Vermogensvragen

Uw vermogen verdient de beste informatie en het laatste nieuws

Nieuws & achtergrond

Wat is een machtiging op een rekening?

Hoe kan een machtiging op uw bankrekening u helpen?

Tjarko Denekamp
28-07-2021

Het regelen van bankzaken gaat tegenwoordig vaak online. Dat is makkelijk, maar niet iedereen is even handig met de computer en telefoon. Of iemand is tijdelijk niet in de gelegenheid online betalingen te doen, bijvoorbeeld vanwege een verblijf in het buitenland. Een machtiging op uw bankrekening kan dan nuttig zijn.

Lees meer
Wilt u doorwerken na uw pensioen?

Pensioen in zicht: wilt u doorwerken na uw pensioen?

Jacques Hogerwerf
13-07-2021

Als uw pensioendatum in zicht komt, is dat een goed moment om uw pensioeninkomen en uw vermogenspositie op een rij te zetten. Heeft u genoeg pensioen opgebouwd?  Of wilt u graag uw pensioen nog verder aanvullen? Dan kunt u overwegen om langer door te werken. Wat zijn dan de financiële gevolgen voor uw AOW en uw pensioen?

Lees meer
Uw vermogen en het depositogarantiestelsel

Uw vermogen en de Nederlandse Depositogarantie

30-06-2021
U wilt uiteraard dat uw vermogen zo veilig mogelijk is. Bij ABN AMRO valt het geld op uw rekening onder de Nederlandse Depositogarantie. Maar tot welk bedrag is uw geld maximaal beschermd?
Lees meer
Meer doen met uw geld

Meer doen met uw geld

René Bruel
02-06-2021

U bent volop met uw carrière bezig en verdient goed. Maandelijks houdt u een mooi bedrag van uw inkomen over. Uw spaarrekening groeit gestaag. Maar die levert geen rendement op. Welke alternatieven zijn er om meer rendement uit uw spaargeld te halen? Hoe kunt u planmatiger werken aan vermogensopbouw voor later? Meer halen uit uw geld op een manier die bij u past.

Lees meer
Pensioensparen of hypotheek aflossen

Pensioensparen of hypotheek aflossen

Jacques Hogerwerf
02-06-2021

Nederlanders hebben vorig jaar gemiddeld veel meer gespaard dan in andere jaren. In 2020 hebben Nederlandse huishoudens bijna 42 miljard euro op hun (spaar)rekeningen bij Nederlandse banken gestald. Dat is twee keer zoveel als in 2019 ( bron: DNB ). Met name mensen met hogere inkomens houden meer geld over en zien hun spaargeld flink toenemen. 

Lees meer
Beleggen voor rendement: past beleggen bij u?

Beleggen voor mogelijk rendement: hoe past beleggen bij u?

02-06-2021

Stel, u heeft een drukke baan, mogelijk een gezin en u spaart maandelijks ook een mooi bedrag. Er staat een prima auto voor de deur en de gewenste aanpassingen in het huis zijn inmiddels gedaan. De spaarpot groeit maandelijks en u wilt graag kans maken op een hoger rendement. U heeft verschillende opties overwogen voor het spaargeld dat u overhoudt, bijvoorbeeld pensioensparen en een extra hypotheek aflossing. Of wilt u toch beleggen?

Lees meer
Uw woning verduurzamen

Duurzaam wonen en uw vermogen

02-06-2021

Bent u van plan om een (andere) woning te kopen? Dan is dat hét moment om over verduurzaming na te denken. Waarschijnlijk moet u dan toch al bepaalde verbouwings- of opknapwerkzaamheden (laten) doen. Dan kan verduurzaming onderdeel van het verbouwingsplan worden. Maar ook als u al een eigen woning heeft waar u naar tevredenheid in woont, kan het maken van een goede keuze voor het verduurzamen van uw woning een slimme zet zijn. 

Lees meer
Wonen met zorg denkt u een stap vooruit

Wonen met zorg: denkt u een stap vooruit?

Jacques Hogerwerf
28-05-2021

Iedereen wil graag gezond oud worden en vitaal blijven. En als het even kan, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als u op latere leeftijd toch een vorm van zorg nodig heeft, waar moet u dan aan denken?

Lees meer
Financiering van uw eigen woning en Wet Hillen

Financiering van uw eigen woning en de Wet Hillen

René Bruel
12-05-2021

In 2019 is gestart met het afbouwen van de Wet Hillen. Dit is een wet die het aflossen van een relatief kleine hypotheekschuld stimuleert. Omdat voor nieuwe hypotheken in box 1 sinds 2013 sowieso al de verplichting geldt om deze in 360 maanden af te lossen, vond de regering de ‘Hillen-aftrek’ niet meer nodig. Wat zijn de gevolgen van de afbouw van deze regeling?

Lees meer
Vermogend maar wel met schulden

Vermogend maar wel met schulden

René Bruel
12-05-2021

Een schuld heeft u meestal omdat u het geld voor een aankoop niet zelf heeft. Denk aan een woninghypotheek. Maar wat als u opeens over een groot bedrag beschikt, bijvoorbeeld na een erfenis? Kunt u dan beter de schuld aflossen of niet?

Lees meer
Extra aflossen waar moet u rekening mee houden

Extra aflossen: waar moet u rekening mee houden?

René Bruel
12-05-2021

Financiële zekerheid, spaargeld dat niets oplevert maar waarover u wel belasting betaalt, een mogelijk lager inkomen in de toekomst? Er zijn verschillende redenen om uw hypotheek versneld af te lossen. Waar moet u rekening mee houden?

Lees meer
Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

5 manieren om uw hypotheeklasten te verlagen

René Bruel
12-05-2021

De maandelijkse hypotheeklasten lijken vaak een vaststaand gegeven. Maar er zijn weldegelijk interessante besparingen mogelijk. Bekijk 5 mogelijkheden om de maandlasten van uw hypotheek te verlagen.

Lees meer
Wat zijn uw mogelijkheden als uw lijfrente vrijkomt?

Wat zijn uw mogelijkheden als uw lijfrente vrijkomt?

Jacques Hogerwerf
29-04-2021

Valt het kapitaal van uw lijfrenteverzekering binnenkort vrij? Dan ontvangt u van uw bank of verzekeraar een brief waarin de uitkering van uw lijfrente wordt aangekondigd. U moet dan gaan bedenken wat u met dit geld wilt doen. Bekijk de mogelijkheden.

Lees meer
Aandachtspunten eerder stoppen met werken

Aandachtspunten eerder stoppen met werken

Jacques Hogerwerf
22-04-2021

Heeft u genoeg pensioen opgebouwd? De keuze om eerder te stoppen met werken of minder te gaan werken heeft invloed op uw financiën. En als u stopt met werken begint u aan een nieuwe levensfase. Hoe gaat u uw vrije tijd invullen? Wij zetten voor u enkele aandachtspunten op een rij.

Lees meer
Weet u al hoe uw pensioen er uit gaat zien?

Weet u al hoe uw pensioen eruit gaat zien?

Jacques Hogerwerf
22-04-2021
Begint uw pensioen in zicht te komen? Dan is dit een goed moment om te bekijken of u uw geldzaken op orde heeft. Als u overzicht heeft over uw inkomen en uw vermogen, weet u waar u aan toe bent.
Lees meer
Houd hier rekening mee als u eerder wilt stoppen met werken

Eerder met pensioen of minder werken: hoe bouwt u pensioen op?

Jacques Hogerwerf
22-04-2021

Veel Nederlanders blijven tot hun AOW-leeftijd werken. Maar misschien wilt u eerder met pensioen gaan of minder gaan werken. In dat geval is het verstandig om daar bij de opbouw van uw vermogen rekening mee te houden. Hoe eerder u hiermee begint, hoe beter u bent voorbereid.

Lees meer
Wanneer is aflossen van uw hypotheek voordelig

Wanneer is aflossen van uw hypotheek voordelig?

René Bruel
13-04-2021

Al decennia lang is de heersende gedachte dat het hebben van een hypotheek voor een eigen huis met zo veel mogelijk hypotheekrenteaftrek altijd wel voordelig is. Ook voor wie genoeg eigen geld heeft en geen (of minder) hypotheek nodig heeft. Maar is dat eigenlijk nog wel zo? 

Lees meer
Alleenstaand? Aandachtspunten voor uw testament

Alleenstaand? Aandachtspunten voor uw testament

Tjarko Denekamp
07-04-2021

Veel informatie over het erfrecht en estate planning gaat over partners en kinderen. Hoe zit het als u geen partner of kinderen heeft? Waar moet u dan opletten bij het regelen van uw nalatenschap? 

Lees meer
Estate planning voor stellen zonder kinderen

Estate planning voor stellen zonder kinderen

Tjarko Denekamp
07-04-2021

Heeft u als  echtpaar of samenwonend stel geen kinderen? Wat zijn dan de aandachtspunten als u nadenkt over uw estate planning? 

Lees meer
Een (tweede) woning als belegging?

Investeren in een tweede woning

René Bruel
07-04-2021

De spaarrente heeft het nulpunt bereikt. Maar toch moet u misschien in box 3 belasting betalen en inflatie tast ook uw spaargeld aan. Sommigen kopen als alternatief een (tweede) woning als belegging. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Lees meer
Geld lenen aan familie, kinderen of aan anderen

Geld lenen aan familie of bekenden

Tjarko Denekamp
25-03-2021

Geldleningen (onderhandse leningen) aan familieleden of vrienden komen veel voor. Het kan natuurlijk mooi zijn om elkaar op die manier te helpen, maar waarmee moet u rekening houden? In dit artikel leest er meer over. 

Lees meer
mogelijke tariefsverhoging bij aankoop 2e woning

Hogere overdrachtsbelasting bij aankoop tweede woning

Peter Pleijsant
29-03-2021

Denkt u erover om een vakantiehuisje te kopen of een woning om die te verhuren, bijvoorbeeld aan uw kind(eren)? Kopers van bestaand vastgoed betalen sinds 2021 vaak meer overdrachtsbelasting dan vorig jaar. Lees wat er is veranderd.  

Lees meer
Tijdelijke betaalpauze en betaalstop voor uw hypotheek of lening.

Tijdelijke betaalstop hypotheek of betaalpauze lening in de belastingaangifte

Rolf Post
26-02-2021

Veel mensen ervaren financiële onzekerheid door de coronacrisis. Wie in 2020 betalingsproblemen voorzag, kon bij ABN AMRO gebruikmaken van een tijdelijke betaalstop voor de hypotheek of een betaalpauze voor de lening. Wat zijn de gevolgen voor uw aangifte inkomstenbelasting 2020 als u vorig jaar gebruik heeft gemaakt van een van deze mogelijkheden?

Lees meer
Uw bitcoins en de belastingaangifte

Uw bitcoins en de belastingaangifte

Peter Pleijsant
26-02-2021

Vraagt u zich af of u uw bitcoins en eventueel andere cryptovaluta in uw aangifte inkomstenbelasting moet vermelden? En maakt het dan uit hoe u hieraan kwam en of u er inkomsten uit haalt? Lees waar u op moet letten.

Lees meer
Samengesteld gezin en uw testament

Een samengesteld gezin: aandachtspunten voor uw testament

Tjarko Denekamp
26-02-2021

Bijna 10% van alle gezinnen is een samengesteld gezin. Dat kan complicaties opleveren als u nadenkt over de bestemming van uw vermogen na uw overlijden. Hieronder staan een aantal aandachtspunten. 

Lees meer
Eerste hulp bij uw belastingaangifte

Eerste hulp bij uw belastingaangifte

Peter Pleijsant
24-02-2021

Veel belastingbetalers vinden het niet zo moeilijk om belastingaangifte te doen. Lastiger is het als er in 2020 iets is veranderd ten opzichte van 2019. Zoals een wijziging van de hypotheek, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, echtscheiding, ziekte of overlijden. Deze gebeurtenissen hebben vaak gevolgen voor de belastingaangifte.

Lees meer
Uw vakantiehuis en de belastingaangifte

Uw vakantiehuis en de belastingaangifte

Peter Pleijsant
24-02-2021

Vraagt u zich af of u uw vakantiehuis in uw aangifte inkomstenbelasting moet vermelden? En maakt het dan nog uit of dat vakantiehuis in Nederland of in het buitenland staat? Lees waar u op moet letten.

Lees meer
Erfrechtelijke aanspraken in de belastingaangifte

Erfrechtelijke aanspraken in de belastingaangifte

Tjarko Denekamp
24-02-2021

Bij het overlijden van een ouder krijgen kinderen vaak een niet-opeisbare vordering op hun langstlevende ouder. Dat is een bezitting, ook al krijgt het kind nog niet daadwerkelijk geld in handen. Hoe pakt dat uit voor de heffing van inkomstenbelasting? Moet het kind daar wel of niet belasting over betalen?

Lees meer
Belasting betalen in box 3: hoe zit dat?

Belasting betalen in box 3: hoe zit dat?

Rolf Post
18-02-2021

Veel mensen hebben spaargeld of beleggingen. Of een tweede woning, zoals een vakantiewoning. Als de waarde van deze bezittingen boven een bepaald bedrag uitkomt, moet hierover belasting worden betaald. Maar hoe werkt dat eigenlijk? En wat zijn heffingsvrij vermogen, peildatum en fictief rendement?

Lees meer
Hypotheek blijkt lastig in belastingaangifte

Hypotheek blijkt lastig in de belastingaangifte

Peter Pleijsant
18-02-2021

Veel belastingbetalers vinden de aangifte inkomstenbelasting eenvoudig. Toch gaat het niet altijd goed. Vooral in situaties met een nieuwe hypotheek. Welke situaties zijn dat en welke fiscale regels zijn dan belangrijk?

Lees meer
Wat zijn de valkuilen van zelf beleggers?

Wat zijn de grootste valkuilen van zelfbeleggers?

10-02-2021

De beurs is altijd hectisch. En er zijn nogal wat valkuilen voor zelfbeleggers. Beleggingsstrateeg Judith Sanders gaat in deze video in op de drie grootste.

Lees meer
Het onterven van een kind

Vragen over het onterven van een kind

Tjarko Denekamp
08-02-2021

We krijgen regelmatig vragen over het onterven van een kind. Omdat dit een ingewikkeld onderwerp is, is ons antwoord eigenlijk altijd: 'Bespreek dit met uw notaris'. Om u toch op weg te helpen, geven we u een overzicht van veelgestelde vragen. 

Lees meer
-

Verhuur via Airbnb: wat mag wel en niet?

Peter Pleijsant
05-02-2021

Steeds meer mensen zijn op een creatieve manier op zoek naar rendement op hun vermogen. Verhuur van woonruimte via Airbnb is daar een voorbeeld van. Maar wat zijn de juridische en fiscale gevolgen van verhuur via Airbnb?

Lees meer
Aandachtspunten overlijden langstlevende ouder bij estate planning

Aandachtspunten voor de langstlevende ouder bij estate planning

Tjarko Denekamp
25-01-2021

Een belangrijk onderdeel bij voor echtparen is de financiële positie van de langstlevende partner. Hoe is de situatie vanuit het perspectief van de langstlevende partner als er kinderen zijn?

Lees meer
Waarom sparen niet meer geschikt voor vermogensgroei

Is sparen alleen nog geschikt voor vermogensgroei?

22-01-2021

Vroeger spaarden we met z’n allen om ons vermogen te laten groeien, tegenwoordig zijn andere keuzes wellicht interessanter. We willen graag uitleggen waarom Vermogensbeheer interessant kan zijn als u meer dan € 50.000 spaargeld heeft staan. Bekijk de video. 

Lees meer
Wat kunt u verwachten op prinsjesdag

Is dit hét instapmoment om te (laten) beleggen?

22-01-2021

Misschien heeft u al aardig wat ervaring met beleggen en denkt u na over een juist instapmoment. De markt is al enkele tijd sterk in beweging door alle tumult rond het coronavirus. Maar kun je de markt 'timen'? Bekijk de video.

Lees meer
Welke gevolgen heeft trouwen voor uw vermogen?

Welke gevolgen heeft trouwen voor uw vermogen?

Tjarko Denekamp
12-01-2021

Heeft u trouwplannen? Dan is het verstandig om u, naast de leuke dingen, ook te verdiepen in de juridische gevolgen van uw huwelijk. Veel wetten houden bijvoorbeeld rekening met het gegeven of mensen wel of niet zijn getrouwd. In dit artikel concentreren we ons op de vraag: ‘Wat betekent trouwen voor uw vermogen?’

Lees meer
Laat u geld na aan uw kleinkinderen

Laat u geld na aan uw kleinkinderen?

Tjarko Denekamp
01-01-2021

Het idee om geld na te laten aan kleinkinderen spreekt grootouders vaak aan. Hieronder leest u hoe dat zit voor de erfbelasting en wat andere aandachtspunten zijn.

Lees meer
Wie betaalt de erfbelasting?

Wie betaalt de erfbelasting als een ouder overlijdt?

Tjarko Denekamp
01-01-2021

Moet er al erfbelasting worden betaald na het overlijden van de eerste ouder? Zo ja, hoeveel is deze erfbelasting dan precies en kan dat worden voorkomen? Het valt nog niet mee om een helder antwoord te geven op deze relatief eenvoudige en logische vragen. In dit artikel doen we toch een poging.

Lees meer
Kan ik beter schenken of nalaten

Kan ik beter schenken of nalaten?

Tjarko Denekamp
01-01-2021

Schenken is vaak leuker dan nalaten. Overweegt u schenkingen te doen om de toekomstige druk van de erfbelasting voor uw kinderen te verminderen? Dan is het verstandig om eerst bij een aantal zaken stil te staan.

Lees meer
Eindejaarstips 2020

Eindejaarstips voor uw vermogen

Peter Pleijsant
25-11-2020
Het einde van het jaar is in zicht. Soms is het verstandig om dan nog wat financiële zaken te regelen. Wilt u dit jaar bijvoorbeeld nog schenken of aflossen? Waar moet u dan op letten? Lees nu onze eindejaarstips voor uw vermogen.
Lees meer
Schenken in crisistijd

Schenken in crisistijd

25-11-2020

Het coronavirus brengt de wereld in een unieke situatie. Er is veel menselijk leed en er zijn grote economische gevolgen. Veel mensen worden in financiële zin geraakt. Reden voor ons om de situatie te bezien vanuit het thema schenken.

Lees meer
Schenken op papier en het nieuwe box 3-stelsel

Schenken op papier en box 3

Tjarko Denekamp
05-11-2020
De schenking op papier heeft voor de inkomstenbelasting gevolgen in box 3. Daar is de afgelopen periode veel over te doen geweest. Er zou namelijk een nieuw stelsel komen voor box 3. Voorlopig gaat dat echter niet gebeuren. Wat is nu de stand van zaken?
Lees meer
Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

Tjarko Denekamp
05-11-2020

Schenkingen aan een goed doel kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. De schenking kost u zo minder dan het bedrag dat u schenkt. Maar wat zijn de belangrijkste belastingregels waar u aan moet denken?

Lees meer
Checklist voor eerste hulp bij investeren in vastgoed

Checklist voor eerste hulp bij investeren in vastgoed

05-11-2020

U wilt in vastgoed investeren, maar u weet niet hoe te beginnen of waar op te letten? Geen probleem. Deze eenvoudige checklist maakt u wegwijs bij de eerste stappen in vastgoedland.

Lees meer
Een woningovereenkomst om problemen te voorkomen

Een woningovereenkomst om problemen te voorkomen

Tjarko Denekamp
05-11-2020

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen een grote financiële beslissing. Stellen kopen een huis vaak samen. Na een echtscheiding moet de financiële verhouding met de woning worden afgewikkeld. Dan blijkt geregeld dat er afspraken ontbreken of dat ze onduidelijk zijn. Daarom raad ik stellen die een huis kopen aan een woningovereenkomst op te stellen.

Lees meer
Wat kunt u regelen met een testament?

Wat kunt u regelen met een testament?

Tjarko Denekamp
30-10-2020

Stel, u bent gehuwd en u heeft geen testament. Heeft u uw zaken dan wel goed geregeld? Lees onderstaande aandachtspunten om dit te controleren. We concentreren ons in dit artikel vooral op het erfrecht. Dat is een onderdeel van het bredere onderwerp estate planning

Lees meer
Vraag het ABN AMRO

Vraag het ABN AMRO

23-10-2020

In de serie Vraag het ABN AMRO beantwoorden onze experts bankvragen van Nederlanders op social media. Of het nu gaat over vermogen opbouwen, de huizenmarkt, hypotheken, pensioen of beleggingsthema’s: we koppelen onze beste deskundige aan élke vraag.

Lees meer
Belegd blijven is het beste voor uw rendement

Belegd blijven is het beste voor uw rendement

Judith Sanders
15-09-2020
Met de huidige marktomstandigheden en de toestand van de wereldeconomie krijgen onze beleggingsexperts regelmatig de vraag of dit nu juist de tijd is om aandelen te kopen of juist 'uit te stappen'. Onze experts adviseren dan: stap niet telkens in en uit. Blijf belegd, dat zorgt voor de grootste mogelijkheid op rendement.
Lees meer
Heeft het zin te beleggen als ik al iets ouder ben?

Heeft het zin te beleggen als ik al iets ouder ben?

16-07-2020
Vraagt u zich af of u het zin heeft uw spaargeld te gaan beleggen op uw leeftijd? Hier geven we antwoord op vragen die kunnen leven bij beleggen op latere leeftijd. Ook als u er (nog) geen ervaring mee heeft, is beleggen een mogelijkheid. Met Vermogensbeheer beleggen wij uw geld voor u, zodat u er geen omkijken naar heeft.
Lees meer
Uw vragen over beleggen

Uw vragen over beleggen

25-06-2020

Denkt u na over beleggen, maar twijfelt u nog of heeft u nog vragen? Onze beleggingsstrateeg Judith Sanders geeft in een serie korte, heldere video's antwoord op de meestgestelde vragen die er leven rond beleggen.

Lees meer
Zo houdt u in 5 stappen uw geldzaken op orde

Uw geldzaken op orde in coronatijden

Jacques Hogerwerf
14-05-2020

Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus en de daling van de olieprijs zijn de beurskoersen flink gedaald. Hoe houdt u uw geldzaken in deze roerige tijd op orde? Met een goed inzicht in uw financiën, kunt u uw financiële situatie tijdig bijsturen.

Lees meer
Mogelijkheden om uw woningwaarde te benutten

Mogelijkheden om uw overwaarde te benutten

23-04-2020

De laatste jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen. Hierdoor zien veel huiseigenaren de overwaarde van hun huis toenemen. Hoe kunt u deze overwaarde benutten? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor u op een rij.

Lees meer
Houvast in tijden van turbulentie

Houvast in tijden van turbulentie

03-04-2020

Elke belegger weet: beleggen gaat met ups en downs. Maar de downs van de laatste weken zijn ronduit zenuwslopend. Judith Sanders, beleggingsstrateeg bij ABN AMRO, biedt in deze ‘vraag en antwoord’ mentale houvast voor deze onrustige tijd.

Lees meer
Korte maar diepe recessie door coronapandemie

Korte maar diepe recessie door coronapandemie

03-04-2020

De gevolgen van de coronapandemie voor de Nederlandse economie zullen groot zijn in 2020. Het Economisch Bureau van ABN AMRO verwacht in zijn basisscenario dat de economie met 3,5% zal krimpen, maar dat er weer herstel zal optreden in 2021.

Lees meer
Heeft u al nagedacht over estate planning?

Heeft u al nagedacht over uw nalatenschap?

Tjarko Denekamp
25-03-2020

De beste vertaling van estate planning in het Nederlands is 'nalatenschapsplanning'. Belangrijke vragen zijn dan: Wat gebeurt er met uw vermogen na uw overlijden? Wat zijn uw wensen? En wat zijn de mogelijkheden en de fiscale gevolgen?

Lees meer
Hoeveel wordt mijn spaargeld minder waard

Hoeveel wordt mijn spaargeld minder waard?

22-08-2019

U wilt uw vermogen graag behouden en zet uw vermogen daarom veilig op een spaarrekening. Door de lage spaarrente kan uw vermogen dan minder waard worden. Maar hoe zit dat precies? En wat kunt u doen om dit tegen te gaan?

Lees meer
3 manieren om de overwaarde van uw huis te benutten

3 manieren om uw overwaarde te benutten

28-06-2019

De laatste jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen. Voor veel huiseigenaren is daarmee de overwaarde van hun huis flink toegenomen. Hoe kunt u deze overwaarde benutten? Wij zetten 3 mogelijkheden voor u op een rij.

Lees meer
Levert een tweede huis in het buitenland meer op dan sparen

Levert een tweede huis in het buitenland meer op dan sparen?

René Bruel
14-06-2019

De spaarrente is al langere tijd extreem laag. Steeds meer mensen overwegen daarom hun spaargeld te investeren in een tweede woning in hun favoriete vakantieland. Maar wat zijn de voordelen en nadelen?

Lees meer

Ook interessant voor u

Voordelen van Preferred Banking

Heeft u een vrij besteedbaar vermogen van tenminste € 200.000? Dan komt u in aanmerking voor Preferred Banking. Bekijk alle voordelen of maak direct een afspraak.

Hoe staat u er financieel voor?

Met het Financieel Inzicht weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt. Nu tijdelijk zonder extra kosten voor klanten van ABN AMRO.

Volg de beurs via onze experts

Benieuwd naar de ontwikkelingen op de beurs? Kennis van onze beleggingsexperts is ook voor u beschikbaar. Bekijk de beurstrends, beleggingsstrategie en het laatste beleggingsnieuws.