De ABN AMRO app op uw telefoon of tablet

Gebruik de juiste versie van Android of iOS

 

Op deze toestellen werkt de app

Let op: we maken de ABN AMRO app op dit moment geschikt voor gebruik op Android 12 en iOS 15. We bieden helaas geen ondersteuning aan voor gebruik van de app op bètaversies van Android 12 en iOS 15. Zodra Android 12 en iOS 15 officieel uitgebracht worden, kunt u de ABN AMRO app op deze versies gebruiken.

Vanaf eind 2021 worden alléén nog toestellen met de volgende systeemeisen ondersteund:

  • iPhones of iPads met iOS 12.0 of hoger
  • Telefoons of tablets met Android 8.0 of hoger

Houd hier alvast rekening mee als u een nieuw of tweedehands toestel koopt. Zo kunt u langer van de ABN AMRO app gebruikmaken op dit toestel. Als u uw nieuwe toestel meerdere jaren wilt gebruiken in combinatie met de ABN AMRO app, adviseren wij u om een toestel te kiezen met (ondersteuning voor) minimaal iOS 13.0 of Android 9.0.

De ABN AMRO app werkt niet op Apple MacBooks, iMacs en Mac mini’s. Gebruik Internet Bankieren als u wilt bankieren op uw Mac.

Waarom u de juiste iOS- of Android-versie nodig heeft

In te oude versies van Android of iOS zijn de beveiligingen verouderd. En nieuwe functies in de app doen het dan niet. Die passen we namelijk aan op de nieuwste functies van Android en iOS. Daarom werkt de app niet meer met verouderde versies.

Controleer dan welke iOS- of Android-versie u heeft. En probeer of u die kunt updaten naar een nieuwere versie. Lees hieronder hoe u dat doet. Lukt dat? Dan kunt u de app nog gebruiken.

Is uw toestel te oud voor de app? Dan kunt u uw bankzaken regelen via Internet Bankieren. Inloggen kan op al onze webpagina’s, ook op uw tablet of mobiel. Scroll helemaal omhoog en tik op de gele inlogknop rechtsboven.

Het verschilt per fabrikant hoe lang uw telefoon of tablet updates krijgt. Koopt u een nieuw toestel? Let dan ook op het besturingssysteem dat meegeleverd wordt. Kies voor een toestel met het nieuwste besturingssysteem, als u voor een lange(re) periode gebruik wilt maken van het toestel met daarop de ABN AMRO app.
De ABN AMRO app werkt helaas niet op Huawei-toestellen die sinds 2020 zijn geïntroduceerd. Google heeft de toegang tot de Google Play Store voor deze toestellen geblokkeerd. U kunt de ABN AMRO app daarom niet downloaden, installeren of gebruiken op deze toestellen. Ook niet via Huawei's eigen app store AppGallery. Houd hier rekening mee als u een nieuw toestel koopt.

Zo kunt u iOS of Android-software updaten

iPhones of iPads (iOS)

  • Ga naar de 'Instellingen' (Settings) van uw iPhone of iPad.
  • Kies 'Algemeen' (General).
  • Kies 'Software-update' (Software Update). Hier ziet u welk versienummer van iOS u op uw telefoon heeft. Als er een update is, staat die hier. 
  • Tik op 'Installeer nu' (Install now) om de update uit te voeren en volg de instructies.

Android telefoons of tablets

  • Ga naar de 'Instellingen' (Settings) van uw telefoon of tablet.
  • Kies 'Algemeen', 'Over de telefoon/tablet' (About phone/tablet), 'Toestel-info'
  • Tik op 'Systeem' en dan op 'Systeemupdates'. Hier ziet u welk versienummer van Android u op uw telefoon heeft. Als er een update is, staat die hier. 
  • Tik dan op 'Installeren' om de update uit te voeren en volg de instructies.