Vroeg beginnen met pensioen opbouwen

3x voordeel

Met pensioen gaan lijkt vaak nog ver weg, zeker nu de overheid de AOW-leeftijd steeds verder verhoogt. Toch is het voordelig om op tijd te beginnen met geld opzij leggen voor extra pensioen. En wel om deze 3 redenen.

 1. U profiteert langer van mogelijk belastingvoordeel

  U kunt een deel van uw stortingen op uw bankspaarrekening terugkrijgen via uw belastingaangifte. Daarnaast hoeft u geen vermogensbelasting over uw geld op de bankspaarrekening te betalen. En daarbij geldt: hoe eerder u begint met banksparen voor uw pensioen, hoe langer u kunt profiteren van dit belastingvoordeel. Op het moment dat u de uitkering ontvangt, betaalt u er inkomstenbelasting en sociale premies over. Als u op dat moment in een lagere belastingschaal valt, heeft u een extra belastingvoordeel.

 2. U krijgt langer rente-op-rente

  Voor veel mensen is het makkelijker om geld uit te geven aan een fijn leven nú dan een fijn leven later. Toch heeft het een groot voordeel als u vroeg begint met extra pensioen opbouwen: u kunt met een lagere inleg uw doel bereiken. Want als u langer spaart, profiteert u langer van rente-op-rente. U krijgt namelijk ook rente over eerder ontvangen rente. En omdat u langer spaart, is de kans groter dat u later voldoende pensioeninkomen heeft.

  Stel, u wilt circa € 42.000 sparen, dan kunt u dat bereiken door 30 jaar lang € 100 per maand te sparen op een rekening met 1% rente. Heeft u maar 15 jaar de tijd om dit bedrag bij elkaar te sparen? Dan moet u € 215 per maand inleggen op een rekening met 1% rente. 

  Grafiek vroeg beginnen met pensioen opbouwen
 3. Het geeft u meer flexibiliteit

  Hoe eerder u begint met extra pensioen opbouwen, hoe groter de kans is dat u een mooi bedrag bij elkaar spaart. En dat geeft flexibiliteit. U weet bijvoorbeeld of eerder met pensioen gaan mogelijk is of dat u de laatste jaren voor uw pensioen minder kunt gaan werken. 

 

Hoe is mijn pensioen geregeld?

U wilt zich later geen zorgen maken over geld. Bekijk daarom hoe uw pensioen ervoor staat, dan weet u of extra pensioen opbouwen verstandig is of dat u misschien eerder met pensioen kunt.

Spreekt u liever iemand met verstand van zaken? Maak dan een afspraak met een van onze ABN AMRO adviseurs, zij helpen u graag verder.

Ook interessant voor u

Pensioen: wat krijg ik straks?

Als u uw AOW-leeftijd heeft bereikt, krijgt u van de overheid een AOW-uitkering. Maar wat krijgt u nog meer?

Hoe staat mijn pensioen ervoor?

Met de pensioencheck krijgt u gemakkelijk en snel een kijkje in uw pensioensituatie. Zo weet u of het verstandig is om nog extra te sparen.

Hoe bouw ik extra pensioen op?

Hoe eerder u begint met het aanvullen van uw pensioen, hoe beter. Bijvoorbeeld door banksparen met mogelijk belastingvoordeel.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij onze meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 0900-9215
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Vragen over uw persoonlijke situatie?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde pensioenvragen.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

De Beleggen en Pensioen helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.