Waarom beleggen in thematische fondsen?

Wat zijn de grootste langdurige krachten achter de economische groei voor komende decennia? Welke tendensen zien we die van grote invloed zullen zijn en blijven op de groei en de kansen van de ondernemingen? Wij onderscheiden:

  • Technologische ontwikkelingen 
  • Demografische ontwikkelingen 
  • Milieu
 

Technologische ontwikkelingen

Technologie kan bestaande processen verbeteren, maar nieuwe technologieën kunnen ons leven ook veranderen. Historisch gezien heeft technologie altijd ingrijpende veranderingen teweeg gebracht en de ondernemingen die hier bepalend in waren kenden veel belangstelling op de aandelenbeurs. Voor de huidige nieuwe mogelijkheden valt te denken aan cloud computing, kunstmatige intelligentie, robotica, zelfrijdende auto’s of energie-opslag.

Demografische ontwikkelingen

De wereldbevolking groeit naar verwachting tot 11 mrd mensen of zelfs meer aan het eind van deze eeuw. Belangrijke factoren hierin zijn gezondheidszorg, voeding en infrastructuur. Ook zal het welvaartsniveau voor vele groepen verder stijgen en het ontstaan van een significante middenklasse in de landen van de opkomende markten. Aan de andere kant hebben landen als Japan en Italië al te maken met een krimpende bevolking, en speelt vergrijzing een grote rol. De bevolking in Afrika zal juist fors toenemen tot 2,5 mrd in 2050 volgens de VN.

Milieu

De gevolgen voor het milieu laten zich al duidelijk zien, denk aan de opwarming van de aarde, maar ook al het plastic in de oceanen of schaarste aan schoon drinkwater. Met meer mensen is meer aandacht voor het milieu noodzakelijk en vormt daarmee een gezonde investeringsbodem. Denk aan de omschakeling naar elektrisch rijden, goede verwerking van afval, recycling, alternatieve energie, CO2 reductie of waterzuivering.
 

Een veelbelovende toekomst voor ondernemingen die actief inspelen op deze ontwikkelingen

De ondernemingen die actief inspelen op deze ontwikkelingen, een onderscheidend product hebben en hierin succesvol zijn, zullen een veelbelovende toekomst zien. Dit zijn zowel wereldwijd bekende bedrijven, die nu al een stevige stempel op de toekomst drukken, als kleinere ondernemingen met innovatieve producten.

Thematische fondsen

De aandelen van deze ondernemingen geven we een extra plek in de portefeuille door middel van de thematisch fondsen. Die thematische fondsen zijn gespecialiseerd in het identificeren van bedrijven die het best gepositioneerd zijn en de verliezers van deze trends weten te vermijden. Deze structurele wijze van investeren in de winnaars van morgen geeft daarmee extra potentieel aan de portefeuille van het Multi Manager Mandaat.

Onze selectie van deze thematische fondsen is: 

BNP Paribas Disruptive Technology – investeert in bedrijven die met innovatieve technologieën en bedrijfsmodellen die op de lange termijn superieure groei en winsten zullen genereren 

Robeco Global Consumer Trends – investeert in drie trends onder consumenten gedreven door demografie: de digitale consument, de opkomende consument en sterke wereldmerken 

Pictet - Global Environmental Opportunities – investeert in bedrijven die actief zoeken naar een oplossing voor milieuproblemen

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Vermogensbeheer.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.