Naar de navigatie Naar de inhoud

Studentenlening

Geld lenen kost geld
rood staan - studenten - december

Rood staan op je studentenrekening

Studentenlimiet

  • Altijd geld achter de hand tijdens je studie

  • Extra lage rente omdat je student bent

  • Eenvoudig saldo checken via je mobiel

Studieboeken

Handig als je krap bij kas zit

Moet je opeens een studieboek kopen? Of is je studiefinanciering al op? Een Studentenlimiet is wel zo handig als je even krap bij kas zit. Je hebt dan extra geld achter de hand. Je kunt tot maximaal € 1.500,- rood staan. De limiet hangt af van je opleiding.

Is hetzelfde als kredietlimiet. Het bedrag dat u maximaal kunt rood staan of opnemen van uw rekening.

Extra lage rente

Als student heb je bij ons een streepje voor. We begrijpen best dat het leven voor jou als student al duur genoeg is. Zolang je studeert betaal je als je rood staat extra lage rente.  Zodat je toch nog geld overhoudt voor een pizza als je geen tijd hebt om te koken.

pizza

Onderweg je saldo checken

Ook als je onderweg bent wil je weten hoeveel geld op je rekening staat. Met Mobiel Bankieren zie je direct je saldo. Ben je op weg naar de supermarkt en ontdek je dat je geen geld meer hebt? Gelukkig kun je met de Studentenlimiet rood staan tot een verstandig bedrag.

ABN AMRO op Social Media

ABN AMRO is altijd in de buurt. Daarom vind je ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn. Blijf op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen, service, handige tips en leuke acties en volg ons.

Voorbeeldberekening

Totale kredietbedrag Debetrentevoet Jaarlijks kostenpercentage Termijnbedrag
(per maand)
(Theoretische)
duur van het krediet
€ 500,- 8,10% 8,10% € 13,- onbepaald
€ 1.000,- 8,10% 8,10% € 25,- onbepaald
€ 1.500,- 8,60% 8,60% € 38,- onbepaald

Studentenlimiet is een doorlopend krediet.

De (theoretische) duur van het krediet is afhankelijk van terugbetaalde bedragen, (her)opname en de rente.

De debetrentevoet is de rente die je betaalt op jaarbasis. Deze rente is variabel en kan dus wijzigen. Als de rente stijgt wordt je lening duurder. Daalt de rente, dan wordt de lening goedkoper.

Het jaarlijks kostenpercentage bestaat uit de debetrentevoet en de kosten voor de betaalrekening en betaalpas.  Voor de berekening van het jaarlijks kostenpercentage gaan we er in het bovenstaande voorbeeld vanuit dat je in één keer het hele bedrag opneemt en na 3 maanden niet meer rood staat. En verder dat er tijdens deze 3 maanden geen heropnames plaatsvinden en de rente gelijk blijft.

Het termijnbedrag is een indicatie en kan variëren. Het termijnbedrag in dit voorbeeld is gelijk aan 2,5% van het kredietbedrag. In bovenstaand voorbeeld wordt de eerste termijn getoond. Je betaalt daarnaast een slottermijn van het genoemde kredietbedrag.

De gegevens in de tabel zijn een voorbeeld. Voor dit product is Europese standaardinformatie over Consumentenkrediet beschikbaar. Als je een offerte aanvraagt krijg je deze informatie gericht op jou persoonlijk.  

Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

Direct aanvragen

Vragen over Lenen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0800 - 024 07 19 (gratis)

Uw bestaande lening wijzigen?

U regelt het zelf via Internet Bankieren

lening aanpassen kan eenvoudig online

Wilt u wat meer kunnen lenen? Bijvoorbeeld omdat uw verbouwing duurder uitvalt? Of wilt u uw lening juist verlagen, beëindigen of op een andere manier wijzigen? U regelt het eenvoudig zelf via Internet Bankieren.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief