Afgestudeerd

Dit moet u regelen

U heeft uw diploma gehaald, dus uw werkende leven als medicus kan beginnen. Let er op dat u financieel nog wat zaken moet regelen. Lees hieronder wat.
 

Toeslagen stopzetten

Als student heeft u bijna altijd recht op zorgtoeslag, en soms ook op huurtoeslag. Als u gaat werken stijgt uw inkomen meestal. Dan heeft u deze financiële hulp niet meer nodig en heeft u er geen recht meer op. U moet binnen 4 weken uw nieuwe inkomen doorgeven aan de Belastingdienst. Te veel ontvangen toeslag moet u altijd terugbetalen.

Studiefinanciering

Krijgt u studiefinanciering van DUO, bijvoorbeeld in de vorm van een studentenreisproduct of een lening? Deze moet u zelf stopzetten. Uw universiteit of hogeschool geeft dit niet door aan DUO, dus hier bent u zelf verantwoordelijk voor. Als u binnen 10 jaar afstudeert, wordt het studentenreisproduct en een eventuele aanvullende beurs omgezet in een gift. Dit gebeurt in de maand januari na het behalen van uw diploma.

Studentenproducten

Na uw afstuderen heeft u geen recht meer op de studentenproducten van ABN AMRO. Maar u kunt ze makkelijk omzetten. Er verandert dan eigenlijk weinig voor u. Uw rekeningnummer verandert niet.
Studenten Pakket
Uw Studenten Pakket kunt u het beste omzetten in BetaalGemak Standaard. Het biedt u alles voor een goed inzicht in uw geldzaken en geeft u natuurlijk betaalgemak. BetaalGemak Standaard bestaat uit: een betaalrekening, een betaalpas, de mogelijkheid tot rood staan en toegang tot Internet Bankieren en de Mobiel Bankieren app. Wilt u er een creditcard bij? Dan kunt u die er zelf nog aan toevoegen. Gaat u starten als waarnemer, zzp'er of medisch ondernemer? Open dan ook een Bankrekening Medisch.
Studentenverzekering
Na uw afstuderen is uw Studentenverzekering niet meer geldig. Sluit dus op tijd nieuwe verzekeringen af. Denk in ieder geval aan een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Gaat u starten als medisch ondernemer?

Wilt u na uw studie starten als waarnemer, zzp'er of medisch ondernemer? Of wilt u misschien een eigen praktijk starten of overnemen? Wij helpen u graag met advies en informatie.
 

Wilt u persoonlijk advies?

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar voor uw privé en zakelijke vragen. U kunt ons ook whatsappen. Wilt u persoonlijk advies? Maak dan een afspraak. U kunt ook zelf direct contact opnemen met onze specialisten.