Uw kind op de basisschool

Financiële opvoeding van uw kind

Leer uw kind met geld omgaan

Wat is het juiste moment om met uw kind over geld te praten? En hoe pakt u dit aan? Om geld makkelijker bespreekbaar te maken, hebben we een aantal tips voor u. Bijvoorbeeld over zakgeld, leren sparen en het gebruik van de ABN AMRO app. Voor uw kind hebben we 3 posters. Hiermee leert hij of zij met geld omgaan, sparen voor een doel en rekenen met geld.

Uw kind met geld leren omgaan

Samen met geld leren omgaan

Als ouder wilt u natuurlijk dat uw kind opgroeit tot een gelukkige volwassene. En dat hij of zij financieel onafhankelijk wordt. Van jongs af aan met geld leren omgaan is daarom heel belangrijk.

Droomwens spaarplan

Met deze poster kan uw kind makkelijk bijhouden hoeveel geld hij of zij al gespaard heeft. Zo ziet uw kind zijn of haar spaardoel steeds dichterbij komen.

"Hoeveel zit er in mijn spaarpot?"

Heeft uw kind een spaarpot met daarin contant geld? Dan keert hij of zij die vast ook wel eens ondersteboven om te kijken hoeveel erin zit. Om het rekenen met geld wat makkelijker te maken, hebben we een poster gemaakt met wat rekenopdrachten.

Klusjes doen = sneller sparen

Als sparen met zakgeld niet snel genoeg gaat, kan uw kind wat bijverdienen door te helpen met klusjes in en om het huis. Met deze poster houdt uw kind heel makkelijk bij wanneer hij of zij welke klusjes voor u gedaan heeft. En hoeveel uw kind per week 'verdient'.

Veilig pinnen en geld opnemen

Bij financiële opvoeding hoort ook een eigen rekening en een eigen betaalpas. U bepaalt zelf hoeveel uw kind maximaal mag pinnen en opnemen. Hoe uw kind dit veilig doet, leggen we uit in deze korte video. Bekijk de video met uw zoon of dochter om te laten zien hoe zij veilig met hun betaalpas kunnen omgaan.

Zakgeld voor uw kind

Zakgeld voor uw kind

Zakgeld geven, contant of digitaal, is een goede manier om uw kind met geld te leren omgaan. Zo leert uw kind vooruit denken en keuzes maken. En dat je geld maar één keer kunt uitgegeven.

Een mobieltje voor uw kind

Een mobiele telefoon voor uw kind

Uit onderzoek blijkt dat de leeftijd waarop kinderen voor het eerst een mobieltje krijgen daalt. Want ja, al hun vriendjes hebben er toch ook al een? Hoe houdt u het gebruik en de kosten in de gaten?

Tips om uw kind te leren sparen

5 tips om uw kind te leren sparen

Het is altijd goed op te sparen. Maar sparen voor later is best lastig voor een kind. Met deze tips maakt u sparen leuker én begrijpelijker.