Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Ik zet mijn geld aan het werk

‘Ik zet mijn geld aan het werk’

Ontdek de podcast

Eerder stoppen met werken, een tweede huis in Frankrijk… Net als veel mensen droomt podcastmaker Chris Bergström van een leven met meer financiële vrijheid. Maar hoe realiseer je dat? In de podcastserie ‘Ik zet mijn geld aan het werk’ gaat Chris op zoek naar antwoorden en concrete tips. 

Luister iedere week naar een nieuwe aflevering van deze zesdelige podcastserie.

Alle afleveringen

1. De balans opmaken

Benieuwd waarom het bepalen van een financieel doel zo belangrijk is, hoe u dat doel bepaalt, én hoe u een concreet plan maakt om uw inkomen en vermogen te ontwikkelen? In deze aflevering neemt Chris zijn huidige financiële plaatje en wensen voor de toekomst door met een budgetcoach van het Nibud en met financieel planner Nicole Blauw.

2. Inkomen voor later

In deze aflevering legt econoom Piet Rietman, uit hoe u geld opzij kunt zetten voor uw oude dag, wat u zoal kunt doen om eerder te stoppen met werken en hoe het Nederlandse pensioenstelsel in elkaar steekt. Benieuwd naar hoe Chris zijn pensioen gaat aanpakken?

3. Alles uit je huis halen

Als expert vermogensplanning bekijkt René Bruel hoe vermogen het beste kan worden ingezet. In deze aflevering onderzoekt Chris samen met René of hij erop vooruit gaat door extra af te lossen of door het verduurzamen van zijn woning. Benieuwd naar de tips die René aan Chris geeft om zijn woonwensen in vervulling te laten gaan?

4. De beurs op

Chris wil zijn geld in beweging brengen, zodat hij mogelijk eerder kan stoppen met werken en een tweede huis in Frankrijk kan kopen. Is beleggen iets voor hem? Hij klopt aan bij Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie bij ABN AMRO. Ralph legt uit dat als je gaat beleggen je net zo veel risico kunt nemen als je zelf wilt. Chris inventariseert de voor- en nadelen. 

5. Goed voor de wereld en jezelf

Chris is overtuigd: hij wil graag een beleggingsrekening openen. Hij schakelt de hulp in van beleggingsstrateeg Judith Sanders. Judith legt uit dat je begint bij het kiezen van een beleggingsvorm die past bij je kennisniveau, de tijd die je aan je beleggingen wilt besteden, je risicobereidheid en budget. En ze wijst hem op duurzaam beleggen.

6. De toekomst van geld

Wat kan ik nu precies met blockchain?, vraagt Chris zich af. Hij hoort en leest er veel over, maar weet eigenlijk niet wat het is. In deze aflevering wordt Chris bijgepraat door Innovation Manager Digital Assets Martijn Siebrand die vertelt over het volatiele karakter van virtueel geld, welke ontwikkelingen het waard zijn om in de gaten te houden en wat de betaalmiddelen van de toekomst zijn. 

Whitepapers

Whitepapers

De whitepapers die u per aflevering kunt downloaden, helpen u bij de acties die u kunt ondernemen om uw geld aan het werk te zetten. Ze staan vol met praktische tips en informatie, vergeet ze dus niet te downloaden!

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Beleggen.

Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.
Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de Veelgestelde vragen over beleggen.
Callcenter vrouw

Bel ons direct

Bekijk de telefoonnummers en openingstijden.
Laptop

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.