoverboeking?

  Levert u de opdracht vóór 16.30 uur bij ons aan en u heeft voldoende saldo op uw rekening? Een binnenlandse betaling is dan binnen maximaal 1,5 uur overgemaakt. Doet u in het weekend via Internet Bankieren een spoedbetaling naar een andere bank? Die opdracht voeren wij op maandag vóór 08.00 uur uit.

 • Welke rekeningen zijn geschikt voor een spoedoverboeking?

  Alle betaalrekeningen zijn geschikt voor een spoedoverboeking. U kunt echter niet uw (bedrijfs-)spaarrekeningen, effectenrekeningen, Flexibel Krediet of Hypotheek Krediet gebruiken.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.