Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Bankrekening voor Oekraïense klanten

Betaalrekening openen via de app

 • Zelf online openen
 • Geen kantoorbezoek nodig
 • Openen zonder BSN
 • Veilig en snel

Welkom!

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen nu eenvoudig zelf een betaalrekening openen bij ABN AMRO. Bij iedere betaalrekening zit een IBAN, een betaalpas en toegang tot online bankieren. Overboekingen van en naar het buitenland zijn ook mogelijk. Zo worden dagelijkse bankzaken veilig, snel en eenvoudig. Een bankrekening met 1 betaalpas kost € 3,25 per maand.

Прочитати українською

Zo werkt het

Als vluchteling uit Oekraïne opent u een bankrekening eenvoudig vanaf uw mobiele telefoon via de ABN AMRO app. U legitimeert zich in de app met een geldig identiteitsbewijs en een (officieel) adres in Nederland. U ontvangt uw ABN AMRO betaalpas binnen enkele werkdagen op het adres dat u opgeeft.

Om een bankrekening te openen heeft u het volgende nodig:

 • Geldig identiteitsbewijs
 • Officieel woonadres in Nederland
 • BSN
Heeft u geen BSN? Dan kunt u nog steeds een bankrekening openen. U moet uw BSN wel binnen 90 dagen na het openen van de bankrekening aan ons doorgeven.

Hoe open ik een bankrekening?

ABN AMRO

Stap 1

Open een bankrekening voor uzelf met uw mobiele telefoon. Download en open de ABN AMRO app en kies: 'Nieuwe betaalrekening openen'.  

Icoon ID kaart

Stap 2

Als u een bankrekening via de app opent, kunt u zich direct digitaal identificeren met een geldig identificatiebewijs.

Oké

Stap 3

Zodra uw bankrekening is geopend, ontvangt u binnen enkele werkdagen uw betaalpas. Daarna kunt u beginnen met online bankieren.

Hoe open ik een bankrekening?

ABN AMRO

Stap 1

Open een bankrekening voor uzelf met uw mobiele telefoon. Download en open de ABN AMRO app en kies: 'Nieuwe betaalrekening openen'.

Icoon ID kaart

Stap 2

Als u een bankrekening via de app opent, kunt u zich direct digitaal identificeren met een geldig identificatiebewijs en een Nederlands adres. Uw BSN kunt u later aan ons doorgeven.

Oké

Stap 3

Zodra uw bankrekening is geopend, ontvangt u binnen enkele werkdagen uw betaalpas. Daarna kunt u beginnen met online bankieren.

Veelgestelde vragen over een bankrekening voor Oekraïense klanten

U kunt een bankrekening openen en uzelf identificeren via de ABN AMRO app met 1 van de volgende identiteitsbewijzen:

 1. Een Engelstalig Oekraïens paspoort voor reizen naar het buitenland. Het Engelstalige paspoort moet geldig zijn of door de Oekraïense ambassade zijn verlengd met een verlengingsstempel die op het moment van de rekeningaanvraag nog steeds geldig is.
 2. Een intern Oekraïens paspoort in combinatie met een zogeheten 'certificaat van identiteitsvaststelling' dat door de Oekraïense ambassade is verstrekt.
 3. Een geldige Engelstalige Oekraïense identiteitskaart voor binnenlands gebruik.
 4. Een Oekraïense permanente verblijfsvergunning die geldig was op 24 februari 2022 (de eerste dag waarop Oekraïne door Rusland werd aangevallen) in combinatie met een geldig paspoort uit een ander land buiten de EU.
 5. Een geldig zogeheten 'O-document' dat sinds juni 2022 door de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) kan worden uitgegeven aan Oekraïense vluchtelingen zonder erkende identiteitspapieren.

Het BasisPakket Betalen bestaat uit een bankrekening (inclusief 1 betaalpas) en kost  € 3,25 per maand.

Ukrainian flag hanging in Kiev

Rusland-Oekraïne conflict en uw betaalzaken

Naar aanleiding van de inval in Oekraïne heeft de Europese Unie sancties opgelegd aan Rusland. Deze hebben invloed op de betalingssystemen van alle Nederlandse banken, dus ook op die van ABN AMRO. Lees meer over de impact van de sancties op uw bankzaken. 

Handige apps

Handige apps

ABN AMRO

ABN AMRO app

Alerts instellen. Uw saldo checken. Met onze ABN AMRO app regelt u uw bankzaken veilig én simpel.
ABN AMRO

Tikkie

Vraag simpel uw geld terug, bijvoorbeeld via WhatsApp. Andere bank? Geen probleem. Tikkie is voor iedereen!