Activeer uw betaalpas op tijd

Help, mijn pas is ingeslikt

U wilt geld opnemen en plotseling slikt de geldautomaat uw bankpas in. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar het is wel heel vervelend als het net u overkomt. Meestal wordt een pas ingenomen met een van de volgende redenen:

  • De pas staat als gestolen in het systeem
  • Er is een vermoeden van fraude
  • Er is een storing aan de geldautomaat

Een ingenomen pas komt niet meer terug uit de geldautomaat.

Tip
 

Wat moet ik nu doen?

Vraag direct gratis een nieuwe ABN AMRO Betaalpas aan via de ABN AMRO app of Internet Bankieren. Aanvragen is zo gedaan en u heeft de nieuwe betaalpas binnen drie werkdagen in huis. Wel zo handig: uw pincode blijft dezelfde.

Nee. U hoeft niet bij de automaat te blijven, de pas komt niet meer terug. Deze valt in een speciaal bakje in de geldautomaat. Aangetroffen betaalpassen worden om veiligheidsredenen vernietigd. Er kan dus geen misbruik van worden gemaakt. Het is helaas niet mogelijk om uw oude pas terug te krijgen. Vraag gratis een nieuwe betaalpas aan via de ABN AMRO app of Internet Bankieren.

In de tijd dat uw nieuwe betaalpas onderweg is moet u misschien betalingen doen of wilt u contant geld opnemen. Zo kunt u ook zonder betaalpas uw bankzaken regelen:

  • Heeft u een andere rekening met een betaalpas? Boek dan geld over met uw identificatiecode of de ABN AMRO app.
  • U kunt contant geld opnemen zonder betaalpas met de ABN AMRO app. Op deze pagina leggen we uit hoe u dit doet.
  • Betalen in de winkel kan ook met Google Pay, Apple Pay of wearables.  
  • Betalen of geld opnemen kan ook met een creditcard, ook in het buitenland. Let op: contant geld opnemen met uw creditcard kost minimaal € 4,50 per opname. Bekijk de tarieven.

Heeft u de bovenstaande mogelijkheden niet? Neem dan gerust contact met ons op.

Wellicht heeft u nog een tweede pas bij de rekening? Of een pas van een andere betaalrekening? Met een creditcard kunt u ook bijna overal betalen of geld opnemen. Let op: aan het opnemen van geld met de ABN AMRO Credit Card en de ABN AMRO Gold Card zijn kosten verbonden. Bekijk de tarieven.

Een ingenomen betaalpas wordt om veiligheidsredenen vernietigd. Er kan dus geen misbruik van worden gemaakt.

 

Geldmaat: de geldautomaat voor iedereen

Onze geldautomaten maken steeds meer plaats voor de automaten van Geldmaat. Behalve de gele kleur en nieuwe naam verandert er eigenlijk weinig. U kunt zo vaak u wilt geld opnemen of uw saldo checken. En u houdt gewoon uw eigen bankpas.
IBAN Naam Check voorbeeld melding