Vermogensvragen

Uw vermogen verdient de beste informatie en het laatste nieuws

Nieuws & achtergrond

Korte maar diepe recessie door coronapandemie

Korte maar diepe recessie door coronapandemie

03-04-2020

De gevolgen van de coronapandemie voor de Nederlandse economie zullen groot zijn in 2020. Het Economisch Bureau van ABN AMRO verwacht in zijn basisscenario dat de economie met 3,5% zal krimpen, maar dat er weer herstel zal optreden in 2021.

Lees meer
Wat kunt u verwachten op prinsjesdag

Is dit hét instapmoment om te (laten) beleggen?

08-04-2020

Misschien heeft u al aardig wat ervaring met beleggen en bent u op dit moment aan het nadenken over een juist instapmoment. De markt is sterk in beweging door alle tumult rond het coronavirus. Maar kun je de markt 'timen'?

Lees meer
Waarom sparen niet meer geschikt voor vermogensgroei

Is sparen alleen nog geschikt voor vermogensgroei?

06-04-2020

Vroeger spaarden we met z’n allen om ons vermogen te laten groeien, tegenwoordig zijn andere keuzes wellicht interessanter. We willen graag uitleggen waarom Vermogensbeheer interessant kan zijn als u meer dan € 50.000 spaargeld heeft staan.

Lees meer
Heeft u al nagedacht over estate planning?

Heeft u al nagedacht over estate planning?

Tjarko Denekamp
25-03-2020

De beste vertaling van estate planning in het Nederlands is ‘nalatenschapsplanning’. Belangrijke vragen zijn dan: Wat gebeurt er met uw vermogen na uw overlijden? Wat zijn uw wensen? En wat zijn de mogelijkheden en de fiscale gevolgen?

Lees meer
Vermogend maar wel met schulden

Vermogend maar wel met schulden

René Bruel
19-03-2020

Een schuld heb je meestal omdat je het geld voor een aankoop niet zelf hebt. Denk aan een woninghypotheek. Maar wat als u opeens over een groot bedrag beschikt, bijvoorbeeld na een erfenis? Kunt u dan beter de schuld aflossen of niet?

Lees meer
-

Verhuur via Airbnb: wat mag wel en niet?

05-03-2020

Steeds meer mensen zijn op een creatieve manier op zoek naar rendement op hun vermogen. Verhuur van woonruimte via Airbnb is daar een voorbeeld van. Maar wat zijn de juridische en fiscale gevolgen van verhuur via Airbnb?

Lees meer
Een (tweede) woning als belegging?

Investeren in een tweede woning

27-02-2020

De spaarrente heeft het nulpunt bereikt. Maar toch moet u misschien in box 3 belasting betalen en inflatie tast ook uw spaargeld aan. Sommigen kopen als alternatief een (tweede) woning als belegging. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Lees meer
Checklist voor eerste hulp bij investeren in vastgoed

Checklist voor eerste hulp bij investeren in vastgoed

10-02-2020

U wilt in vastgoed investeren, maar u weet niet hoe te beginnen of waar op te letten? Geen probleem. Deze eenvoudige checklist maakt u wegwijs bij de eerste stappen in vastgoedland.

Lees meer
Schenken op papier en het nieuwe box 3-stelsel

Schenken op papier en het nieuwe box 3-stelsel

20-02-2020
Wat zijn de gevolgen van het nieuwe box 3-voorstel voor ‘schenken op papier’? Dat is een namelijk een regeling die vaak voor vele jaren loopt en het nieuwe systeem nog gaat meemaken. Wij rekenen het voor u uit met enkele voorbeelden.
Lees meer
Het nieuwe box 3-stelsel en een tweede huis

Het nieuwe box 3-stelsel en een tweede huis

22-01-2020

Het kabinet wil de belastingheffing in box 3 vanaf 2022 flink gaan veranderen. Een tweede woning in Nederland of in het buitenland valt ook in box 3. Wat verandert er precies voor u als u een tweede huis heeft?

Lees meer
Eindejaarstips

Eindejaarstips voor uw vermogen

25-11-2019
Het einde van het jaar is in zicht. Soms is het verstandig om dan nog wat financiële zaken te regelen. Wilt u dit jaar bijvoorbeeld nog schenken of aflossen? Waar moet u dan op letten? Lees nu onze eindejaarstips voor uw vermogen.
Lees meer
Videos over schenken

Schenken in 2019 in 6 video's

02-12-2019
Het einde van het jaar is in zicht. Wilt u in 2019 nog een schenking doen? Dan kunt u de schenkingsvrijstellingen van 2019 nog benutten. Maar waar moet u dan allemaal op letten? Onze expert legt het uit in 6 korte video's.
Lees meer
Nieuw box 3-stelsel verdeelt lasten eerlijker

Nieuw box 3-stelsel verdeelt lasten eerlijker

27-09-2019
Het kabinet wil de manier waarop de belastingheffing in box 3 wordt berekend vanaf 2022 gaan veranderen. Dat kan een grote impact hebben op uw spaargeld en beleggingen. Wat betekenen de wijzigingen voor uw situatie?
Lees meer
Het nieuwe box 3-stelsel in 6 videos

Het nieuwe box 3-stelsel in 6 video's

20-09-2019

Het kabinet wil vanaf 2022 de manier waarop de belasting in box 3 wordt berekend drastisch wijzigen. Maar wat verandert er precies? Onze experts Peter Pleijsant en René Bruel leggen het uit in 6 korte video’s.

Lees meer
Extra aflossen waar moet u rekening mee houden

Extra aflossen: waar moet u rekening mee houden?

26-09-2019

Financiële zekerheid, een restschuld voorkomen, een mogelijk lager inkomen in de toekomst? Er zijn verschillende redenen om uw hypotheek versneld af te lossen. Waar moet u rekening mee houden?

Lees meer
Wat kunt u verwachten op prinsjesdag

Wat kunt u verwachten op Prinsjesdag?

10-09-2019
Op dinsdag 17 september a.s. is het Prinsjesdag. Dan maakt de regering haar belastingplannen voor 2020 en eventueel enkele jaren daarna bekend. Wat kunt u bijvoorbeeld verwachten en wat is onder andere al bekend?
Lees meer
Uw vermogen en het depositogarantiestelsel

Uw vermogen en het depositogarantiestelsel

27-08-2019
U wilt uiteraard dat uw vermogen zo veilig mogelijk is. Bij ABN AMRO valt het geld op uw rekening onder het depositogarantiestelsel. Maar tot welk bedrag is uw geld maximaal beschermd?
Lees meer
Hoeveel wordt mijn spaargeld minder waard

Hoeveel wordt mijn spaargeld minder waard?

22-08-2019

U wilt uw vermogen graag behouden en zet uw vermogen daarom veilig op een spaarrekening. Door de lage spaarrente kan uw vermogen dan minder waard worden. Maar hoe zit dat precies? En wat kunt u doen om dit tegen te gaan?

Lees meer
Kan ik beter schenken of nalaten

Kan ik beter schenken of nalaten?

16-08-2019

Schenken is vaak leuker dan nalaten. Overweegt u schenkingen te doen om de toekomstige druk van de erfbelasting voor uw kinderen te verminderen? Dan is het verstandig om eerst bij een aantal zaken stil te staan.

Lees meer
3 manieren om de overwaarde van uw huis te benutten

3 manieren om uw overwaarde te benutten

28-06-2019

De laatste jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen. Voor veel huiseigenaren is daarmee de overwaarde van hun huis flink toegenomen. Hoe kunt u deze overwaarde benutten? Wij zetten 3 mogelijkheden voor u op een rij

Lees meer
Wonen met zorg denkt u een stap vooruit

Wonen met zorg: denkt u een stap vooruit?

28-06-2019

Iedereen wil graag gezond oud worden en vitaal blijven. En als het even kan, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als u op latere leeftijd toch een vorm van zorg nodig heeft, waar moet u dan aan denken?

Lees meer
Veranderingen in ons belastingstelsel

Veranderingen in ons belastingstelsel

21-06-2019

Het kabinet wil dat het belastingstelsel toekomstbestendig en eenvoudiger wordt. In dit blog leest u meer over de onderzoeken die de regering laat doen naar de mogelijkheden om het huidige stelsel te verbeteren.

Lees meer
Levert een tweede huis in het buitenland meer op dan sparen

Levert een tweede huis in het buitenland meer op dan sparen?

René Bruel
14-06-2019

De spaarrente is al langere tijd extreem laag. Steeds meer mensen overwegen daarom hun spaargeld te investeren in een tweede woning in hun favoriete vakantieland. Maar wat zijn de voordelen en nadelen?

Lees meer
Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

07-06-2019

Schenkingen aan een goed doel kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. De schenking kost u zo minder dan het bedrag dat u schenkt. Maar wat zijn de belangrijkste belastingregels waar u aan moet denken?

Lees meer
Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

5 manieren om uw hypotheeklasten te verlagen

01-06-2019

De maandelijkse hypotheeklasten lijken vaak een vaststaand gegeven. Maar er zijn wel degelijk interessante besparingen mogelijk. Bekijk deze 5 mogelijkheden om de maandlasten van uw hypotheek te verlagen.

Lees meer
Stel uw vermogensvraag

Stel uw vermogensvraag

Over welk vermogensonderwerp wilt u meer weten? Laat het ons weten. Misschien leest u er binnenkort meer over op Vermogensvragen. Wilt u liever persoonlijke contact met een Preferred Banking adviseur? Maak dan een afspraak.

Ook interessant voor u

Voordelen van Preferred Banking

Heeft u een vrij besteedbaar vermogen van tenminste € 200.000? Dan komt u in aanmerking voor Preferred Banking. Bekijk alle voordelen of maak direct een afspraak.

Hoe staat u er financieel voor?

Met het Financieel Inzicht weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt. Nu tijdelijk zonder extra kosten voor klanten van ABN AMRO.

Volg de beurs via onze experts

Benieuwd naar de ontwikkelingen op de beurs? Kennis van onze beleggingsexperts is ook voor u beschikbaar. Bekijk de beurstrends, beleggingsstrategie en het laatste beleggingsnieuws.