Uw bankzaken bij ABN AMRO beëindigen

Wij hebben u een brief gestuurd waarin wij aangeven dat u uw producten bij ons moet beëindigen. Het is jammer dat we afscheid van u moeten nemen. Hieronder leest u waarom.

 

Er gelden strenge wetten en steeds hogere kosten om in het buitenland onze dienstverlening aan te mogen bieden. We hebben daarom besloten ons vooral te richten op de Europese markt. Dus bent u klant bij ons en woont u in een ander land dan hieronder vermeld?

Dan moet u uw producten bij ons beëindigen. Om u hierbij te helpen hebben we alle stappen voor u op een rij gezet.

Zo zet u uw producten bij ABN AMRO stop

 1. Open een betaalrekening bij een andere bank

  Open een betaalrekening bij een andere bank als u dat nog niet heeft gedaan. Boek daarna het geld van uw ABN AMRO betaalrekening over naar deze nieuwe rekening.
 2. Zet uw inkomsten over naar uw nieuwe betaalrekening

  Ontvangt u uw inkomen op uw ABN AMRO Betaalrekening, zoals AOW, salaris of pensioen? Vergeet dan niet uw nieuwe rekeningnummer door te geven aan de Sociale Verzekeringsbank of aan uw (voormalige) werkgever.
 3. Zet automatische incasso’s en periodieke overboekingen stop

  • Laat uw incasso's en periodieke overboekingen voortaan afschrijven van uw nieuwe betaalrekening. 
  • Zet uw  incasso’s en periodieke overboekingen stop. Dat doet u zo:
   - Log in en selecteer de betaalrekening waar de periodieke overboeking van wordt afgeschreven
   - Kies in uw rekeningoverzicht voor 'Gepland en periodiek'. Daar ziet u alle aankomende periodieke overboekingen
   - Selecteer de periodieke overboeking die u wilt verwijderen
   - Bevestig
 4. Zet uw andere producten stop

  Heeft u een van de volgende producten bij ABN AMRO? Zet deze stop voordat u verder gaat.

   
  Heeft u via ABN AMRO een creditcard van International Card Services
  • Zeg deze op, bij voorkeur 2 maanden voordat u uw betaalrekening opheft. Dan is er genoeg tijd om het openstaande saldo van uw creditcard te verrekenen.
  • Zit uw creditcard niet in een Betaal Gemak-pakket? Dan heeft ICS uw jaarlijkse bijdrage van uw creditcard geïncasseerd. Het bedrag dat u teveel heeft betaald, krijgt u terug van ICS.
  • Heeft u abonnementen of periodieke betalingen lopen via uw creditcard? Bijvoorbeeld de Apple Store of Google Play? Pas die gegevens zelf aan.
  Heeft u geen van bovenstaande producten? Ga dan verder met stap 5.
 5. Download uw afschriften

  Download uw afschriften en Financieel Jaaroverzicht via Internet Bankieren voordat u uw betaalrekening opheft. Dan heeft u een overzicht.
 6. Boek het geld over naar uw nieuwe rekening

  • Boek het geld dat op uw betaalrekening staat over naar uw nieuwe bankrekeningnummer;
  • Staat er geen geld meer op uw betaalrekening bij ABN AMRO? Ga dan verder met stap 7.
 7. Hef uw rekeningen op

 8. Schadeverzekeringen: wacht op bericht of zeg zelf op

  • Heeft u via ABN AMRO Bank als tussenpersoon één of meerdere schadeverzekeringen afgesloten? Omdat onze dienstverlening aan u stopt, zullen wij ook geen tussenpersoon voor schadeverzekeringen meer voor u zijn. Doordat onze ondersteuning bij uw schadeverzekeringen wegvalt, kan het zijn dat de verzekeraar deze verzekering(en) opzegt. De verzekeraar zal bepalen of en hoe uw schadeverzekering wordt beëindigd. Wij laten u dit binnen 6 maanden weten, na datum dagtekening brief. 
  • Wilt u uw schadeverzekering zelf opzeggen? Voor verzekeringen waarvan ABN AMRO Verzekeringen de verzekeraar is, kunt u dit online doen. Wilt u verzekeringen van andere verzekeraars opzeggen? Neem dan contact met ons op via (+31) (0)20 628 18 28 (gebruikelijke belkosten). Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur (Nederlandse tijd).
 

Deze ABN AMRO producten kunt u houden

Sommige producten van ABN AMRO hoeft u niet stop te zetten. Lees hieronder welke producten u mag houden, en voor hoe lang.

U mag uw ABN AMRO hypotheek houden tot het einde van de looptijd. Is de looptijd van uw hypotheek verstreken of lost u uw hypotheek vroegtijdig af? Dan nemen wij alsnog afscheid van u. U mag ook de producten houden, die verbonden zijn aan de hypotheek of woning, zoals een opstalverzekering. 

Heeft u uw woonhuis verzekerd met een opstalverzekering van ABN AMRO en heeft u voor dat woonhuis een ABN AMRO hypotheek? Dan mag u de opstalverzekering houden, zo lang deze hypotheek loopt en u deze niet vervroegd aflost.

Heeft u een levensverzekering, bijvoorbeeld:

 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Overlijdensrisicoverzekering
 • Ongevallenverzekering, bijvoorbeeld voor blijvende invaliditeit
 • Uitvaartverzekering

Deze mag u houden tot het einde van de looptijd, als u de premie(s) van uw verzekering betaalt met een ABN AMRO betaalrekening.
 • Bouwt u lijfrentekapitaal op, bijvoorbeeld met een Kapitaal Groep Polis?
 • Of ontvangt u een lijfrente-uitkering, bijvoorbeeld met de Lijfrente Garantie Polis?

Dan kunt u deze producten behouden tot het einde van de looptijd.

Heeft u één of meer Pensioenaanvulling met variabele rente | Pensioenaanvulling met variabele rente 2008 – 2013 | Pensioenaanvulling Inleg (sparen en/of beleggen) | Pensioenaanvulling Inbreng (sparen en/of beleggen)  

 • Als het bedrag van het spaargeld en de waarde van beleggingen minder dan € 4.404,- (2019) is, is het misschien interessant om uw pensioenaanvulling af te kopen. Wij houden op het bedrag loonheffingen in en dragen dat af aan de Belastingdienst. Behalve als u een beschikking heeft op basis waarvan wij geen loonheffingen inhouden. U betaalt geen boete (revisierente) aan de Belastingdienst. Ook is er dan geen sprake van een conserverende aanslag. Het bedrag dat u krijgt, is belangrijk voor de belastingwetgeving in uw woonland. Wij brengen u geen kosten in rekening bij een afkoop.  
 • Als het tegoed op uw rekening(en) meer is dan € 4.404,- betaalt u een boete (revisierente) aan de Belastingdienst als u afkoopt. Deze boete kan oplopen tot 20% van uw tegoed. Daarnaast bent u loonheffingen verschuldigd in Nederland en is dit ook belangrijk voor uw fiscale positie in het woonland. Lees meer over pensioen en lijfrente
 • Heeft u de AOW-leeftijd bereikt? U moet uw Pensioenaanvulling zo snel mogelijk omzetten in een lijfrente uitkering. U kunt hiervoor een Leefrente (2008-2013) afsluiten bij ons en de waarde van uw Pensioenaanvulling hier naar over laten boeken. De looptijd moet minimaal 5 jaar zijn. 

Doet u niets? U kunt de pensioenaanvulling(en) houden en daarmee later een uitkering aankopen. Heeft u de AOW-leeftijd bereikt en een pensioenaanvulling? Als u geen uitkering aankoopt, dan kopen wij uw pensioenaanvulling maximaal 5 jaar na het bereiken van uw AOW-leeftijd af. U betaalt dan een boete (revisierente) van maximaal 20% aan de Belastingdienst.

Heeft u één of meer Gouden Handdruk Opbouwrekening (sparen en/of beleggen) | Gouden Handdruk met variabele rente | Gouden Handdruk met vaste rente ? Misschien is het interessant om uw Gouden Handdruk Opbouwrekening(en) te beëindigen. Het tegoed op uw rekening is een bruto bedrag waarover wij loonheffingen inhouden. U betaalt geen boete aan de Belastingdienst. Het bedrag dat u krijgt, is belangrijk voor de belastingwetgeving in uw woonland. Wij brengen u geen kosten in rekening bij een afkoop.  Lees meer over pensioen en lijfrente

Doet u niets? U kunt de Gouden Handdruk Opbouwrekening houden en later opnemen. Doe dit wel vóórdat u AOW-gerechtigd bent. U kunt geen Leefrekening afsluiten. Als u de AOW-leeftijd heeft bereikt en u heeft geen actie ondernomen, dan verkopen wij eventuele beleggingsproducten. De opbrengst en/of uw spaarbedrag en eventueel opgebouwde rente maken wij dan over naar uw (bij ons bekende) betaalrekening. De gebruikelijke loonheffingen houden we in.

Heeft u een Gouden Handdruk Leefrekening? Misschien is het interessant voor u om uw Gouden Handdruk Leefrekening af te kopen. U betaalt dan geen boete aan de Belastingdienst. Het bedrag dat u ontvangt is wel belangrijk voor de belastingwetgeving in uw woonland. Wij brengen u geen kosten in rekening bij een afkoop. Kijk hier voor meer informatie over een afkoop. 

Onderneemt u geen actie? Uw Gouden Handdruk Leefrekening kunt u aanhouden tot aan het einde van de looptijd.

Heeft u een Leefrente- of Leefrente 2008-2013? U ontvangt uw uitkering tot aan het eind van de met u afgesproken looptijd. Let op: u kunt het tegoed op uw Leefrente afkopen, maar dat heeft financieel nadelige gevolgen. U moet dan namelijk altijd een boete (revisierente) betalen aan de Belastingdienst. Deze boete kan oplopen tot 20% van uw tegoed.

Veelgestelde vragen

Neem even contact met ons op. U weet dan gelijk of u klant kunt blijven in het land waarnaar u verhuist.

Als u expat bent, kunt u bij ABN AMRO blijven bankieren. Een expat is een klant die vanuit de Europese Economische Ruimte (EER) tijdelijk voor werk naar een land daarbuiten verhuist, met het plan ook weer terug te komen. 

 • Vul het Expat Statement-formulier  in en stuur het naar ons op.
 • Binnen 5 werkdagen hoort u (vanwege de tijdelijkheid van uw verblijf) of u bij ABN AMRO kunt blijven bankieren.
U kunt in Nederland betalen via uw nieuwe bank.
Natuurlijk bent u dan weer welkom als klant bij ons.
Helaas niet. We zijn een deel van deze periode namelijk niet meer actief in uw land.

Hulp nodig?

 

Stuur uw vraag

Telefonisch contact

Bel ons via (+31) 020 6 281828. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur (Nederlandse tijd).