Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

OVpay: in- en uitchecken met uw betaalpas of creditcard

Makkelijk, snel en veilig betalen voor uw reis

Met OVpay checkt u veilig in en uit met uw contactloze betaalpas of creditcard van ABN AMRO. Net als met een OV-chipkaart houdt u uw pas voor de kaartlezer. U hoeft van te voren niets aan te zetten of te downloaden. OVpay werkt dus meteen; ook op uw mobiel of wearable als u gebruikmaakt van contactloos betalen. Alle OV-bedrijven in Nederland doen mee, dat scheelt in de rij staan voor de ticketmachine! Hier leest u hoe het werkt.
 

Zo werkt OVpay

Houd uw betaalpas, creditcard, wearable of mobiel tegen de kaartlezer en u bent ingecheckt. Na de reis checkt u op dezelfde manier weer uit. Dus checkte u in met uw betaalpas? Dan checkt u ook weer uit met uw betaalpas. Checkte u in met uw mobiele telefoon? Dan checkt u ook weer uit met uw mobiele telefoon. Zo voorkomt u dat u per ongeluk dubbel betaalt voor uw reis.
Gloeilamp
 

In Nederland reizen met OVpay

U kunt in heel Nederland in- en uitchecken met uw betaalpas, creditcard, wearable of mobiel en alle openbare vervoerders doen mee.

Zo veilig is reizen met uw betaalpas of creditcard van ABN AMRO

Reizen met uw betaalpas is net zo veilig als een contactloze betaling in de winkel. OVpay en de controleur zien uw bankgegevens niet. Op de site van OVpay  leest u meer over veiligheid en privacy.

Met OVpay reist u tweede klas, zonder korting of abonnement

Op dit moment checkt u met OVpay in voor een reis in de tweede klas. U kunt alleen voor uzelf in- en uitchecken. OVpay is volop in ontwikkeling, bijvoorbeeld door (kortings)abonnementen op de betaalpas te zetten. Wilt u weten of dit al met uw (kortings)abonnement kan? Ga dan naar de website van de vervoerder. Daar staat altijd de meest recente informatie.

Uw reiskosten en reisoverzicht

Reizen met OVpay is net zo duur als met de OV-chipkaart. De kosten van de gemaakte reizen worden aan het eind van de dag bij elkaar opgeteld en de volgende dag als 1 totaalbedrag van uw rekening afgeschreven. Dit ziet u in uw rekeningoverzicht. U herkent de OVpay-reiskosten aan de omschrijving NLOV. 

Wilt u het reisoverzicht bekijken? Dit kan op  de site van OVpay . U vult het referentienummer in (deze bestaat uit 18 cijfers en letters en begint met NLOV) en het afgeschreven bedrag uit uw betaaloverzicht. U ziet dan het overzicht van uw reis en de kosten hiervan.

Of u nu met de bus reist of met de trein, met OVpay checkt u in én uit met uw:

  • contactloze betaalpas
  • contactloze creditcard
  • mobiel via Apple Pay of Google Pay
  • wearable

Veelgestelde vragen

Zeker. U kunt OVpay gebruiken met uw contactloze betaalpas of contactloze creditcard van ABN AMRO. Ook kunt u OVpay gebruiken met:

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • wearables

Op dit moment checkt u met OVpay in voor een reis in de tweede klas. U kunt alleen voor uzelf in- en uitchecken. OVpay is volop in ontwikkeling, bijvoorbeeld door (kortings)abonnementen op de betaalpas te zetten. Wilt u weten of dit al met uw (kortings)abonnement kan? Ga dan naar de website van de vervoerder. Daar staat altijd de meest recente informatie.

Neem dan op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur contact op met de klantenservice van OVpay via 0900 - 1433 (gebruikelijke belkosten). U vindt ook meer informatie op de site van OVpay .

U moet genoeg saldo hebben om alle ritten van 1 dag te betalen. De ritten worden namelijk op de volgende dag in 1 keer van uw rekening afgeschreven. Als de afschrijving niet lukt omdat er te weinig saldo is, dan wordt uw betaalpas of creditcard geblokkeerd voor in-en uitchecken in het OV totdat u betaald heeft. Lees meer op de site van OVpay.

In uw rekeningoverzicht vindt u een referentienummer dat begint met NLOV en daar achter 14 cijfers en letters. Voer deze, samen met het afgeschreven bedrag, in op de site van OVpay . Vervolgens ziet u een overzicht van uw gemaakte reis en de kosten hiervan.