Vermogensvragen

Uw vermogen verdient de beste informatie en het laatste nieuws

Nieuws & achtergrond

Vermogensvragen wordt mede mogelijk gemaakt door het Kenniscentrum van ABN AMRO MeesPierson.
Extra aflossen waar moet u rekening mee houden

Extra aflossen: waar moet u rekening mee houden?

26-09-2019

Financiële zekerheid, een restschuld voorkomen, een mogelijk lager inkomen in de toekomst? Er zijn verschillende redenen om uw hypotheek versneld af te lossen. Waar moet u rekening mee houden?

Lees meer
Wat kunt u verwachten op prinsjesdag

Wat kunt u verwachten op Prinsjesdag?

18-09-2019

Op dinsdag 17 september a.s. is het Prinsjesdag. Dan maakt de regering haar belastingplannen voor 2020 en eventueel enkele jaren daarna bekend. Wat kunt u bijvoorbeeld verwachten en wat is onder andere al bekend?

Lees meer
Uw vermogen en het depositogarantiestelsel

Uw vermogen en het depositogarantiestelsel

27-08-2019

U wilt uiteraard dat uw vermogen zo veilig mogelijk is. Bij ABN AMRO valt het geld op uw rekening onder het depositogarantiestelsel. Maar tot welk bedrag is uw geld maximaal beschermd?

Lees meer
Hoeveel wordt mijn spaargeld minder waard

Hoeveel wordt mijn spaargeld minder waard?

22-08-2019

U wilt uw vermogen graag behouden en zet uw vermogen daarom veilig op een spaarrekening. Door de lage spaarrente kan uw vermogen dan minder waard worden. Maar hoe zit dat precies? En wat kunt u doen om dit tegen te gaan?

Lees meer
Kan ik beter schenken of nalaten

Kan ik beter schenken of nalaten?

16-08-2019

Schenken is vaak leuker dan nalaten. Overweegt u schenkingen te doen om de toekomstige druk van de erfbelasting voor uw kinderen te verminderen? Dan is het verstandig om eerst bij een aantal zaken stil te staan.

Lees meer
3 manieren om de overwaarde van uw huis te benutten

3 manieren om uw overwaarde te benutten

28-06-2019

De laatste jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen. Voor veel huiseigenaren is daarmee de overwaarde van hun huis flink toegenomen. Hoe kunt u deze overwaarde benutten? Wij zetten 3 mogelijkheden voor u op een rij

Lees meer
Wonen met zorg denkt u een stap vooruit

Wonen met zorg: denkt u een stap vooruit?

28-06-2019

Iedereen wil graag gezond oud worden en vitaal blijven. En als het even kan, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als u op latere leeftijd toch een vorm van zorg nodig heeft, waar moet u dan aan denken?

Lees meer
Veranderingen in ons belastingstelsel

Veranderingen in ons belastingstelsel

21-06-2019

Het kabinet wil dat het belastingstelsel toekomstbestendig en eenvoudiger wordt. In dit blog leest u meer over de onderzoeken die de regering laat doen naar de mogelijkheden om het huidige stelsel te verbeteren.

Lees meer
Levert een tweede huis in het buitenland meer op dan sparen

Levert een tweede huis in het buitenland meer op dan sparen?

René Bruel
14-06-2019

De spaarrente is al langere tijd extreem laag. Steeds meer mensen overwegen daarom hun spaargeld te investeren in een tweede woning in hun favoriete vakantieland. Maar wat zijn de voordelen en nadelen?

Lees meer
Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

07-06-2019

Schenkingen aan een goed doel kunnen fiscaal aftrekbaar zijn. De schenking kost u zo minder dan het bedrag dat u schenkt. Maar wat zijn de belangrijkste belastingregels waar u aan moet denken?

Lees meer
Checklist voor eerste hulp bij investeren in vastgoed

Checklist voor eerste hulp bij investeren in vastgoed

05-06-2019

U wilt in vastgoed investeren, maar u weet niet hoe te beginnen of waar op te letten? Geen probleem. Deze eenvoudige checklist maakt u wegwijs bij de eerste stappen in vastgoedland.

Lees meer
Fiscaal optimaal schenken aan een goed doel

5 manieren om uw hypotheeklasten te verlagen

01-06-2019

De maandelijkse hypotheeklasten lijken vaak een vaststaand gegeven. Maar er zijn wel degelijk interessante besparingen mogelijk. Bekijk deze 5 mogelijkheden om de maandlasten van uw hypotheek te verlagen.

Lees meer

Ook interessant voor u

Voordelen van Preferred Banking

Heeft u een vrij besteedbaar vermogen van tenminste € 200.000? Dan komt u in aanmerking voor Preferred Banking. Bekijk alle voordelen of maak direct een afspraak.

Hoe staat u er financieel voor?

Met het Financieel Inzicht weet u hoe u er financieel voor staat, wat er met uw inkomen na uw pensioen gebeurt en welke risico's u loopt. Nu tijdelijk zonder extra kosten voor klanten van ABN AMRO.

Volg de beurs via onze experts

Benieuwd naar de ontwikkelingen op de beurs? Kennis van onze beleggingsexperts is ook voor u beschikbaar. Bekijk de beurstrends, beleggingsstrategie en het laatste beleggingsnieuws.