Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Vragen over verzekeren en Oekraïne

De gevolgen van de invasie van Oekraïne door Rusland worden wereldwijd gevoeld. Het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is om niet naar Oekraïne af te reizen. De veiligheidssituatie in het land is onzeker en de situatie kan heel snel slechter worden. Zit u met vragen over uw verzekeringen of onze diensten? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen in een handig overzicht gezet.

Veelgestelde vragen over uw reisverzekering en/of annuleringsverzekering

We kunnen u helaas niet helpen Oekraïne te verlaten. We raden u aan de adviezen te volgen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken .

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies (code rood) voor Oekraïne afgegeven vanwege de oorlogssituatie. Dat betekent dat het te gevaarlijk is om naar Oekraïne te reizen. Onze reisverzekering biedt geen dekking voor schade in een gebied met een negatief reisadvies.

U bent ook niet verzekerd op uw reis- en/of annuleringsverzekering als u naar familie in Oekraïne reist om hulp te bieden.
 
Bekijk de polisvoorwaarden van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering
Bekijk de polisvoorwaarden van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering

We vergoeden dit niet vanuit uw reis- of annuleringsverzekering. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw reisorganisatie, vliegmaatschappij, hotel of andere geboekte accommodatie.

U kunt in dit geval uw kortlopende reisverzekering beëindigen en uw premie terugvragen. Dat geldt niet voor uw annuleringsverzekering. Om uw premie van uw kortlopende reisverzekering terug te krijgen, kunt u contact opnemen met 038 – 49 67 082 (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur).

Bekijk de polisvoorwaarden van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Uw kortlopende annuleringsverzekering heeft een einddatum. Door het omboeken van uw reis verandert de reisperiode. In deze situatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 038 – 49 67 082 (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur).


Bekijk de polisvoorwaarden van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering  

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies (code rood) voor Oekraïne afgegeven vanwege de inval door Rusland. Dat betekent dat het te gevaarlijk is om ernaartoe te reizen. Onze reisverzekering biedt geen dekking in een gebied met een negatief reisadvies.

Het beste kunt u contact opnemen met uw reisorganisatie of vliegmaatschappij. Via Nederland wereldwijd vindt u meer informatie voor toeristen in het buitenland.

We vergoeden dit niet vanuit uw reis- of annuleringsverzekering. Neem contact op met uw reisbureau, hotel, luchtvaartmaatschappij of touroperator en probeer om uw reis, verblijf of vlucht om te boeken. Kijk voor het actuele reisadvies voor Rusland en Oekraïne op de website van de Rijksoverheid.

We vergoeden dit niet vanuit uw reis- of annuleringsverzekering. Neem contact op met uw reisbureau, hotel, luchtvaartmaatschappij of touroperator en probeer om uw reis, verblijf of vlucht om te boeken.

We vergoeden dit niet vanuit uw reis- of annuleringsverzekering. Neem contact op met uw reisbureau, hotel, luchtvaartmaatschappij of touroperator en probeer om uw reis, verblijf of vlucht om te boeken.

Ja, uw logés uit Oekraïne hebben dezelfde dekking als u of uw gezinsleden. Zo is een schade door een ongelukje van uw loge in of aan het huis gedekt via de allrisk opstal- en/of inboedelverzekering. Met de basisverzekering is uw inboedel en woonhuis verzekerd bij schade door brand, diefstal, water en storm.
 
Is uw logé wettelijk aansprakelijk voor een schade die hij of zij buiten de deur heeft veroorzaakt? Dan is dit gedekt op uw aansprakelijkheidsverzekering.
 
U hoeft de gezinssituatie van uw verzekering(en) niet aan te passen.